Arne och Victoria om sin första tid på IDC

Under året har vi haft glädjen att välkomna två nya medarbetare här på IDC. De jobbar i två olika avdelningar och har stärkt vår verksamhet och förmåga att driva utveckling i industrin med ytterligare kompetenser inom viktiga områden och med ett särskilt fokus på cirkularitet och digitalisering.

Victoria och Arne har börjat hos oss under året, vi hälsar dem varmt välkomna!

De har båda varit igång i sina roller här hos oss ett tag och vi passade på att höra lite om hur de upplever sin tillvaro och hur de ser på framtiden. Arne jobbar inom avdelningen Företagsutveckling och rör sig mycket ute hos företag i olika insatser och analyser, och Victoria jobbar inom avdelningen Tillämpad Innovation som har ett stort fokus kopplat till innovationsarenan ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde. 

Victoria Korth – Industriutvecklare Innovation

Victoria kom först i kontakt med IDC genom ett besök på materialbiblioteket Material ConneXion Skövde när hon läste till Projektledare inom möbel- och inredningsbranschen på Tibro Hantverksakademi.

– Jag slogs av hur inspirerande och utvecklande miljön kring IDC var och hur roligt det verkade att vara en del av den, berättar hon.

Hon kommer att vara del i arbetet med att forma en ny cirkulär lärmiljö som blir en del av det befintliga ASSAR Labs. Ett Cirkulärt Lab som syftar till att möjliggöra visualisering av innovativa idéer samt utveckling och spridning av kunskap kopplat till cirkularitet. Victoria har under året även jobbat med insatser kopplade till Material ConneXion Skövde, ASSAR Industrial Innovation Arena, ASSAR Labs och nu även i det nystartade projektet Innovationsboost där Cirkulärt Lab byggs upp.

Vad bär du med dig in för erfarenheter?

– Till IDC tar jag med mig erfarenhet från Möbel- och Inredningsbranschen där jag främst arbetat med hållbarhets- och miljöfrågor.

Hur hoppas du kunna utvecklas med IDC?

– Jag är nyfiken och lockas av omväxlingen, lärmöjligheterna och alla nya kontaktytor som jag upplever som en naturlig del av IDC och som jag är övertygad om kommer bidra till fortsatt utveckling.

Vad brinner du lite extra för?

– Jag brinner för hållbarhetsfrågor, hur man praktiskt kan genomföra hållbarhet och lite extra brinner jag för cirkularitet. Ett spännande och komplext område inom hållbarhet och hur det kan användas för att vi gemensamt ska nå de globala klimatmålen.

Går det att sammanfatta din känsla eller uppfattning av IDC med tre ord?

– Ja absolut, utveckling, gemenskap och innovation!

Victoria Korth, Industriutvecklare Innovation.

Arne Holmberg – Industriutvecklare Tillverkning

Arne Holmberg är en ”återvändare” som jobbat hos oss tidigare och nu återvänt efter en tid som fabrikschef på PLS, han har jobbat till störst del inom ramen för projekten Catalyst och Digiresan 2.0. Nu kommer han i huvudsak att stötta företag genom det nystartade projektet Industry In West där han har ett särskilt fokus på cirkularitet. 

Arne Holmberg, Industriutvecklare Tillverkning.

– Jag kom i kontakt med IDC för ganska många år sedan, och följde verksamheten lite från sidan. IDC verkade väldigt spännande och jag fick en chans att bidra. Nu har jag efter att ha varit verksam i ett av våra delägarföretag under ett par år sökt mig tillbaka igen, berättar han.

Vad är det som lockar dej med att jobba på IDC?

Det som lockar med IDC är den kraft och momentum som skapas när alla på ett företag går åt samma håll. Det som är lite unikt med att arbeta på IDC är att denna kraft kan växlas upp om alla människor på flera företag jobbar tillsammans.

Vad bär du med dig in för erfarenheter?

Jag bär med mig erfarenheter från i princip alla delar av ett industriföretag inklusive värdekedjor innan och efter själva tillverkningen. Det ger en slags trygghet för mig att jag verkligen kan bidra brett hos människorna jag träffar ute i företagen. Jag sätter stort värde på relationsbyggande och är övertygad om vikten av att ha en bra dialog med kunder och leverantörer/partners. När man får till det blir resultatet bättre och det blir mycket roligare dessutom. Just nu får jag bidra till att vårt nya projekt Industry In West skall komma i gång på ett bra sätt. Vi kommer att jobba med de små och medelstora tillverkande företagen. Inte bara i Skaraborg utan tillsammans med våra IUC-kollegor i Fyrbodal, Sjuhärad, Göteborg och Halland. Vi kommer också att ha möjlighet att arbeta i hela värdekedjan kopplat till dessa företag. Så för mig blir det en riktigt bra matchning mot min kompetens.

Hur hoppas du kunna utvecklas med IDC?

IDCs verksamhet går ju till stor del ut på att utmana vår målgrupp , och kopplat till det förväntas vi ligga steget före i olika utvecklingsfrågor. Så på IDC blir det nästan per automatik ständiga kompetensutvecklingsmöjligheter, både i fråga om direkt  kunskapsbyggande och lärande genom nätverk och kontakter.

Vad brinner du lite extra för?

Människorna! Möjligheterna som finns för både individer och därmed även hela organisationer. Att få bidra litegrann till att den kunskap och kreativitet som finns hos människorna, kan nå sin fulla potential och bidra till att förändra hela verksamheter lockar mig enormt.

Går det att sammanfatta din känsla eller uppfattning av IDC med tre ord?

Vårt jobb är ju att bidra till att få saker och ting att hända så:

 Ord Till Handling!


Vill du också växa tillsammans med oss?

Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med människor som är nyfikna på att växa och utvecklas tillsammans med oss. Vi välkomnar all kontakt och intresseanmälan i dessa frågor till . Skicka oss det du tycker är relevant för en beskrivning av dig själv och berätta varför IDC intresserar just dig.

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Insikter med IDC | Medarbetare

Insikt med IDC: Skaraborgs möjligheter i produktrevolutionen som pågår

Detta är en krönika med reflektioner från rapporten ACCELERATING CHANGE- HOW GLOBAL MEGATRENDS ARE TRANSFORMING EUROPE’S AUTOMOTIVE INDUSTRY ECOSYSTEM, publicerad…

16 juni, 2021 — Lästid 5 min

Tips från IDC

IDC tipsar: Företag med lösningar inom mobilitet kan få hjälp att lansera i USA

Nu finns det möjlighet för svenska små och medelstora företag inom mobilitet att delta i programmet Berkeley SkyDeck i USA…

26 april, 2024 — Lästid 3 min

Projekt | Samverkan

Yrkestrainee Skaraborg – studentarbeten hos Dafgårds och CIDAN

Målet med Yrkestrainee Skaraborg är att ta fram utbildningsupplägg på utbildningar inom teknik och tillverkning, där relevanta delar av kursen…

26 april, 2024 — Lästid 2 min

Projekt | Samverkan

Workshop om ekonomisk motivering av cirkularitet

Inom ramen för projektet REFUSE hölls nyligen en workshop om att mäta och ekonomiskt motivera cirkularitet och rekonfigurerbarhet. Besökarna möttes…

22 april, 2024 — Lästid 3 min