Vinnova erbjuder finansiering för innovationsprojekt

Vinnova erbjuder nu finansiering för små och medelstora företag som vill starta och bedriva innovationsprojekt i utvecklingsskeden där annan finansiering är svår att få.

Finansiering kan sökas för utvecklingsaktiviteter, exempelvis framtagning av prototyper, demo, testning och validering av nya produkter, tjänster eller processer.

Vem kan ansöka?

För att kunna söka ska företaget vara ett aktiebolag med maximalt 249 anställda och ha driftställe i Sverige. Det tilltänkta projektet ska bedrivas vid det svenska driftstället och kostnaderna i projektet ska bäras av driftstället. Vinnova kan finansiera upp till 50 procent av företagets stödberättigande kostnader inom föreslaget projekt. Maximalt bidrag som kan beviljas per projekt är 2 miljoner kronor.

Ska bidra ett hållbart samhälle

Vinnova vill som en del av sitt uppdrag stärka innovationsförmågan hos små och medelstora företag och främja deras konkurrenskraft, attraktivitet och långsiktighet. Det görs genom att finansiera aktiviteter som har förutsättningar att främja ekonomisk utveckling samt bidra till ett hållbart samhälle. Vinnova finansierar projekt som ska leda till produkter, tjänster eller processer som:

  • är nya eller väsentligt bättre än vad som redan finns på relevant marknad (nationellt eller internationellt)
  • har stor kommersiell potential på relevant marknad (nationellt eller internationellt)
  • är hållbara i linje med något eller några av målen för hållbar utveckling i Agenda 2030.
För att projektet ska vara aktuellt för finansiering gäller även att:
  • projektet på ett tydligt sätt skiljer sig från ordinarie utveckling av företagets befintliga produkter, tjänster eller processer
  • ansökan trovärdigt motiverar varför annan finansiering är svår att få
  • projektet innehåller godkända aktiviteter.

Sista ansökningsdag är den 3 december

Ett beviljat projekt får starta tidigast den 26 mars 2020 (dock senast den 1 juni 2020). Projektet får pågå till och med den 31 december 2021.

Läs mer och ansök

Läs mer om våra förmåner och finansiering

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Projekt

Produktpass som möjliggörare för cirkulära möbelflöden

Projektet har nyfiket undersökt hur digitala produktpass kan bidra till att skapa en ökad miljömässig hållbarhet för möbler. Regelverket kring…

19 juni, 2024 — Lästid 4 min

IDCs erbjudande | Samverkan

CT-skanning stärker kvalitetssäkringen på ToWe Elektronik

ToWe Elektronik i Skövde tillverkar kretskort och kablage i små och medelstora serier. Genom att samarbeta med Högskolan i Skövde…

8 oktober, 2024 — Lästid 3 min

Delägare | IDCs erbjudande | Projekt

Ta klivet och börja klimatberäkna

Att göra klimatberäkningar gör det lättare för ditt företag att förstå er påverkan på klimatet. Genom att analysera och mäta…

26 september, 2024 — Lästid 5 min

Information | Projekt

Morgondagens industri sätter människan i centrum

Forskare vid Högskolan i Skövde har beviljats ​​12 miljoner kronor av KK-stiftelsen för att hjälpa tillverkande företag i övergången från…

25 september, 2024 — Lästid 4 min