Boka tid och testa dina produkter i ASSAR Labs

ASSAR Labs möjliggör samverkan och kunskapsuppbyggnad kring viktiga teknikområden för framtiden. Här samverkar små och stora teknik- och industribolag med akademin.

I det produktionstekniska laboratoriet i ASSAR Labs bygger vi kunskap om de kommande tillverkningsmetoderna och teknikerna. Här har företag möjlighet att testa olika tillverkningsmetoder, samt ge input på vad nästa steg bör innebära.

ASSAR Labs växer och utvecklas hela tiden. I nuläget finns där:

Här nedan kan du skicka in din intresseanmälan! Vi kontaktar dig så pratar vi mer om möjligheterna i ASSAR Labs och det finns även möjlighet att boka tid i labbet för att testa dina produkter.  Vi stöttar företag i den pågående elektrifieringsomställningen, i fordonsindustrin men också i andra branscher.

Fyll i en intresseanmälan 

ToWe Elektronik skannade kretskort

ToWe Elektronik tog chansen att analysera ett av sina kretskort i den CT-skanner som finns i ASSAR Labs.

— Vi ville göra en skanning för att hitta eventuella fel på kortet och säkerställa så vi får korrekta lödningar i vår tillverkningsprocess. Vissa komponenter har lödpunkter på undersidan vilket gör att vi inte kan kontrollera lödningen med blotta ögat. Tack vare CT-skannern finns möjlighet att direkt identifiera vad vi kan förbättra. Det är viktigt att vi kan kvalitetssäkra innan vi startar en större serieproduktion. Lika viktigt är det också att vi kan göra stickprov under själva produktionen, säger Felicia Wenell, produktionsplanerare.

Läs mer om ToWe Elektroniks besök på ASSAR Labs

CT-skannern – en del av erbjudandet i ASSAR Labs

I skannern kan man testa material och göra olika typer av provningar. Utöver teknikområdet elektrifiering finns även en rad andra områden där CT-skanning kan användas med stor nytta.

Med hjälp av CT-skanning behöver man inte ta sönder materialet för att testa och kvalitetssäkra det, utan röntgenstrålarna i CT-skannern penetrerar materialet på ett helt oförstörande sätt. CT-skannerns datortomografi och 3D-bilder låter oss se rakt in i materialet och på så vis kan vi upptäcka hålrum, defekter eller mäta porösitet.

— Det finns oändliga möjligheter för alla typer av företag med den här typen av teknik. Man kan bland annat använda det till att generera olika typer av mikrostrukturer i material som i sin tur kan användas för att utbilda personal, man kan undersöka material som används till implantat i käkar och tänder, man kan testa polymera produkter, undersöka limträfogar, rostfria material, kretskort kan skannas efter defekter, man kan också validera processer och sina kvalitetsvärdekedjor, säger Kent Salomonsson.

Läs mer om CT-skannern

Vill du veta mer om CT-skannern och möjligheterna med den så finns mer detaljerad information sammanställd i en separat PDF.
Öppna PDF: ASSAR Labs CT-skanner

Vill du veta mer?

Hör av dig till Caroline om du vill veta mer om ASSAR Labs.

Projektansvarig

0500-50 25 23

Caroline Johansson Thim

Projektansvarig

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 23

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information

Möt industrin i IUC-montern på Elmia Subcontractor

IUC företagen i Skaraborg, Värmland och Skåne gör gemensam sak i IUC-montern på ESC-Elmia Subcontractor i Jönköping 14-16 november. Välkommen…

21 september, 2023 — Lästid 1 min

Projekt

Om Kompetensnavet Skaraborg

Genom att vara motor, mäklare och mötesplats ska Kompetensnavet stödja, främja och stärka omställningen av kompetens inom arbetslivet i Skaraborg…

23 augusti, 2023 — Lästid 4 min

Information | Press | Projekt

93 miljoner satsas för hållbar industriutveckling i "Industry In West"

Vi kan nu tillkännage att samverkansprojektet ”Industry In West” är beviljat och kommer att finnas tillgängligt för Västsvensk industri från…

25 augusti, 2023 — Lästid 4 min

Projekt | Samverkan

Resan med projektet Catalyst har nått sitt slut

Catalyst är projektet som har jobbat för ökat ansvarstagande för framtiden genom omställning till en mer cirkulär ekonomi och mer…

30 augusti, 2023 — Lästid 4 min