Grattis SIBAB Interiör - årets vinnare av Industripriset Skaraborg

Industripriset Skaraborg 2022 gick till SIBAB Interiör AB, för sin förmåga till ständig utveckling och förnyelse. Varje år, sedan 2013, delar IDC ut Industripriset Skaraborg till ett tillverkande industriföretag som är en förebild i drivandet och utvecklingen mot en framtida hållbar industri.

I år tilldelades SIBAB Interiör i Hjo kommun priset som består av 10 000 kronor att använda till en gemensam personalaktivitet. Priset delades under festliga former på Skövde Näringslivsgala som hölls på Valhall i Skövde den 17 november.

Tove Sventoft, VD, tog emot priset tillsammans med flera medarbetare.

Om SIBAB Interiör AB – dubbelt prisade

Sibab Interior AB grundades 1984 och hette då Snickarna i Blikstorp AB. Verksamheten startades upp med ambitionen att göra förstklassiga snickeriarbeten och inredningar och den ambitionen håller än idag. De ligger i Blikstorp mellan Skövde och Hjo och har ca 20 anställda. De tillverkar specialtillverkad inredning i trä och när de producerar ny inredning konstrueras och tillverkas den med tanke på en bättre morgondag. Material ska kunna separeras från varandra den dagen något behöver bytas ut, renoveras eller återvinnas. En strävan mot att föreslå bättre och förnyelsebart material finns i varje projekt.

Dessutom vann Tove Sventoft, VD, SIBAB Interiör AB nyligen priset som årets VD i kategorin små företag för ett engagerat och målmedvetet ledarskap som lyckats uppnå en god lönsamhet och samtidigt stärka motivationen och trivseln bland medarbetarna. Utmärkelsen Årets VD är till för att uppmärksamma och premiera förebilder bland Sveriges vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka utvecklingen mot ett mer värderingsdrivet ledarskap och ett långsiktigt hållbart näringsliv. Bakom utmärkelsen står ledarskapssajten Motivation.se.

Här kan du läsa mer om SIBABs utvecklingsresa

Vi gratulerar också Åkerstedts och Kinnegrip

Sedan i våras har nomineringar till Industripriset inkommit från företag och kommuner i Skaraborg. Arbetet med att utse vinnaren genomförs av en jury där representanter från bland annat tidigare vinnare finns med. Företaget som vinner Industripriset ska ha tagit sig uppåt och framåt genom ett engagerat och systematiskt genomförande av aktiviteter som utvecklat bolaget och stärkt dess konkurrenskraft. De områden som tas störst hänsyn till i nomineringarna är de tre hållbarhetsaspekterna, ekonomisk-, miljömässig-, och social hållbarhet. Bland topp tre av de nominerade företagen, förutom SIBAB Interiör,  fanns i år Åkerstedts Verkstad och Kinnegrip AB. Båda föredömliga industrier som är riktigt fina exempel på framgångsrik hållbar industriell utveckling här i Skaraborg. Medarbetare från alla tre företag deltog i IDCs förmingel inför galan och hade en trevlig kväll tillsammans.

Här kan du läsa mer om Åkerstedts Verkstad

Här kan du läsa mer om Kinnegrip AB

Bilder från prisutdelningen på Skövde Näringslivsgala 2022
Tidigare vinnare av Industripriset Skaraborg

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Projekt

Forma framtiden i ASSAR Circular Labs

Nu finns det möjlighet för företag som tagit kliv i frågan om cirkulär omställning att ta plats i arenan ASSAR…

18 december, 2023 — Lästid 3 min

Delägare | Information

Grattis Sundlings! | Årets vinnare av Industripriset Skaraborg

Industripriset Skaraborg 2023 gick till Sundlings Sverige AB, för sin förmåga till ständig utveckling och förnyelse. Varje år, sedan 2013…

23 november, 2023 — Lästid 3 min

Delägare | IDCs erbjudande | Projekt

Elicom tar utvecklingskliv för ökad attraktivitet

Elicom, grundat 1988, är en av Sveriges ledande samarbetspartner inom elektrifiering och automation för industri, VA och offentlig verksamhet. I…

16 januari, 2024 — Lästid 7 min

Delägare | Projekt

SMED effektiviserade omställningsprocessen hos Part Precision

Part Precision i Mariestad är en ledande aktör inom finmekanik och precisionsmekanik som samverkat med oss på IDC i många…

23 oktober, 2023 — Lästid 6 min