Grattis Offecct till Industripriset Skaraborg 2017

Industripriset Skaraborg går till ett tillverkande industriföretag som är en förebild i hur man driver och utvecklar sin verksamhet. I år gick det till en av våra delägare, Offecct, och delades ut under Näringslivsgalan i Skövdes kulturhus torsdagen den 12 oktober .

Industripriset Skaraborg delas årligen ut till företag inom hela Skaraborg av IDC West Sweden AB, priset har delats ut varje år sedan 2013. Under galan fanns hela Skövdes näringsliv representerat och totalt tio priser delades ut under kvällen. 

Motiveringen lyder:

Vinnaren av Industripriset 2017 har genom ständig kompetensutveckling och systematiska investeringar i sin personal, visat att det med modigt och nytänkande entreprenörskap är möjligt att nå framgång i en mogen bransch och på en global marknad. Och att möbel- och inredningsbranschen har en framtid i Skaraborg med världen som marknad. Företaget arbetar med och för cirkulära affärsmodeller, minskad materialanvändning samt återbruk av komponenter och produkter, och har skapat ett hållbart sätt att arbeta i en svår bransch. 

Industripris-17 - kopia

Kurt Tingdal tar emot årets Industripris Skaraborg. Prisutdelare från IDC var Marie Hult och Thomas Nilsson.

Medarbetarna i fokus

Vinsten består av 10 000 kronor för företaget att använda till en gemensam personalaktivitet. Det var Offeccts grundare och VD Kurt Tingdal som tog emot priset.

Uppåt, framåt i utveckling

Industriföretag nomineras till Industripriset Skaraborg genom att ha tagit sig uppåt och framåt genom engagerat och systematiskt genomförande av aktiviteter som utvecklat bolaget och stärkt dess konkurrenskraft. Många nomineringar till priset kommer in från näringslivschefer runt om i Skaraborg.

Nominerade och kriterier

I år var Nimbus Boats Sweden AB, Offecct AB och CIDAN Machinary Sweden AB nominerade till priset. De kriterier som ingår i nomineringen är ekonomisk stabilitet, attraktiv arbetsgivare, effektiviseringar, förnyelseförmåga och miljö/cirkularitet.

Offecct – designmöbler för hem, kontor och offentlig miljö

Offecct har designat och producerat möbler och inredning sedan 1990 och arbetar genomgående med hållbarhet inom alla led; miljömässigt, socialt och ekonomiskt och tog därmed hem priset som årets Industripristagare 2017.

Tidigare vinnare av Indsutripriset Skaraborg

2016  Furhoffs Rostfria AB, Björn Furhoff
2015  Mann Teknik, Mariestad
2014  Skövdevillan AB
2013  SMK AB i Skövde

Läs mer om industripriset

Vill du veta mer?

Hör av dig till Arne om du vill veta mer om Industripriset.

Chef för Företagsutveckling

0500-50 25 20

Arne Holmberg

Chef för Företagsutveckling

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 20

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Projekt | Samverkan

Resan med projektet Catalyst har nått sitt slut

Catalyst är projektet som har jobbat för ökat ansvarstagande för framtiden genom omställning till en mer cirkulär ekonomi och mer…

30 augusti, 2023 — Lästid 4 min

IDCs erbjudande | Information

Säkra din plats i IUC montern på Elmia Subcontractor 2024!

Elmia Subcontractor är norra Europas största underleverantörsmässa och mötesplatsen för företagen inom tillverkande industrin, deras kunder och leverantörer. Här finner…

26 mars, 2024 — Lästid 3 min

Information | Projekt

Forma framtiden i ASSAR Circular Labs

Nu finns det möjlighet för företag som tagit kliv i frågan om cirkulär omställning att ta plats i arenan ASSAR…

18 december, 2023 — Lästid 3 min

Information | Samverkan

Årets Karriärlunch har gått av stapeln

Karriärlunchen är ett initiativ som tagits för att skapa nätverk mellan gymnasieelever från teknik- och industritekniska programmen i Skaraborg, högskolestudenter…

14 december, 2023 — Lästid 3 min