Vilket företag tycker du ska vinna Industripriset Skaraborg 2022?

Ta chansen att påverka vilket företag som vinner Industripriset Skaraborg 2022. Priset går till ett tillverkande företag i Skaraborg som är en förebild i drivandet och utvecklingen mot en framtida hållbar industri.

Företaget ska ha tagit sig uppåt och framåt genom ett engagerat och systematiskt genomförande av aktiviteter som utvecklat bolaget och stärkt dess konkurrenskraft. Pristagaren kommer att utses av en jury och priset delas ut under Skövdes Näringslivsgala som i år kommer att genomföras torsdagen den 17 november 2022. Priset består av 10.000 kr att användas till en gemensam aktivitet för alla medarbetare.

Bedömningskriterier

I nomineringen tar vi främst hänsyn till de tre hållbarhetsdimensionerna – ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet. Vi tittar lite extra på några kriterier. Har företaget jobbat strategiskt inom något eller några av följande områden?

  • Ekonomisk stabilitet
  • Socialt ansvarstagande
  • Attraktiv arbetsgivare
  • Jämställdhets- och mångfaldsarbete
  • Digitalisering
  • Effektiviseringar
  • Förmåga till förnyelse och innovation
  • Arbete med miljöbesparing – till exempel cirkularitet, återvinning, energieffektivisering.
Därför är det viktigt att bidra med nomineringar

Emelie Thim, näringslivsstrateg i Götene kommun.

Götene kommun har haft flera företag nominerade genom åren och två företag, Kinnex Mekaniska och Cidan Machinery, har tagit emot Industripriset Skaraborg 2019 respektive 2021. Emelie Thim är näringslivsstrateg i kommunen och berättar att här finns ett starkt kluster av framgångsrika tillverkande industriföretag och att det är viktigt att dessa uppmärksammas.

— För oss som kommun tycker vi såklart att det är roligt när våra fina företag uppmärksammas. Det ger både lite stjärnglans och uppmärksamhet till företaget men även till själva klustret och till kommunens platsvarumärke. Den uppmärksamheten kan bland annat bidra till att företaget blir mer intressant som arbetsgivare och att fler får upp ögonen för Götene som en intressant arbetsort. Därför är det viktigt att vi i kommunen är med och bidrar med nomineringar.

Enkelt att nominera i digitalt formulär

Lämna din nominering i vårt digitala formulär där du enkelt fyller i vilket företag du tycker är en värdig vinnare. Vill du nominera mer än ett företag går det att fylla i formuläret flera gånger. Din nominering behöver vi senast fredagen den 26 augusti.

Lämna din nominering

Tidigare års vinnare

2021 Cidan Machinery Sweden AB, Götene
2020 Partex Marking System AB, Gullspång
2019 AB Kinnex Mekaniska, Götene
2018 Skandia Elevator, Vara
2017 OFFECCT, Tibro
2016  Furhoffs Rostfria AB,Skövde
2015  Mann Teknik, Mariestad
2014  Skövdevillan AB
2013  SMK AB i Skövde

Cidan Machinery Sweden AB tog emot Industripriset Skaraborg 2021.

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Samverkan

Teknikcollege satsar för framtiden

Teknikcollege Skaraborg jobbar med utbildningar inom teknikindustrin. I vår gör man en stor satsning för att locka ännu fler ungdomar…

21 april, 2023 — Lästid 4 min

Nätverk | Projekt

PT-dagen 2023: En hållbar produktionsteknik

Torsdagen den 1 juni hölls årets Produktionstekniska dag på ASSAR Industrial Innovation Arena. Tema för i år var ”En hållbar…

1 juni, 2023 — Lästid 8 min

Delägare | Projekt

Skandia Elevator testar ASSAR Labs

Skandia Elevator i Arentorp är branschledande inom transport av spannmål och tillverkar och levererar utrustning över hela världen. Nyligen besökte…

25 maj, 2023 — Lästid 4 min

Delägare | Projekt

Inredningssnickeriet tar hållbarhet till nästa nivå

Sibab grundades 1984 och hette då Snickarna i Blikstorp AB. Verksamheten startades med ambitionen att göra förstklassiga snickeriarbeten och inredningar…

24 maj, 2023 — Lästid 7 min