Årets Industripris gick till Skandia Elevator

Varje år, sedan 2013, delar IDC ut Industripriset Skaraborg till ett tillverkande industriföretag som är en förebild i hur man driver och utvecklar sin verksamhet.

I år tilldelades Skandia Elevator AB, med säte i Arentorp Vara kommun, priset som består av 10 000 kronor att använda till en gemensam personalaktivitet.

Skandia Elevator

Skandia Elevator är ett familjeföretag i tredje generationen som grundades 1914 av bröderna Nils och Gustav Larsson, två lantbrukarsöner som började tillverka tröskverk att sälja till närliggande gårdar. Nästan hundra år senare har företaget fortfarande sitt säte i Arentorp, Vara Kommun och drivs av Nils sonsöner Joakim och Jonas Larsson. Nu är de marknadsledande inom Europa på transportsystem för spannmål.

Jonas Larsson och Jerry Olsson från Skandia Elevator tog emot Industripriset 2018.

Motiveringen

”Med djupa rötter i den Skaraborgska myllan och lång erfarenhet i sin bransch, växer Skandia Elevator med sin tid tack vare ett ständigt arbete med förnyelse och förbättringar.

Genom ett genuint engagemang genomför Skandia Elevator strategiska investeringar för att utveckla både medarbetare och produkter. För att vara hållbara i alla dimensioner, har företaget med kreativitet och innovation, skapat nya arbetssätt, hjälpmedel och en resurssnål produktion.

Skandia Elevator visar ett stort intresse i kompetensförsörjningsfrågor och samverkar med flera samarbetsparter inom skola för att öka teknikintresset bland ungdomar. Ett nyfiket ledarskap och uthålligt arbete med både kultur och struktur gör att
Skandia Elevator på ett föredömligt sätt sprider ringar på vattnet som når ut till både sina kunder och till samhället i stort”.

Skottkärra på scenen

Priset delades under festliga former ut på Skövdes Näringslivsgala den 11 oktober. I år spetsade vi prisutdelningen iform av en symbolisk skottkärra med fyrkantigt hjul som Pia Nurro drog upp på scenen. Det runda hjulet som Inger Rydén håller i symboliserar det utvecklingsarbete som IDC står för.

29 nomineringar

Sammanlagt var det 29 företag som blev nominerade och av dessa gick tre vidare till den slutliga jurybedömningen. De tre var: Skandia Elevator, Absolent i Lidköping och C&D Snickeri i Falköping. I sitt arbete har juryn fyra kriterier att ta hänsyn till; ekonomi, attraktiv arbetsgivare, miljö och cirkuläritet samt förnyelsearbete.

Fler bilder från Näringslivsgalan
Tidigare vinnare av Industripriset Skaraborg

2013  SMK AB i Skövde.
2014  Skövdevillan AB.
2015  Mann Teknik, Mariestad.
2016  Furhoffs Rostfria AB, Björn Furhoff.
2017 Offecct AB.

PT nätverk träffas på Skandia Elevator

Onsdagen den 31 oktober gör PT nätverk ett studiebesök på Skandia Elevator AB. Är du intresserad av delta i nätverket, kontakta Fredrik Johansson . Tema under studiebesöket är hur Skandia Elevator jobbar praktiskt med olika indata och arbetssätt samt metoder och verktyg för uppföljning och avvikelser för beslut och förbättringsarbete.

Läs mer om studiebesöket

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Projekt

Nästa Generations Drivlineproduktion – Now and Then

Ett hundratal deltagare kom för att lära sig mer om övergången till produktion av elektriska drivlinor, och stegen som behöver…

12 maj, 2023 — Lästid 11 min

Information | Medarbetare

Just nu söker vi medarbetare - vill du växa tillsammans med oss?

IDC West Sweden AB är ett utvecklingsbolag för människorna i Skaraborgs tillverkande industri. Vårt uppdrag är att stärka konkurrenskraften och…

2 maj, 2023 — Lästid 2 min

Delägare | Projekt

Inredningssnickeriet tar hållbarhet till nästa nivå

Sibab grundades 1984 och hette då Snickarna i Blikstorp AB. Verksamheten startades med ambitionen att göra förstklassiga snickeriarbeten och inredningar…

24 maj, 2023 — Lästid 7 min

Delägare | Projekt

Skandia Elevator testar ASSAR Labs

Skandia Elevator i Arentorp är branschledande inom transport av spannmål och tillverkar och levererar utrustning över hela världen. Nyligen besökte…

25 maj, 2023 — Lästid 4 min