Här kommer du snart kunna läsa lite mer just denna fantastiska medarbetare. Sidan är under uppbyggnad.
Välkommen att växa med oss!
Vi är utvecklingsbolaget för företagen och människorna i Skaraborgs tillverkande industri. Vårt uppdrag är att stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag.
Vi fungerar som en ”kopplingsdosa” genom att vi identifierar industriföretags behov och sedan matchar dem med väl valda resurser och insatser för utveckling. Vi har jobbat på det här sättet för att stötta Skaraborgs industriföretag i mer än tio år, och har i nuläget ca 160 delägarföretag. Det är för industrin vår verksamhet finns till och vi utvecklas och växer tillsammans. Se alla våra delägarföretag.
Bli delägare – öppna delägaravtalet som PDF
Bli delägare i Skaraborgs framtid – ju fler vi blir desto starkare är vi
Som delägare i IDC West Sweden AB är du med och påverkar regionens industriella utveckling. Vi är en industrinära aktör med direkt och tydlig koppling till finansiärer och politiker och arbetar för att stärka regionens tillverkningsindustri genom att med olika projekt, främst riktade mot SMF, stärka regionen.
Vi samlar genom våra delägarföretag en gemensam bild av behoven hos Skaraborgs industri, samt utmaningar och potential i relation till en hållbar framtida industri. Vi för din röst i dialoger kring regionala, nationella och europeiska satsningar gällande stöd och resurser för industrins utveckling. Som delägare påverkar du även hur vi som regionalt utvecklingsbolag ska fokusera, och i nästa led även hur hela nätverket IUC Sverige ska fungera och prioritera (Här kan du läsa mer om det nationella nätverket IUC Sverige). Att vara delägare i IDC är också ett sätt att visa näringslivet, finansiärer och politiker att arbetet med hållbar industriell utveckling är viktigt. Delägarskapet stärker IDC som aktör lokalt, regionalt och nationellt.
Utvecklingsresan startar i ett behov
Våra första möten med ett nytt delägarföretag handlar om att behovsinventera hela verksamheten. Tillsammans med en dedikerad kontaktperson ses nuläget över och en företagsplan tas fram som följs upp löpande.
När behovsbilden klarnat gör vi vanligtvis en företagsanalys, särskilt utformad för den tillverkande industrin. Utifrån analysens resultat har vi en rad beprövade verktyg, flera insatser och projekt samt en bred kompetens att ta till för att ge företaget den ”hjälp till självhjälp” som det finns behov av.
Genom delägarskapet i IDC får företaget även tillgång till kluster och nätverk som kan ge nya kontakter som gynnar företagets utveckling samt få tips och stöd i olika utmaningar, vi ses ofta som en kopplingsdosa som länkar företags behov med de optimala kontakterna.
Läs mer om hur vi jobbar för industrin här
Analyser, insatser och projekt
Att bli delägare ger dig även direkt ökade möjligheter till utveckling inom en rad olika områden, som exempelvis affärsmodellsutveckling, cirkulär ekonomi, digitalisering, material, produktutveckling, produktionseffektivisering och strategisk kompetensförsörjning. Samarbetet startar alltid i dina unika behov, alla utvecklingsresor ser olika ut.
Seminarier, utbildningar, omvärldsspaning och nyheter
Vi driver flera nätverk och arrangerar seminarier, temadagar, fokusträffar och workshops dit alla våra delägare är välkomna. Vi erbjuder utbildningar anpassade för industrin i samverkan med Högskolan i Skövde och som delägare erbjuds du reducerat pris på mer än 250 diplomerade digitala utbildningar via Diploma utbildningar och ledarskapsutbildningar som hålls av IBLÅ Utveckling.
På vår hemsida publicerar vi löpande nyheter om industrins utveckling lokalt och i regionen och vi sätter även stort värde i att tipsa om aktiviteter, omvärldsspaningar och insatser som är relevanta för industrin, arrangerade av oss eller av andra. Som delägare får du även nyhetsbrev med utvalda artiklar och tips med jämna mellanrum. Här kan du registrera dig för vårt nyhetsbrev.
Aktuella event och utbildningar
Ett delägarskap i IDC är varumärkesbyggande. Du visar på ett socialt ansvarstagande för en hållbar region, och du syns genom våra reportage om delägarföretags utvecklingsresor som sprids i digitala kanaler som LinkedIn, Facebook via vår hemsida och våra nyhetsbrev. Dessutom får du del av omvärldsbevakningar flera gånger per år, särskilt framtagna för våra delägarföretag tillsammans med Kairos Future.
Förmåner och finansiering
Som delägare kan du få stöttning i processen att söka finansieringsstöd. Vi har många års erfarenhet och ett bra kontaktnät vilket gör att vi kan ge dig råd och stöd kring såväl val av finansieringsalternativ som konkreta tips kring i själva ansökningsförfarandet. Särskilt för våra delägare koordinerar vi även ramavtal hos bland annat Staples, Diploma utbildningar och Nordel Energi AB. Våra delägarföretag finns även med på plattformen Manufacturing Guide i ett kluster som är kopplat till delägarskapet. Sajten är i grunden en kunskapsdatabas inom produktionsteknik med över 600 beskrivna tillverkningsmetoder som lotsar besökare vidare till relevanta leverantörer.
IDC erbjuder:
- Behovsinventering och företagsplan för löpande uppföljning och en dedikerad kontaktperson till alla delägarföretag.
- Coachning & rådgivning.
- Företagsanalyser.
- Förbättringsinsatser inom olika områden.
- Tillgång till metoder, verktyg & arbetssätt särskilt utvecklade för industrin.
- Access till stora kontaktnät, IDC samverkar med flera aktörer och kan lotsa dig till rätt kontakt utifrån det behov du har.
- Deltagande i olika funktionsnätverk.
- Deltagande i fokusträffar, temadagar, seminarier, utbildningar och workshops.
- Utbildningar för industrin till reducerat pris.
- Stöttning och rådgivning i finansieringsfrågor.
- Förmånliga avtal för el och kontorsmaterial.
För de större företagen
Våra projekt och insatser riktar sig i huvudsak mot små och medelstora tillverkande industriföretag (SMF eller oftare använt SME) men vi jobbar för hela industrin, även de större företagen. Hela IDCs erbjudande finns tillgängligt även för stora företag, men ibland kan kostnadsfritt deltagande vara begränsat beroende av projektens olika förutsättningar.
De större företagen kan också ingå i pilotstudier i projekt som gynnar SME, och vara en viktig del i utvecklingen av metoder och arbetssätt för industrin. Stora företag har som alla andra delägarföretag en stor påverkansmöjlighet för regionens industriella utveckling genom sitt delägarskap, och dessutom fina möjligheter att nätverka och att utbyta erfarenheter med mindre industriföretag genom ett delägarskap i IDC!
Vill du växa tillsammans med oss och samtidigt bidra till utvecklingen i hela regionen? Varmt välkommen!
Om du vill veta mer
Hör av dig till Sara om du vill veta mer om delägarskap i IDC.

