Kinnex Mekaniska vann Industripriset Skaraborg 2019

I år tilldelades AB Kinnex Mekaniska  från Götene Industripriset Skaraborg. Priset delades under festliga former ut på Näringslivsgalan som hölls på kulturhuset i Skövde den 10 oktober.

För sjunde året i rad delade vi ut Industripriset Skaraborg till ett tillverkande industriföretag som är en förebild i hur man driver och utvecklar sin verksamhet. Priset består av 10 000 kronor att använda till en gemensam personalaktivitet.

Kinnex Mekaniska

Kinnex Mekaniska startade sin verksamhet 1974 och hette då Kinne Kleva svets & smide. Idag har de en stor marknad inom Sverige men består till viss del även av export. Kinnex tillhandahåller legotillverkning av maskinbearbetade, svetsade och monterade produkter med höga krav på noggrannhet och leveranssäkerhet.

Sara Bergh Granath, Henrik Oldin, Göran Bergh och Andreas Danielsson var rörda och stolta att ta emot Industripriset Skaraborg 2019. Foto: Mattias Nilsson.

Motiveringen

”För att vara hållbar i alla dimensioner och konkurrenskraftiga i framtiden står Kinnex Mekaniska ständigt med fötterna i startblocken, redo att utvecklas.

De senaste årens satsningar i lokaler, maskinpark och personalutveckling har gått hand i hand med ökad omsättning, sund riskspridning och positiv tillväxt. I sitt arbete med att minska miljöpåverkan har Kinnex Mekaniska CO2-påverkan som ett av sina huvudnyckeltal. 

För att vara en attraktiv arbetsgivare nu och i framtiden vågar Kinnex Mekaniska tänka nytt och visar stort engagemang i kompetensförsörjningsfrågor och i utveckling av befintlig personal. Företaget är aktiva i flera nätverk och samarbetar med skolor.

Kinnex Mekaniska är ett föredömligt industriföretag som med stor ödmjukhet och nyfikenhet står redo att möta framtidens utmaningar.”

Topp tre nominerade

Sedan i våras har nomineringar till Industripriset Skaraborg kommit in både från andra företag och kommuner. Arbetet med att utse vinnaren genomförs av en jury där representanter från bland annat tidigare vinnare finns med. De områden som tas störst hänsyn till i nomineringarna är de tre hållbarhetsaspekterna, ekonomisk-, miljömässig-, och social hållbarhet. Bland topp tre av de nominerade företagen, förutom Kinnex,  fanns Prodma AB och Ingenjörsfirman Evert Johansson AB

Samtliga vinnare under Näringslivsgalan i Skövde 2019.

Tidigare vinnare av Industripriset Skaraborg

2013  SMK AB i Skövde.
2014  Skövdevillan AB.
2015  Mann Teknik, Mariestad.
2016  Furhoffs Rostfria AB, Björn Furhoff.
2017 Offecct AB.
2018 Skandia Elevator AB.

Fler bilder från Näringslivsgalan

 

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Delägare | Projekt

Affärsmodellsarbete stöttar Kramers cirkulära utveckling

Mitt ute på landsbygden strax utanför Töreboda ligger Kramers Mekaniska Verkstad AB. Här finns en nyfikenhet på omvärlden, ett brinnande…

30 augusti, 2022 — Lästid 7 min

Projekt

Vad innebär cirkulär ekonomi för dig?

Satsningen Kickstart cirkulär ekonomi erbjuder företag möjligheten att utforska vad cirkulär ekonomi för en hållbar omställning innebär i den egna…

22 september, 2022 — Lästid 2 min

Information | Samverkan

Smarta AR-glasögon ger en mer flexibel produktion

Teknikutvecklingen går fort framåt, men våra förväntningar på den går framåt ännu snabbare. Inom industrin är det extra tydligt, d…

13 september, 2022 — Lästid 3 min

Information | Projekt

Kostnadsfri kompetensutveckling för industrin

Nu finns möjlighet att kompetensutveckla ditt företag i utbildningar framtagna via projektet Fenixz. Utbildningarna riktar sig till små och medelstora…

30 augusti, 2022 — Lästid 3 min