Prodma på väg mot en mer flexibel produktion

2017 tog Prodma AB över Electrolux lokaler i Mariestad och redan samma år var deras verksamhet i full gång. Resan har gått snabbt och här berättar de hur de klarade den snabba omställningen.

PT Nätverk (Produktionstekniskt strategiskt nätverk) besökte i början av oktober Prodma för att få se deras produktion och höra mer om den snabba utvecklingsresan. Under besöket berättade Johan Florén, produktionsteknisk chef, om deras arbete.

Utrustning och kompetens finns kvar

— I övertagandet av lokalerna tog vi över så väl existerande utrustning som mycket av den kompetens som fanns bland medarbetarna på Electrolux. De känner anläggningen väl och har kunskap om både rutiner och processer vilket underlättade vårt övertagande enormt. Under de första tre åren gjorde vi även många investeringar för att kunna öka både flexibilitet och effektivitet. Vi insåg att vi behöver producera mer inhouse för att hålla nere kostnaderna.

Stor riskspridning

I Prodmas tillverkning finns idag Woods avfuktare, torkskåp och överskåp till Electrolux, medicinskåp till läkemedelsindustrin samt kylsystem och kompletta salladsdiskar till PicaDeli. De har ett eget produktutvecklingscenter, en prototypverkstad, 3D-printing och testutrustning vilket underlättar deras förbättringsarbete. Johan berättar att de har som mål att bredda kundbasen och öka sin riskspridning genom att satsa på att inte ha någon kund som utgör mer än 30% av omsättningen.

Funktionsmässigt produktionsflöde

Under 2019 jobbar Prodma ytterligare med lönsamhet och stabilitet och ligger bland annat i uppstarten av nya modeller på avfuktare.

— Den stora utmaningen ligger i att anpassa produktionen från några få grundmodeller med hög volym till fler med lägre volym, säger Johan. Tack vare tillgång till utrustning och all kompetens som finns genom våra medarbetare har vi bra grundförutsättningar för att kunna ha ett mer flexibelt produktionssystem. Vi rör oss sedan övertagandet 2017 från ett linjärt till ett mer funktionsmässigt flöde vilket är en del av vägen mot ökad flexibilitet.

Anpassning efter miljökrav

I samband med att produktionen av Woods avfuktare behövde utvecklas, fick en av medarbetarna, Aneta Larsen – produktionstekniker, åka till Kanada. Avfuktarna som tillverkades hos Prodmas dåvarande leverantör behövde anpassas till de miljökrav som ställs i Europa. I Kanada finns en liknande anläggning och Aneta fick inspiration och kunskap med sig inför det fortsatta utvecklingsarbetet av avfuktarna.

— Vi såg hur en befintlig produkt kan anpassas till de nya kraven, berättar Aneta. Det var mycket som behövde förändras, allt från lödning, bockning av kopparrör och funktionsprover. Den snabba omställningen gick sedan väldigt bra tack vare ett fint samarbete mellan kund, produktionsteknik, produktutveckling och produktion.

Många möjligheter med automation

Även om de har en lång resa kvar ser Johan Florén samtidigt många nya möjligheter.

— Digitalisering är en fantastisk möjlighet och vi ser en stor potential i att till exempel kunna integrera våra maskiner till affärssystemet. Vi ser även fram emot att kunna köra vissa stationer i produktionsflödet obemannat genom att utveckla och implementera flyttbara kollaborativa robotar.

Roboten är köpt men våra medarbetare jobbar själva med utvecklingen av den kompletta installationen. Delaktigheten och engagemanget sporrar hela teamet och höjer tekniknivån på samtliga.

Johan Florén, produktionsteknisk chef.

Medarbetarna utvecklar robotar

Just nu har Prodma fyra stycken nya robotimplementationer på gång som utvecklas av medarbetarna själva. De testar bland annat att ha utbytbara gripdon som klarar lyft upp till 10 kg. Det skapar både ett snabbare produktionsflöde och en mer ergonomisk arbetsmiljö. Robotimplementationerna är även utrustade med en laserscanner. Den läser av området runt omkring i 270 grader vilket skapar en hög säkerhetsnivån för de som jobbar med roboten.

— Roboten är köpt men våra medarbetare jobbar själva med utvecklingen av den kompletta installationen. Delaktigheten och engagemanget sporrar hela teamet och höjer tekniknivån på samtliga. I framtiden hoppas vi att många av våra arbetsstationer är förberedda för en robot. Just nu tittar vi på en lösning med ett golvmonterat fäste där en robot lätt kan förankras. Denna lösning gör oss flexibla och vi kan vid behov flytta roboten till en annan arbetsstation. Något som även gör att vi kan anpassa stationerna efter hur hög produktionstakt vi behöver.

Årets produktionstekniker

Varje år är PT nätverk med och arrangerar Produktionstekniska dagen där bland annat pris för årets produktionstekniker delas ut. I år gick priset till Aneta Larsen på Prodma.

Läs mer om PT-dagen

 

Vill du veta mer?

Hör av dig till Fredrik om du vill veta mer om PT Nätverk.

Industriell utvecklare

0500-50 25 12

Fredrik Johansson

Industriell utvecklare

Att jobba på IDC är oerhört utvecklande men samtidigt utmanande. Vi som jobbar här drivs hela tiden framåt genom att få vara en del i implementeringen och stöttning i den senaste forskningen samt i företagens utveckling.

Jag började som industriell utvecklare på IDC i augusti 2009 och jobbar i flera av de projekt IDC driver. Bland annat med spridning av tillämpad industriforskning och nulägesanalyser för att fånga upp industrins potentiella behov. Jag tittar även på hur hållbarhetsintegrerade och cirkulära företagen är. Jag jobbade en period på RISE med den cirkulära omställningen i Sverige och kan nu föra den kunskapen vidare till våra delägarföretag. IDC driver även ett antal nätverk där jag är sammanhållande för produktionstekniskt strategiskt nätverk.

På mitt foto har jag med mig en liten leksak som triggar tankeverksamheten. Den symboliserar lite av vem jag är, att jag gillar problemlösning och att få igång kreativitet och samverkan hos andra. Större delen av min fritid går åt till familjen. Jag har fem underbara barnbarn, så det är fullt upp nästan hela tiden!

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 12

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Nätverk

Simulering - en av de viktigaste teknologierna i industri 4.0

Ainhoa Goienetxea är biträdande lektor i produktionsteknik vid Högskolan i Skövde och har doktorerat i simuleringsteknik. Under en träff med…

13 mars, 2020 — Lästid 2 min

Delägare | Projekt

Kinnexs hållbarhetsresa och fokus framåt

Vi träffade Andreas Danielsson, VD för Kinnex Mekaniska AB för att prata om vad hållbar industriell utveckling betyder för dem…

20 april, 2020 — Lästid 12 min

Delägare | IDCs erbjudande | Projekt

Simulering ger VSAB konkreta beslutsunderlag inför en robotinstallation

Västsvenska Stålkonstruktioner AB, VSAB, har genom projekt Robotlyftet genomfört en simulering av en tänkt robotlösning som ett steg i en…

11 maj, 2020 — Lästid 6 min

Delägare | Projekt

Snabb omställning och engagerade medarbetare blev räddningen för Plast Petter

Som för många verksamheter märktes effekten av Coronapandemin väldigt snabbt i Plast Petter ABs produktion i våras. Från att har…

18 maj, 2020 — Lästid 8 min