IDC tipsar: Finansiering för lösningar som främjar cirkulär produktanvändning

RE:Source har nu öppnat en stor utlysning på 30 miljoner riktad till projekt som vill utveckla eller demonstrera lösningar som kan bidra till cirkulär produktanvändning.

Har du en innovativ lösning som främjar cirkulär produktanvändning? Då är du välkommen att söka stöd genom RE:Source nya utlysning. Projekt som utvecklar eller demonstrerar lösningar för cirkulär produktanvändning kan ansöka om stöd fram till den 2 mars 2021.

Produkter som behåller sitt värde och funktion över längre tid

Projekten ska bidra till hållbar materialanvändning genom att möjliggöra eller stärka cirkulära affärsmöjligheter, som är baserade på cirkulär produktanvändning. RE:Source efterfrågar projekt som vill utveckla eller demonstrera innovationsbaserade lösningar som främjar cirkulär produktanvändning. I denna utlysning innebär det att produkter behåller sitt värde och funktion över längre tid och kan användas effektivt och cirkulärt. Särskilt efterfrågas lösningar som till väsentlig del är baserade på innovativa affärsmodeller och/eller tillämpningar av digitalisering/artificiell intelligens (AI).

Vem kan söka?

Alla aktörer som kan bidra till ovanstående mål kan söka. Det kan till exempel vara företag, offentlig sektor, universitet och högskolors samhällsvetenskapliga, humanistiska, tekniska och naturvetenskapliga discipliner samt institut och andra aktörer med anknytning till innovationsområdet.

Hur mycket stöd kan du söka?

Högsta tillåtna stöd är 2 miljoner kronor per innovationsprojekt respektive 4 miljoner kronor per demonstrationsprojekt.
Demonstrationsprojekt kan i denna utlysning få beviljat finansiering för högst 35 procent av projektets totala stödberättigande kostnader. Innovationsprojekt kan i denna utlysning få beviljat finansiering för högst 50 procent av projektets totala stödberättigande kostnader.

Tidplan

Beslut om vilka projekt som beviljas stöd fattas i augusti 2021. Projektet kan starta tidigast 1 september 2021 och kan som längst pågå till 31 augusti 2023. Observera att tidplanen kan komma att ändras. Utlysningen finansieras med stöd av Energimyndigheten, Formas och Vinnova och håller öppet för ansökningar fram till den 2 mars 2021. Läs mer i den fullständiga utlysningstexten.

Webbinarier

RE:Source anordnar två webbinarier där du ges möjlighet att ställa frågor om utlysningen och hur man söker stödet. Är du intresserad av att delta gör du din anmälan via länkarna nedan.

Läs mer på RE:Source hemsida

 

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Tips från IDC

IDC tipsar: Karriärprogram som erbjuds av Skövde Kommun

Karriärprogram Ett satsning som erbjuds av Skövde Kommun. Det är ett karriärprogram för ”international professionals” i Skaraborg och masterstudenter vid…

8 februari, 2024 — Lästid 2 min

Tips från IDC

Johan tipsar: Checkar till utveckling av produktionen i industriföretag

Tillväxtverket erbjuder företag att söka stöd till sin utveckling inom två olika områden: Automation och produktionskompetens. Erbjudandet stärker företags långsiktiga…

19 april, 2024 — Lästid 4 min

Nätverk | Projekt

Batteriteknikens möjligheter: “Gemensamt kan vi bidra till att Skaraborg står starkt och enat”

Möjligheterna inom batteriteknik var temat när Science Park Skövde och IDC West Sweden bjöd in företag och aktörer till en…

17 april, 2024 — Lästid 3 min

Nätverk

Lyckad premiär för industrins nätverk för hållbarhet och cirkularitet

I en öppen workshop på ASSAR Industrial Innovation Arena samlades representanter från teknik- och industriföretag i Skaraborg för att diskutera…

16 april, 2024 — Lästid 3 min