Vilket företag tycker du ska vinna Industripriset Skaraborg 2022?

Ta chansen att påverka vilket företag som vinner Industripriset Skaraborg 2022. Priset går till ett tillverkande företag i Skaraborg som är en förebild i drivandet och utvecklingen mot en framtida hållbar industri.

Företaget ska ha tagit sig uppåt och framåt genom ett engagerat och systematiskt genomförande av aktiviteter som utvecklat bolaget och stärkt dess konkurrenskraft. Pristagaren kommer att utses av en jury och priset delas ut under Skövdes Näringslivsgala som i år kommer att genomföras torsdagen den 17 november 2022. Priset består av 10.000 kr att användas till en gemensam aktivitet för alla medarbetare.

Bedömningskriterier

I nomineringen tar vi främst hänsyn till de tre hållbarhetsdimensionerna – ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet. Vi tittar lite extra på några kriterier. Har företaget jobbat strategiskt inom något eller några av följande områden?

  • Ekonomisk stabilitet
  • Socialt ansvarstagande
  • Attraktiv arbetsgivare
  • Jämställdhets- och mångfaldsarbete
  • Digitalisering
  • Effektiviseringar
  • Förmåga till förnyelse och innovation
  • Arbete med miljöbesparing – till exempel cirkularitet, återvinning, energieffektivisering.
Därför är det viktigt att bidra med nomineringar

Emelie Thim, näringslivsstrateg i Götene kommun.

Götene kommun har haft flera företag nominerade genom åren och två företag, Kinnex Mekaniska och Cidan Machinery, har tagit emot Industripriset Skaraborg 2019 respektive 2021. Emelie Thim är näringslivsstrateg i kommunen och berättar att här finns ett starkt kluster av framgångsrika tillverkande industriföretag och att det är viktigt att dessa uppmärksammas.

— För oss som kommun tycker vi såklart att det är roligt när våra fina företag uppmärksammas. Det ger både lite stjärnglans och uppmärksamhet till företaget men även till själva klustret och till kommunens platsvarumärke. Den uppmärksamheten kan bland annat bidra till att företaget blir mer intressant som arbetsgivare och att fler får upp ögonen för Götene som en intressant arbetsort. Därför är det viktigt att vi i kommunen är med och bidrar med nomineringar.

Enkelt att nominera i digitalt formulär

Lämna din nominering i vårt digitala formulär där du enkelt fyller i vilket företag du tycker är en värdig vinnare. Vill du nominera mer än ett företag går det att fylla i formuläret flera gånger. Din nominering behöver vi senast fredagen den 26 augusti.

Lämna din nominering

Tidigare års vinnare

2021 Cidan Machinery Sweden AB, Götene
2020 Partex Marking System AB, Gullspång
2019 AB Kinnex Mekaniska, Götene
2018 Skandia Elevator, Vara
2017 OFFECCT, Tibro
2016  Furhoffs Rostfria AB,Skövde
2015  Mann Teknik, Mariestad
2014  Skövdevillan AB
2013  SMK AB i Skövde

Cidan Machinery Sweden AB tog emot Industripriset Skaraborg 2021.

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Tips från IDC

Skräddarsydda kurser för yrkesverksamma inom industrin

Högskolan i Skövde har ett brett utbud av kurser för industriverksamma, bland annat inom framtidens teknologier och arbetssätt. WISER erbjuder…

12 januari, 2023 — Lästid 3 min

IDCs erbjudande | Projekt

Nytt stöd för deltagande i Produktionslyftets utvecklingsprogram

Nu erbjuder Tillväxtverket en subvention på upp till 150 000 kronor för deltagande i Produktionslyftets 18-månaders utvecklingsprogram, för ett begränsat…

24 januari, 2023 — Lästid 2 min

Tips från IDC

IDC tipsar: Ansök om automationscheck

Är du del i ett litet eller medelstort tillverkande företag som vill utveckla tillverkningen mot högre grad av automatisering eller…

23 januari, 2023 — Lästid 1 min

Projekt | Samverkan

Leading Lights 2023 och EIT Manufacturing

I januari 2023 intog EIT Manufacturing och Leading Lights 2023 ASSAR Industrial Innovation Arena. Under dagen låg fokus på utmaningar…

20 januari, 2023 — Lästid 2 min