DIGIRESAN 2.0 – höjer mognadsgraden och tillämpningen av digitalisering i små och medelstora tillverkande företag

Digiresan 2.0 stöttar tillverkande företag att tillämpa möjligheterna med digitalisering som en naturlig del i att utveckla sina affärer och sina cirkulära flöden.

Projektet utgår från den nivå företagen befinner sig och därefter formas utvecklingssteg. Genom analys, coachning och experthjälp ska mognadsgraden höjas så att företagens förmåga inom digitalisering och grön omställning stärks.

Projektets syfte

Syftet med Digiresan 2.0 är att på lång sikt leda företagen mot att tillämpa möjligheterna till digitalisering som en naturlig del i att utveckla sina affärer och sina cirkulära flöden. Innovationsförmågan och förmågan att erbjuda tjänster kopplat till produkter har ökat genom digitaliseringen. Det leder till långsiktig lönsamhet och konkurrenskraft med hållbara råvaror och cirkulära modeller.

Högre mognadsgrad och innovationsförmåga

Företagen lyfts att ta de första stegen och får stöttning i att skapa en grundläggande förmåga för att sedan kunna ta ytterligare steg. Företagen ska förberedas att kunna gå in i andra insatser för att nå ännu högre mognadsgrad. Genom att stödja företagen att ta dessa steg kan de förflyttas uppåt i mognadsgrad och kvalificera sig för en högre nivå av utveckling och stärka sin innovationsförmåga.

Projektet innehåller:

Planering för genomförande av förbättringar baserat på en inledande mognads- och nulägesanalys.

  • Mognads- och nulägesanalys inklusive plan för genomförande.
  • Coachning kring valt case från IUC – Coach.
  • IT-expertis kan kopplas på.
  • Inspirationsseminarium.
Praktisk information

Projektet riktar sig till små och medelstora företag (max 250 anställda inom företag/koncern) inom tillverkningsindustrin i Västra Götaland och Halland. Totalt programkostnad är 3 000 kronor exklusive moms per deltagande företag.

Information som PDF

Egen hemsida

Digiresan har en egen hemsida och LinkedIn där all den senaste informationen finns att läsa.

Digiresans hemsida

LinkedIn


Praktisk information

Projektet riktar sig till små och medelstora företag (max 250 anställda inom företag/koncern) inom tillverkningsindustrin i Västra Götaland och region Halland. Totalt programkostnad är 3 000 kronor exklusive moms per deltagande företag. Bakom Digiresan står Göteborgs Tekniska CollegeIDC West Sweden, Tek KompetensIUC Sjuhärad tillsammans med IUC Väst.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Marie eller Marie om du vill veta mer om Digiresan.

Industriutvecklare tillverkning

0500-50 25 11

Marie Brehag von Haugwitz

Industriutvecklare tillverkning

Jag blev en av medarbetarna här i september 2015 och drev då Kompetensnavet. Nu jobbar jag med projektet Digiresan, som utvecklar och ökar digitaliseringen bland industriföretagen i Skaraborg.

För mig betyder IDC samverkan, innovation och nyfikenhet. Genom att jobba här får vi möjligheten att påverka industrin och tillväxten i Skaraborg. Det är det som är så roligt, att få se de små företagen utvecklas och ta de där små kliven som på sikt kan betyda så mycket.

Efter jobbet är det viktigaste för mig att få tid tillsammans med min familj. Vi är gärna ute och vandrar eller åker skidor, vilket jag ville skulle synas på mitt foto, därav friluftsmagasinet, och mössan. Mycket tid går även åt till barnens intressen; enduro och hästar.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 11

Industriutvecklare tillverkning

0500-50 25 21

Marie Hult

Industriutvecklare tillverkning

Sedan augusti 2013 har jag varit anställd som säljresurs här på IDC och främst jobbat med kundkontakt för IDC och Material ConneXion. Men jag har även hand om prospekt, event och seminarier, jag är nog lite allt i allo .

Det är en fantastisk känsla att få vara med och coacha människor och se dem lyfta. Att fånga upp företagens behov och få dem att själva se och ombesörja dem. Det gör det extra roligt att gå till jobbet.

Min lediga tid spenderar jag gärna med familj och vänner. Vi umgås, lagar och äter god mat serverad med ädla drycker. För mig är det även avkoppling att komma ut i skogen och som hundägare har jag en jättebra anledning att göra det ofta.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 21

Delägare | Projekt

Hjo-Verktyg digitaliserar för effektivare produktion

Digitalisering är en viktig del för att bli än mer effektiv och konkurrenskraftig. Hjo-Verktyg har genom projektet Digiresan utvecklat sin…

18 maj, 2022 — Lästid 4 min

Kontor

IDCs erbjudande | Projekt

Vill du utveckla ditt företag inom digitalisering?

Vi är glada att kunna berätta att det blir en fortsättning på det framgångsrika projektet Digiresan. Du som litet eller…

29 mars, 2022 — Lästid 4 min

Delägare | Projekt

Så skapar Sibab hållbara affärer genom cirkulär omställning

Tänk dig ett litet snickeri med 20 anställda mitt ute på landsbygden. Här finns ett driv och en vilja att…

24 januari, 2022 — Lästid 11 min