Vi välkomnar fyra nya medarbetare!

Under hösten och vintern har fyra nya medarbetare startat upp sina resor här på IDC. Vi är glada att hälsa dem välkomna och tillsammans bär de med sig en fantastisk kompetens och bred erfarenhet in i vårt arbete med att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag.

I avdelningen Företagsutveckling jobbar Anna Sahlström och Johan Wahn med att stötta företag i olika insatser, framförallt kopplat till projekten CatalystASSAR, Omställningslyftet och Kompetensnavet Skaraborg. Anna Bruce går in i rollen som projektledare för projektet ASSAR och jobbar i avdelningen Tillämpad Innovation. Även Josef Adolfsson kommer att jobba i avdelningen Tillämpad Innovation med fokus på ASSAR Industrial Innovation Arena.

Här kan du lära känna våra nya medarbetare lite mer och läsa om deras förväntningar inför uppstarten här på IDC och vad de bär med sig för erfarenheter.

Johan Wahn, Josef Adolfsson, Anna Bruce och Anna Sahlström.

Anna Sahlström – Industriutvecklare Tillverkning

Anna Sahlström, Industriutvecklare Tillverkning.

Anna är ny medarbetare på avdelningen företagsutveckling på IDC. Hon har en bakgrund främst inom automation och specialistunderhåll, och även inom utbildning och ledarskap på flera nivåer. Hon har till största delen jobbat inom tillverkningsindustrin.

Anna började hos oss i oktober 2022 och jobbar som Industriutvecklare Tillverkning, främst inom projekten Catalyst och ASSAR samt inom ramen för Kompetensnavet Skaraborg.

– Min första kontakt med IDC var via en leanutbildning på högskolan jag gick under min tid på Volvo. Den koordinerades av IDC, och sedan dess har jag inte kunnat släppa vilken otroligt spännande arbetsplats IDC verkade vara. IDC har med andra ord varit lite av en dröm för mig, säger Anna.

Hur hoppas du kunna utvecklas med IDC?

– Jag har strävat efter en plats där jag får möjligheten att knyta ihop alla mina tidigare erfarenheter och få utlopp av min fulla potential. Gärna en plats där jag får växa och inspireras, att få vara i händelsernas centrum. Hur många pusselbitar som än finns i företagens verksamhetspussel, så finns kompetensen och förutsättningarna på IDC att hjälpa till med att få alla bitar på rätt plats. Allt för att hjälpa företagen i sin individuella resa framåt.

Vad brinner du lite extra för?

– Jag brinner för ständig utveckling, strategiarbete och framförallt att belysa värdet i olika typer av underhållsfrågor. Jag lockas av att varje projekt och insats ska bli unik och värdeskapande för det enskilda företaget. Resultatet blir ett långsiktigt byggande av en enorm erfarenhet och kunskapsbank både för mig personligen och för företagen.

Och till sist, vilka tre ord väljer du för att beskriva IDC nu när du kommit igång?

– Samverkan, tillväxt och framtid!

Johan Wahn – Industriutvecklare Tillverkning

Johan Wahn, Industriutvecklare Tillverkning.

Johan kom först i kontakt med IDC i samband med att han gjorde research inför ett projekt i sin tidigare roll som projektledare för prototypframtagning på Aurobay. Han lockades av den otroliga kreativitet och framåtanda som finns hos våra delägarföretag.

Johan har jobbat inom olika områden i industrin och har en bred erfarenhet med sig in till IDC. Från små förbättrings- och effektiviseringsinsatser, till maskintestning vid nyinköp, samt projektledning vid prototypframtagning. Johan har jobbat i flera olika roller på Volvo Car Sverige samt på Aurobay under det senaste åren. Han är i grunden mekaniker med ett stort teknikintresse, och har med åren insett vikten av att inte bara satsa på bra teknik utan även bygga starka relationer, nätverk och team för att lyckas med våra utmaningar. Han startade hos oss på IDC i oktober 2022 och kommer att jobba främst inom Catalyst och Omställningslyftet.

– Det känns helt fantastiskt att få vara del av ett nätverk som hela tiden strävar efter att utveckla och förnya, säger Johan.

Hur hoppas du kunna utvecklas med IDC?

– Eftersom alla företag vi möter har olika förutsättningar så hoppas jag att jag får fortsätta utveckla mina kunskaper brett på ett tekniskt plan. Men också att jag får möjlighet att fördjupa mina kunskaper inom coachning och social hållbarhet för att på bästa sätt stötta våra företag i deras utveckling mot en mer hållbar industri.

Vad brinner du lite extra för?

– Jag brinner för att bygga starka nätverk och goda relationer och för att få människor att utvecklas. Att dela erfarenheter och att lära av varandra är det bästa sättet att utvecklas tillsammans.

Vad händer nu? När går startskottet och vad är nästa mål på resan?

– Jag har fått en fantastisk start som industriutvecklare på IDC. Det är ett underbart team som vi landat i och de har verkligen sett till att vi som är nya får hänga med på så mycket som möjligt. Jag ser verkligen fram emot att utvecklas tillsammans med mina kollegor och mitt mål är att bidra till en bättre framtid.

Går det att sammanfatta din känsla eller uppfattning av IDC (så här långt) med tre ord?

