Vi säger hej och välkommen till fyra nya medarbetare

Nu har vi förstärkt vår kompetens med fyra nya medarbetare som alla, med olika inriktning, jobbar för att stötta industrin i Skaraborg.

Vi säger hej och välkommen till Kjell Edqvist, Lars Almestål, Sara Gallus och Veronica Remmerfelt.

Välkommen Kjell

Kjell Edqvist jobbar som industriutvecklare tillverkning sedan november 2021. Tidigare jobbade han som Sales Controller på Paroc AB med ansvar för de finansiella analyserna i det Skandinaviska ledningsteamet.

Kjell Edqvist jobbar som industriutvecklare tillverkning.

Varför sökte du dig till IDC Kjell?

— Jag har sedan en tid haft en känsla och längtan efter att göra något annorlunda jämfört med de finans- och controllingrelaterade roller jag haft under de senaste åren. Jag vill även jobba mer lokalt och på annat sätt kunna hjälpa den lokala regionen att stärkas och utvecklas. När tjänsten på IDC annonserades blev jag genast intresserad. Redan efter de första mötena kände jag tydligt att här skulle jag kunna bidra med mina erfarenheter och samtidigt få jobba lokalt med lokal utveckling under varierade former. Jag är väldigt glad för denna möjlighet, berättar Kjell.


Hej och välkommen Lars

Välkommen Lars Almestål, som började sin tjänst som industriutvecklare innovation den 11 oktober 2021. Lars har under 40 år jobbat på Volvo Car Group, PES (Powertrain Engineering Systems), där han de senaste 25 åren jobbat med projektering och idrifttagning av nya bearbetningsliner.

Lars Almestål jobbar som industriutvecklare innovation.

Framtiden ligger i vårt arbete att göra saker smartare

—​​​​​​​ Efter många år inom fordonsindustrin tänkte jag att det borde finnas något annat att jobba med, kanske i mindre skala, lokalt och inom flera branscher. Perfekt då med IDC som har så många olika intressenter och de flesta är tillverkande företag. Det gäller ju att behålla tillverkning så lokalt som möjligt för att fler ska kunna leva i vårt Skaraborg. Med detta i tankarna vill jag ”dra mitt strå till stacken” och försöka dela med mig av de erfarenheter jag samlat på mig genom åren. Framtiden ligger i vårt arbete i att göra saker lite bättre, eller man kanske ska säga smartare, hela tiden, säger Lars.

 


Välkommen Veronica

Veronica Remmerfelt jobbar som industriutvecklare innovation.

Hej och välkommen Veronica Remmerfelt! Veronica jobbar som industriutvecklare innovation och har tidigare jobbat 20 år på Volvo Powertrain. Där har hon fått möjligheten att arbeta tillsammans med företagets tre huvudprocesser montering, bearbetning och gjutning. De huvudsakliga arbetsuppgifterna under åren inom Volvo har varit Logistikutveckling, både internt och externt, arbetsmiljö och säkerhet. De senaste fyra åren har hon jobbat som produktionsledare.

Utveckling, kreativitet och framåtanda

—​​​​​​​ IDC är ett bolag som under de senaste åren lockat mitt intresse. Ett bolag som för mig symboliserar utveckling, kreativitet och framåtanda. Jag lockas av att får vara en del i att ge företagen i Skaraborg, stora som små, förutsättningar för att utvecklas och skapa ett konkurrenskraftigt Skaraborg, säger Veronica.


Hej och välkommen Sara

Sara Galaus jobbar som chef för företagsutveckling.

I början av februari började Sara Gallus hos oss på IDC, som chef för Företagsutveckling. Sara har mångårig erfarenhet av tillverkande industri och bred erfarenhet från olika positioner. Bland annat som operativ chef på CIDAN Machinery med ansvar för företagets produktion. Hon kommer närmast från det egna bolaget SEGLID Konsult. Där har hon arbetat med att hjälpa tillverkande företag att förbättra sina arbetssätt, driva projekt och stötta i det operativa och strategiska arbetet främst inom inköp, projektledning och affärsutveckling.

Trivs att jobba med utveckling

—  IDC har funnits i mina tankar som ett intressant bolag och när jag såg tjänsten som chef för företagsutveckling kändes det klockrent för mig. Jag ser fram emot att få hjälpa till att utveckla tillverkande företag av olika slag och att genom IDC samverka med externa aktörer.  Att jobba med tillverkande företag trivs jag väldigt bra med  och har gjort det genom hela mitt yrkesverksamma liv.  Jag känner att jag kommer att kunna bidra med min kunskap och samtidigt få möjlighet att lära mig mycket nytt, säger Sara.

Varmt välkomna till IDC!

Lars Almestål, Veronica Remmerfelt. Kjell Edqvist och Sara Gallus.

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Medarbetare

Just nu söker vi medarbetare - vill du växa tillsammans med oss?

IDC West Sweden AB är ett utvecklingsbolag för människorna i Skaraborgs tillverkande industri. Vårt uppdrag är att stärka konkurrenskraften och…

2 maj, 2023 — Lästid 2 min

Insikter med IDC | Projekt

Insikter om cirkularitet

Under ett insiktsseminarium satte vi fokus på cirkulära affärer, vad det innebär och hur de kommer att påverka vår framtid…

14 februari, 2024 — Lästid 8 min

Tips från IDC

IDC tipsar: Karriärprogram som erbjuds av Skövde Kommun

Karriärprogram Ett satsning som erbjuds av Skövde Kommun. Det är ett karriärprogram för ”international professionals” i Skaraborg och masterstudenter vid…

8 februari, 2024 — Lästid 2 min

Nätverk | Projekt

Arbetet med framtidens drivlinor fortsätter

Nästa Generations Drivlineproduktion är ett projekt inom programmet UDI Utmaningsdriven Innovation, finansierat av Vinnova. Det är resultatet av ett mångårigt…

22 januari, 2024 — Lästid 8 min