Nätverk för kvinnor i industrin

Hur ska vi få fler tjejer och kvinnor att intressera sig för teknik och se industrin som så spännande och framtidsinriktad den faktiskt är?

Under 2020 startar ASSAR Industrial Innovation Arena och IDC West Sweden AB upp ett nätverk för kvinnor i industrin i Skaraborg med syfte att attrahera fler kvinnor till industri och tekniska yrken.

Ett forum för nätverkande

– Med nätverket vill vi driva förändring och få fler kvinnor som söker sig till industri- och tekniska yrken. Vi vill att industrin ska vara en arbetsplats för alla och vi vill arbeta för att fler kvinnor ska trivas och vilja vara kvar i industrin. Vi ser nätverket som ett forum för nätverkande, samverkan, gemensam utveckling och kunskapsspridning, säger Tanja Lundberg, projektledare för ASSAR.

Målgruppen för nätverket är personer som är yrkesverksamma inom industrin och studerande vid högskola och YH-utbildningar.

Ambassadörer och utvecklingsaktörer

Susanne Yngve jobbar  idag med jämställdhetsintegrering och kompetensutvecklingsaktiviteter mellan industri och akademi på IDC.

– Utgångspunkten för  innehåll och ämnen som tas upp i nätverket kommer alltid vara faktabaserat och opolitiskt. Vi behöver synliggöra ojämställdheten som råder och ställa oss frågan hur vi som arbetar i industrinära verksamheter kan bidra med att vara utvecklingsaktörer, Susanne Yngve, industriell utvecklare på IDC West Sweden.

Tanja Lundberg, projektledare på ASSAR Industrial Innovation Arena.

– Vi kommer att börja med att bjuda in till en styrgruppslunch med representanter från målgruppen i syfte att diskutera förutsättningar och möjligheter framåt. Målet är att starta med en första nätverksträff under februari eller mars 2020. Genom det här nätverket vill vi stärka kompetensförsörjningen i Skaraborg genom att öka kvinnors förutsättningar och vilja att arbeta och göra karriär inom industrin, säger Tanja Lundberg.


Nätverket drivs av IDC West Sweden AB genom projektet ASSAR Industrial Innovation Arena. Finansiärer är Europeiska regionala utvecklingsfonden, Skaraborgs kommunalförbund, Västra Götalandsregionen och Skövde kommun. IDC har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri. ASSAR Industrial Innovation Arena är en del av Science Park Skövde och är en mötesplats där utbildning, innovation och forskning ger nya lösningar för industrin.

Vill du veta mer eller vara med i nätverket?

Hör av dig till Susanne eller Tanja om du vill veta mer om nätverket för kvinnor inom industrin.

Industriutvecklare kompetens | Kompetens

0500-50 25 17

Susanne Yngve

Industriutvecklare kompetens | Kompetens

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 17

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Nätverk | Projekt

Arbetet med framtidens drivlinor fortsätter

Nästa Generations Drivlineproduktion är ett projekt inom programmet UDI Utmaningsdriven Innovation, finansierat av Vinnova. Det är resultatet av ett mångårigt…

22 januari, 2024 — Lästid 8 min

Projekt

Delrapport 2: Kompetensförsörjning i Skaraborgs tillverkande industriföretag

Det råder fortsatt brist på kompetens för industriföretagen i Skaraborg. Under de kommande åren räknar Skaraborgs industriföretag dessutom med att…

22 april, 2024 — Lästid 3 min

Tips från IDC

Johan tipsar: Checkar till utveckling av produktionen i industriföretag

Tillväxtverket erbjuder företag att söka stöd till sin utveckling inom två olika områden: Automation och produktionskompetens. Erbjudandet stärker företags långsiktiga…

19 april, 2024 — Lästid 4 min

Nätverk | Projekt

Batteriteknikens möjligheter: “Gemensamt kan vi bidra till att Skaraborg står starkt och enat”

Möjligheterna inom batteriteknik var temat när Science Park Skövde och IDC West Sweden bjöd in företag och aktörer till en…

17 april, 2024 — Lästid 3 min