Grattis CIDAN Machinery - årets vinnare av Industripriset Skaraborg

Industripriset Skaraborg gick i år till CIDAN Machinery i Götene, för sin förmåga till ständig utveckling och förnyelse. Priset delades ut under Skövde kommuns näringslivsgala den 7 oktober.

IDC har sedan 2013 delat ut Industripriset Skaraborg till ett tillverkande industriföretag som är en förebild i hur man driver och utvecklar sin verksamhet. Priset består av 10 000 kronor att använda till en gemensam personalaktivitet.

Glädjeyra bland CIDANs medarbetare

Det var hög stämning bland de glatt överraskade medarbetarna som under kvällen tog emot priset på Arena Skövde där Skövde Kommun höll årets Näringslivsgala. På plats fanns 12 representanter från CIDAN som samtliga entrade scenen och fick ta emot blommor och diplom.

Konfirencierer var Tina Törner och Tobias Karlsson från Let`s Dance som passa på att fråga CIDAN om det vinnande konceptet för få ett företag att rulla i 100 år.

—  Man måste jobba tillsammans, målmedvetet och långsiktigt. För att vi ska kunna ha roligt tillsammans i vårt jobb krävs en långsiktig plan och att framför allt ha skoj på vägen. Imorgon firar vi med hela företaget och då blir det tårta, sa Petter Hjelmqvist, VD på CIDAN.

Glada medarebetare från CIDAN Machinery AB firade vinsten av Industripriset Skaraborg 2021.

Tillverkning sedan 1907

CIDAN har tillverkat maskiner sedan 1907 och arbetar inom plåtbearbetningsindustrin med varumärkena Göteneds och CIDAN. Fabriken ligger i Götene och är utgångspunkten där alla maskiner tillverkas. CIDAN Machinery Group erbjuder ett brett sortiment av lösningar och produkter för företag som är verksamma inom plåtslageri, byggnadsindustri och tillverkningsindustri.  Samtliga Göteneds- och CIDAN-maskiner tillverkas i Götene, medan maskiner för coilhantering tillverkas i Österrike av Forstner.

Topp tre nominerade

Sedan i våras har nomineringar till Industripriset Skaraborg kommit in både från andra företag och kommuner. Arbetet med att utse vinnaren genomförs av en jury där representanter från bland annat tidigare vinnare finns med. De områden som tas störst hänsyn till i nomineringarna är de tre hållbarhetsaspekterna, ekonomisk-, ekologisk-, och social hållbarhet. Bland topp tre av de nominerade företagen, förutom CIDAN, fanns Hammarplast Medical AB i Lidköping och Sibab Interior AB.

Tidigare vinnare av Industripriset Skaraborg

2013  SMK AB i Skövde.
2014  Skövdevillan AB.
2015  Mann Teknik, Mariestad.
2016  Furhoffs Rostfria AB, Skövde.
2017 Offecct AB i Tibro.
2018 Skandia Elevator AB i Arentorp.
2019 Kinnex Mekaniska i Götene.
2020 Partex Marking Systems AB.

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Delägare | Projekt

SMED effektiviserade omställningsprocessen hos Part Precision

Part Precision i Mariestad är en ledande aktör inom finmekanik och precisionsmekanik som samverkat med oss på IDC i många…

23 oktober, 2023 — Lästid 6 min

Projekt

Delrapport 2: Kompetensförsörjning i Skaraborgs tillverkande industriföretag

Det råder fortsatt brist på kompetens för industriföretagen i Skaraborg. Under de kommande åren räknar Skaraborgs industriföretag dessutom med att…

22 april, 2024 — Lästid 3 min

Tips från IDC

Johan tipsar: Checkar till utveckling av produktionen i industriföretag

Tillväxtverket erbjuder företag att söka stöd till sin utveckling inom två olika områden: Automation och produktionskompetens. Erbjudandet stärker företags långsiktiga…

19 april, 2024 — Lästid 4 min

Nätverk | Projekt

Batteriteknikens möjligheter: “Gemensamt kan vi bidra till att Skaraborg står starkt och enat”

Möjligheterna inom batteriteknik var temat när Science Park Skövde och IDC West Sweden bjöd in företag och aktörer till en…

17 april, 2024 — Lästid 3 min