Strategisk insikt 2030 för västsvensk industri

Västsvensk industri står inför många olika utmaningar framöver och utveckling sker snabbt i vår omvärld. För att möta utvecklingen så har vi på IDC tillsammans med andra IUC-bolag i västsverige tagit intiativ till projektet Strategisk insikt 2030 för västsvensk industri.

Projektet syftar till att koppla ihop dagens och framtidens behov genom att tolka trender i framtiden rent innehållsmässigt. Genom att utforska de mönster vi ser och jämföra dem med vad personer idag ser för vision för 2030 når vi strategisk insikt.

Tillsammans identifierar deltagarna 4-6 konkreta insatsområden

Genom insikt förstår vi varför framtiden utvecklas åt det håll som den gör. Dessutom skapas nya insikter hos människor om vilken framtid vi ser och vilka framtida mål vi kan uppnå. På detta sätt bidrar vi på ett bättre sätt genom att tillsammans med samhället/näringslivet styra mot en önskvärd framtid. Den strategiska insikten kommer att utgöra ett underlag för framtida offentliga satsningar inför nya programperioden. Genom att identifiera gap mellan nuläge och framtida målbild kopplat till utvecklingen av industrins konkurrenskraft så kommer insikten att ligga till grund för att definiera 4-6 konkreta insatsområden.

Visionsdriven utveckling 

Målet är att de definierade insatsområdena, som tas fram i samverkan med industrin i Västra Götalandsregionen och Halland ska bygga industriell konkurrenskraft inför framtiden. Genom industriell och offentlig satsning på definierade insatsområden kommer industrins förutsättningar att tillgodoses på bästa sätt. Definierade insatsområden blir på detta sätt del i en visionsdriven utveckling och utgör grund för att prioritera framtida offentligt finansierade industriella insatser.

Så här går det till
  • Utvalda strategiskt viktiga intressenter i regionen bjuds in att delta.
  • Fem workshops äger rum runt om i Västsverige, ca 15 deltagare per workshop.
  • Varje workshop består av två digitala möten.

Workshops och arbetsmöten kommer att pågå under våren och sommaren 2021, projektets resultat; strategiska insikter kommer att publiceras under slutet av året.


Projektet är intierat av IUC-bolag i Västsverige: IDC West Sweden AB, Göteborgs Tekniska College, TEK kompetens, IUC Väst och IUC Sjuhärad och finansieras av Västra Götalandsregionen och Region Halland. IDC har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri.

Västra götalandsregionen logotyp

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Projekt

Additiv tillverkning | 3D Action 2.0 vägleder och möjliggör

Nu finns nya möjligheter att öka sin medvetenhet och kunskap för en hållbar och effektiv tillverkningsprocess. Nyligen startade projektet 3D-Action…

22 mars, 2024 — Lästid 2 min

Tips från IDC

Johan tipsar: Checkar till utveckling av produktionen i industriföretag

Tillväxtverket erbjuder företag att söka stöd till sin utveckling inom två olika områden: Automation och produktionskompetens. Erbjudandet stärker företags långsiktiga…

19 april, 2024 — Lästid 4 min

Nätverk | Projekt

Batteriteknikens möjligheter: “Gemensamt kan vi bidra till att Skaraborg står starkt och enat”

Möjligheterna inom batteriteknik var temat när Science Park Skövde och IDC West Sweden bjöd in företag och aktörer till en…

17 april, 2024 — Lästid 3 min

Nätverk

Lyckad premiär för industrins nätverk för hållbarhet och cirkularitet

I en öppen workshop på ASSAR Industrial Innovation Arena samlades representanter från teknik- och industriföretag i Skaraborg för att diskutera…

16 april, 2024 — Lästid 3 min