– Jättesvårt att koka ner det till bara tre ord men de första som kommer upp är framtid, nätverk och hållbarhet!

Anna Bruce – Industriutvecklare Innovation

Anna Bruce, Industriutvecklare Innovation.

Anna hittade IDC genom att hon kom i kontakt med Material ConneXion Skövde i sin tidigare roll som produktchef på Mio AB. Hon blev både intresserad och imponerad att det fanns ett helt materialbibliotek i ”lilla” Skövde. 

– Sedan hittade jag IDC och förstod att här borde man ju jobba! Jag lockas av den utveckling och kunskap som utbyts och delas här för att alla ständigt ska bli bättre och hitta nya lösningar. Det är också viktigt för mig att få jobba på ett företag som sätter hållbarhet i fokus, berättar Anna.

Anna bär med sig erfarenheter från både mindre och större företag samt som både producerande part och som inköpare. Hon är utbildad textilingenjör och brinner extra för material och framför allt textila sådana. Hon är van att ställa krav och jobba mot leverantörer men också jobba mot budgetmål och tänka ut bra erbjudanden. Dessutom är hon tekniskt intresserad och kreativt lagd i en bra blandning vilket passar perfekt som medarbetare på IDC. Sedan oktober 2022 jobbar hon som projektledare för ASSAR Industrial Innovation Arena. 

Hur hoppas du kunna utvecklas med IDC?

– Jag hoppas kunna utvecklas i min roll som projektledare och vara länken som får alla att jobba mot samma mål.

Vad händer nu? När går startskottet och vad är nästa mål på resan?

– Just nu händer det mycket då jag har ett nytt jobb och har precis lämnat bakom mig ett år som föräldraledig. Startskottet har redan gått för det och första delmålet är att lära mig alla jag kan om min nya roll som projektledare för ASSAR Industrial Innovation arena.

Går det att sammanfatta din känsla eller uppfattning av IDC (så här långt) med tre ord?

Kunskap, gemenskap och drivkraft!

Josef Adolfsson – Industriutvecklare Innovation

Josef Adolfsson, Industriutvecklare Innovation.

Josef har tidigare jobbat på Högskolan i Skövde som ansvarig för forskningsprofilen virtual engeineering och samarbetade redan då med IDC, bland annat var han med och initierade det projekt som senare utvecklades till att bli det vi känner som ASSAR Industrial Innovation Arena.

Josef är i grunden automatiseringsingenjör och kommer senast från rollen som medicinteknisk chef på Skaraborgs sjukhus och han har en bred och gedigen erfarenhet med sig in till IDC.

– Jag har jobbat inom både industri, utbildning, forskning och region, en kombination som jag tror kan komma till nytta både för IDC och delägarföretagen, berättar Josef.

Hur hoppas du kunna utvecklas med IDC?

– För mig står IDC för en väldigt bred kompetens och hög grad av utveckling och är en viktig part för ökad konkurrenskraft hos regionens tillverkningsindustri. Jag ser nu mycket fram emot att ta nästa steg i att både vara med och utveckla delägarföretagen och mig själv.

Vad brinner du lite extra för?

– Ny teknik inom tillverkningsindustri tycker jag är både intressant och riktigt kul. Allt inom virtual manufactring intresserar dig mycket. Rent allmänt tycker jag också det är superspännande med den utveckling vi står inför inom Skaraborg kopplat till den omställning som sker just nu, fantastiskt att få vara en del av den.

Vad händer nu? När går startskottet och vad är nästa mål på resan?

– Jag började min anställning här på IDC den första december 2022 så nu väntar en introduktion till att börja med för att få förståelse för hela verksamheten. Initialt kommer framför allt att arbeta inom ASSAR.

Går det att sammanfatta din känsla eller uppfattning av IDC (så här långt) med tre ord?

Innovation, kompetens och förändring!

Vill du också växa tillsammans med oss?

Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med människor som är nyfikna på att växa och utvecklas tillsammans med oss. Vi välkomnar all kontakt och intresseanmälan i dessa frågor till . Skicka oss det du tycker är relevant för en beskrivning av dig själv och berätta varför IDC intresserar just dig.

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Medarbetare

Vi säger hej och välkommen till fyra nya medarbetare

Nu har vi förstärkt vår kompetens med fyra nya medarbetare som alla, med olika inriktning, jobbar för att stötta industrin…

11 maj, 2022 — Lästid 4 min

Delägare | IDCs erbjudande

Möt oss på Elmia Subcontractor

IDC hälsar alla industriföretag, intressenter och leverantörer välkomna till IUC-montern på Elmia subcontractor 2024. En mötesplats där nätverkande och hållbar…

8 november, 2024 — Lästid 1 min

Delägare | Projekt

Workshopserie lyfter specialsnickerier mot en hållbar framtid

Under våren 2024 genomfördes en serie workshops med fokus på hållbar utveckling för specialsnickerier. Initiativet engagerade flera företag inom branschen…

31 oktober, 2024 — Lästid 6 min

IDCs erbjudande | Samverkan

CT-skanning stärker kvalitetssäkringen på ToWe Elektronik

ToWe Elektronik i Skövde tillverkar kretskort och kablage i små och medelstora serier. Genom att samarbeta med Högskolan i Skövde…

8 oktober, 2024 — Lästid 3 min