Grattis Partex - årets vinnare av Industripriset Skaraborg

Industripriset Skaraborg gick i år till Partex Marking Systems AB i Gullspång, för sin förmåga till ständig utveckling och förnyelse. Priset delades ut under Skövde kommuns näringslivsgala som i år sändes digitalt den 3 december.

IDC har sedan 2013 delat ut Industripriset Skaraborg till ett tillverkande industriföretag som är en förebild i hur man driver och utvecklar sin verksamhet. Priset består av 10 000 kronor att använda till en gemensam personalaktivitet.

Överraskad under filminpelningen

Det var en glatt överraskad Peter Johansson, VD på Partex, som fick ta emot priset av Leif Pehrsson, VD för IDC West Sweden AB. En filminspelning var sedan innan bokad för att, som han trodde, göra en film om att de blivit nominerade. Istället blev Peter, en stund in i filminstpelningen, överraskad med diplom och blommor.

—Det kom lite oväntat det här! Det är fantastisk roligt att priset går till norra Skaraborg och att en liten ort som Gullspång blir uppmärksammad. Vi är ett bolag som satsar stort på framtiden och framförallt på våra medarbetare så det är ett välförtjänt pris till hela verksamheten. Vinsten har vi tänkt ska gå till någon form av aktivitet med hela personalstyrkan. Med tanke på den situation som råder nu får vi noggrant planera vad vi ska göra och när i tiden vi kan genomföra det.

Familjeföretag med fokus på vidareutveckling

Partex Marking System är världsledande inom industrimärkning  och erbjuder produkter, tillbehör och tjänster för identifikation av elledningar, rör och kablar. Med över 70 års erfarenhet av industrimärkning har familjeföretaget ständing fokus på vidareutveckling och stor kunskap om sin kunders krav på produkter och service.

Peter Johansson, VD för Partex, blev glatt överraskad över priset.

Motiveringen

Med sitt centrala synsätt – ”Alla vet att vi inte kan göra på exakt samma sätt som de första 70 åren när vi blickar framåt 70 år”, visar Partex Marking Systems tydligt sin insikt om att det krävs ständig utveckling och förnyelse för att lyckas.

Tack vare sin unika förmåga att arbeta strategiskt för att ligga i framkant, med både teknik, materialval och en hög kundnärvaro, har de skapat ett värdeerbjudande som ger stor efterfrågan på en global marknad.

Med medarbetarnas engagemang och kompetens i fokus fortsätter Partex att utvecklas och växa som attraktiv arbetsgivare.

Partex vilja att utvecklas genom att ha hållbarhet som ett prioriterat område i kombination med ett stort samhällsengagemang, gör dem till ett föredöme inom hållbar industriell utveckling.

Hållbarhet på flera nivåer

Peter Johansson berättar om hur de varje dag driver företagsutveckling och vill framåt och vill göra nytta hållbarhetsmässigt ur alla perspektiv, både på global och lokal nivå.

— Som ett familjeägt bolag är vi väldigt måna om våra medarbetare och jobbar kontinuerligt med personalfrämjande aktiviteter. Men även med välgörande aktiviteter för människor runt om i världen i form av Lööf Foundation. För att minska vårt fotavtryck vad gäller miljöpåverkan undersöker vi alternativa material till vår produktion. Vi ser även digitalisering och automation som en av de stora möjligheterna framåt och jobbar för att kunna implementera det i större utsträckning i hela verksamheten.

Se prisutdelningen under Skövde Näringslivsgala

1 timma och 10 minuter in i sändningen visas Industripriset Skaraborg.

Topp tre nominerade

Sedan i våras har nomineringar till Industripriset Skaraborg kommit in både från andra företag och kommuner. Arbetet med att utse vinnaren genomförs av en jury där representanter från bland annat tidigare vinnare finns med. De områden som tas störst hänsyn till i nomineringarna är de tre hållbarhetsaspekterna, ekonomisk-, ekologisk-, och social hållbarhet. Bland topp tre av de nominerade företagen, förutom Partex,  fanns Ranaverken AB i Tråvad och Hammarplast Medical i Lidköping.

Tidigare vinnare av Industripriset Skaraborg

2013  SMK AB i Skövde.
2014  Skövdevillan AB.
2015  Mann Teknik, Mariestad.
2016  Furhoffs Rostfria AB, Skövde.
2017 Offecct AB i Tibro.
2018 Skandia Elevator AB i Arentorp.
2019 Kinnex Mekaniska i Götene.

Undersöker alternativa material

Tidigare i höstas skrev vi om Partex arbete med att hitta alternativa, miljömässigt hållbara, material till sin produktion.

Läs reportaget om Partex

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Delägare | Information

Grattis Sundlings! | Årets vinnare av Industripriset Skaraborg

Industripriset Skaraborg 2023 gick till Sundlings Sverige AB, för sin förmåga till ständig utveckling och förnyelse. Varje år, sedan 2013…

23 november, 2023 — Lästid 3 min

Insikter med IDC | Projekt

Insikter om cirkularitet

Under ett insiktsseminarium satte vi fokus på cirkulära affärer, vad det innebär och hur de kommer att påverka vår framtid…

14 februari, 2024 — Lästid 8 min

Tips från IDC

IDC tipsar: Karriärprogram som erbjuds av Skövde Kommun

Karriärprogram Ett satsning som erbjuds av Skövde Kommun. Det är ett karriärprogram för ”international professionals” i Skaraborg och masterstudenter vid…

8 februari, 2024 — Lästid 2 min

Nätverk | Projekt

Arbetet med framtidens drivlinor fortsätter

Nästa Generations Drivlineproduktion är ett projekt inom programmet UDI Utmaningsdriven Innovation, finansierat av Vinnova. Det är resultatet av ett mångårigt…

22 januari, 2024 — Lästid 8 min