PT Nätverk träffades på CEJN AB

På PT Nätverks senaste träff gjordes ett besök på CEJN AB i Skövde för att få se deras produktion och automationslina som ligger i framkant vad gäller bland annat ny robotteknik.

Det var en innehållsrik rundvandring som engagerade både besökare och medarbetare på CEJN och många nyfikna frågor och diskussioner uppstod under turen.

Många möjligheter med teknik

Att digitalisering och teknik skapar möjligheter för både effektivisering av ett företag, avlastning av monotona arbetsmoment och för att attrahera nya medarbetare var tydligt efter besöket.

Gunnar Hellichius på CEJN ledde rundvandringen.

Attraktivare arbetsmiljö

CEJN har successivt bytt ut stora delar av sin gamla maskinpark till fördel för bland annat kollaborativ robotteknik med YUMI robotar. Teknikskiftet ger dem ökad lönsamhet, ökad flexibilitet, effektivare produktion och kortare ledtider. Dessutom gör det arbetsmiljön mer attraktiv för en yngre generation medarbetare. Samtidigt är enformiga manuella moment är på väg att jobbas bort vid produktion av större serier för att avlasta medarbetarna. Under rundturen fick deltagarna även en demonstration av den nya anläggningen för återvinning av olja.

Strategisk kompetensförsörjning

För att lättare kunna framtidssäkra kompetensförsörjningen har CEJN ett nära samarbete med Teknik College där de är aktiva i styrgruppen, deltar på öppet hus, tar emot PRAO elever, studiebesök och ger sommarjobb. De sitter även med i programrådet för teknikprogrammet på Västerhöjdsgymnasiet samt för Chalmers högskoleingenjörer. CEJN medverkar även i gemensamma projekt mellan Högskolor och näringsliv, samt PT Nätverk.

ASSA ABLOY

På nästa nätverksträff, den 22 mars,  görs ett besök på ASSA ABLOY i Eskilstuna. Då får deltagarna ta del av deras projektarena samt teorier kring projektledning, arbetssätt och metoder.

Läs mer

Vill du veta mer?

Hör av dig till Fredrik om du vill veta mer om PT Nätverk.

Industriutvecklare innovation | Resurseffektiv Produktion

0500-50 25 12

Fredrik Johansson

Industriutvecklare innovation | Resurseffektiv Produktion

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 12

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Delägare

Delägarskapets fördelar: UW-ELASTs miljöombyte på Material ConneXion

UW-ELAST i Mariestad är Skandinaviens ledande tillverkare av formgjutna och specialbeställda produkter i solid polyuretan, de har lång och gedigen erfarenhet som…

17 november, 2023 — Lästid 5 min

Nätverk | Projekt

Arbetet med framtidens drivlinor fortsätter

Nästa Generations Drivlineproduktion är ett projekt inom programmet UDI Utmaningsdriven Innovation, finansierat av Vinnova. Det är resultatet av ett mångårigt…

22 januari, 2024 — Lästid 8 min

Nätverk | Projekt

PT-dagen 2023: En hållbar produktionsteknik

Torsdagen den 1 juni hölls årets Produktionstekniska dag på ASSAR Industrial Innovation Arena. Tema för i år var ”En hållbar…

1 juni, 2023 — Lästid 8 min

Delägare | Nätverk

Daloc i Töreboda öppnar dörrarna för PT-nätverk

Under slutet av 2022 följde ett 20-tal nätverksdeltagare med på ett studiebesök på Daloc i Töreboda där vi fick besöka…

14 februari, 2023 — Lästid 7 min