Skandia Elevator till final i EIT Manufacturings BoostUp!

Grattis Skandia Elevator i Arentorp som vann sin deltävling i BoostUp! och nu går vidare till Europafinal i december.

EIT Manufacturing arrangerade under hösten tävlingen BoostUp! som ger europeiska företag  möjlighet att hitta och skala upp de allra bästa lösningarna för en hållbar, resilient tillverkning med en positiv samhällseffekt. Finalen kommer att hållas den 10-11 december.

Leder utvecklingen av lantbruksbranschen

En av deltävlingarna sändes live från ASSAR Industrial Innovation Arena Skövde där alltså Skandia Elevator var ett av de tävlande företagen. Deltävlingen var i katetgorin Transform, vilket innebär utvecklingsarbete inom både kundvärde och verksamheten i stort. Jerry Olsson, kvalitets- och produktionstekniskchef berättar om vinsten.

— Juryn tyckte att det var spännande att vi inom en annars relativt konservativ lantbruksbransch försöker leda utvecklingen för hela branschen. Att vi genom att se till vilka behov som finns i branschen försöker vi lösa dem genom att hitta det där lilla extra som inte redan finns idag, berättar han.

Står sig väl i finalen

Skandia Elevator jobbar med utveckling inom både automation, robotisering samt ökat kundvärde genom AI och digitalisering i verktyget Grain Cloud.  Skulle det bli en vinst i Europafinalen är det bara att köra igång fortsatt utveckling, säger Jerry med förhoppning i rösten.

— Vi står oss väldigt väl i finalen jämfört med vilken bransch som helst, så vi hoppas på vinst såklart. En del av vinsten är innovationsstöd från EIT Manufacturing för sina pågående satsningar. För vår del skulle det innebära att vi kan satsa på autonoma transporter eller fler kollaborativa robotar.

Bilder från sändningen på ASSAR Industrial Innovation Arena

Foto: Pontus Johansson, EIT Manufacturing.


Om EIT Manufacturing

På Chalmers Lindholmen i Göteborg sitter EIT Manufacturings nya regionala kontor för norra Europa. De är ett private-public partnership som verkar för innovation inom tillverkningsindustrin i Europa och som finansieras av EU och partners inom industrin. Målet är att samla och stärka aktörerna i den europeiska tillverkningsindustrin, samt bidra till ett levande innovationsekosystem för tillverkningssektorn. I den norra hubben ansvarar de för kontakterna med Norden, Baltikum och Storbritannien. Förutom EIT Manufacturing i Göteborg, så finns fem olika regionala kontor runtom i Europa.

Här kan du läsa mer om BoostUp!

Så kan EIT Manufacturing bidra till SMErs utveckling i Sverige

En av EIT Manufacturings huvudfokusområden är att vässa Europas SMEr inför dagens och framtidens utmaningar.

  • De erbjuder SMEr och nystartade företag enkel tillgång till att delta i projekt och nätverksaktiviteter. De hjälper även företag i tidiga faser med rådgivning.
  • De främjar projekt inom tillverkningssektorn inom tre integrerade områden (Innovation, Business Creation och Education). De erbjuder även strategi för marknadsföring.
  • Första finansieringsperioden 2020-2026 med en planerad totalvolym på +400 miljoner €.

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Delägare | Projekt

Seminarium med Furhoffs Rostfria

Den 27 januari entrade Furhoffs Rostfria scencen på ASSAR Industrial Innovation Arena. Det var det allra första företaget att g…

9 februari, 2023 — Lästid 2 min

Projekt | Samverkan

Kickoff för projektet REFUSE

Nyligen startade projektet REFUSE som handlar om att förlänga livslängden på produktionssystem i den svenska fordonsindustrin genom smarta tekniska lösningar…

13 januari, 2023 — Lästid 5 min

Projekt | Samverkan

Teknikcollege – för svensk industris framtid

Teknikcollege är Sveriges största samverkansplattform för industrins kompetensförsörjning och en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för…

7 november, 2022 — Lästid 8 min

Projekt | Samverkan

Leading Lights 2023 och EIT Manufacturing

I januari 2023 intog EIT Manufacturing och Leading Lights 2023 ASSAR Industrial Innovation Arena. Under dagen låg fokus på utmaningar…

20 januari, 2023 — Lästid 2 min