Chef för Företagsutveckling
0500 - 50 25 06

Sara Gallus
Chef för Företagsutveckling
Kontaktuppgifter
- 0500 - 50 25 06
Berättelser om våra delägares utvecklingsresor

Leverantörer till fordonsbranschen gör kraftig omställning
De kommande åren förväntas världens elektriska fordonsflotta mångdubblas. Fordonsindustrin är den enskilt viktigaste delen av Västra Götalands ekonomi och i…
17 januari, 2023 — Lästid 7 min

Så jobbar Lundbergs Möbler cirkulärt
Möbeltillverkaren Lundbergs Möbler har mer än 75 års erfarenhet i branschen, men tittar hellre genom framrutan än bakrutan och strävar…
13 januari, 2023 — Lästid 8 min

Spanska studenter konstruerade gränssnitt åt svenskt storföretag
Möt Natalia Sempere Maciá och Celia Redondo Verdú. Studenterna har under hösten 2022 arbetat med att utveckla ett tillgängligt och…
4 januari, 2023 — Lästid 4 min

Produktionsanalys hos AKRON
Akron utvecklar, tillverkar och säljer produkter inom områdena spannmålshantering, biobränslehantering, motorer och fläktlösningar för industri. Huvudkontor och tillverkning ligger i…
20 december, 2022 — Lästid 6 min

Preppa för påtryckningar med cirkulär ekonomi
Kickstart cirkulär ekonomi är en workshopserie i tre delar kring cirkulär ekonomi där företag under vintern 2022 fått inspiration kring…
19 december, 2022 — Lästid 15 min

Hackaton med fokus på digitalisering i monteringsarbetet
Den 29-30 november anordnade Högskolan i Skövde ett Hackaton på ASSAR i samarbete med Volvo Group IT. Ett 30-tal studenter…
15 december, 2022 — Lästid 4 min

Nystedts om vision och kompetensutveckling
Nystedts Mekaniska är leverantör av svetsade och maskinbearbetade konstruktioner och detaljer. De är specialister på legotillverkning, ofta i korta till medellånga…
14 december, 2022 — Lästid 4 min

Grattis SIBAB Interiör - årets vinnare av Industripriset Skaraborg
Industripriset Skaraborg 2022 gick till SIBAB Interiör AB, för sin förmåga till ständig utveckling och förnyelse. Varje år, sedan 2013…
17 november, 2022 — Lästid 4 min

Jämställdhetsintegrering för ökad utvecklingskraft
Eklunds Bildelslager har som affärsidé försäljning av bra begagnade bildelar till rätt pris. Linnea Eklund är vice VD och bjöd…
16 november, 2022 — Lästid 6 min

Affärsmodellsarbete stöttar Kramers cirkulära utveckling
Mitt ute på landsbygden strax utanför Töreboda ligger Kramers Mekaniska Verkstad AB. Här finns en nyfikenhet på omvärlden, ett brinnande…
30 augusti, 2022 — Lästid 7 min

Examensarbetet på CEJN AB gav ingenjörsstudenterna jobb
När det var dags för examensarbete letade maskiningenjörsstudenterna Anna Pettersson och Niels Harmsen efter samarbetspartner. Anna hade genom uppdrag p…
23 augusti, 2022 — Lästid 4 min

Framtidssäkrad företagsutveckling — våren 2022
Många är de företag som under våren målmedvetet och framgångsrikt jobbat för att stärka sin konkurrenskraft tillsammans med oss p…
20 juni, 2022 — Lästid 7 min