Nöjda företag efter Götene Industrinatt

Under onsdagskvällen den 23 oktober öppnade nio tillverkande företag i Götene upp sina dörrar för allmänheten för att visa hur en modern industri ser ut. Arrangemanget, som är det andra i ordningen, är ett samarbete mellan de tillverkande företagen, Näringslivsföreningen i Götene och Götene kommun och arrangerades första gången 2017.

Välbesökta företag

Emelie Thim är näringslivsstrateg i Götene kommun.

Emelie Thim, näringslivsstrateg i Götene kommun berättar mer om industrinatten.

— Många människor tog tillfället i akt att besöka företagen. Elever, studenter, arbetssökande, lärare och många andra som var nyfikna på hur en modern industri ser ut. En total utvärdering visar på uppskattningsvis 2000 besökare och CIDAN Machinery har rapporterat att dom hade närmare 400 besökare under kvällen. Alla deltagande företag var välbesökta och väldigt nöjda med kvällen.

Många passade på att besöka industriföretagen i Götene. Cidan Machinery hade närmare 400 besökare under kvällen.

Det var väldigt lyckat. En kanonkväll. Fullt av folk från 17.00 till 21.00. Vi är supernöjda!

Sven Lans, VD på Götene UFO.

Kompetensförsörjning

— Det huvudsakliga syftet med Götene industrinatt är kompetensförsörjning på kort och lång sikt. Den tillverkande industrin står för över 50 procent av alla arbetstillfällen i kommunen. Det gör Götene till en av de kommuner i Sverige som har flest antal anställda inom industrin i förhållande till antalet invånare. Många företag beskriver bristen på kompetent personal som ett av deras största hinder för tillväxt, då gäller det att tänka i nya banor, avslutar Emelie.

Bilder från kvällen

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Samverkan

Årets Karriärlunch har gått av stapeln

Karriärlunchen är ett initiativ som tagits för att skapa nätverk mellan gymnasieelever från teknik- och industritekniska programmen i Skaraborg, högskolestudenter…

14 december, 2023 — Lästid 3 min

Projekt | Samverkan

Resan med projektet Catalyst har nått sitt slut

Catalyst är projektet som har jobbat för ökat ansvarstagande för framtiden genom omställning till en mer cirkulär ekonomi och mer…

30 augusti, 2023 — Lästid 4 min

Information | Samverkan

Högskolan i Skövde kraftsamlar för digital industriutveckling

Projektet ShiftLabs har fått finansiering av EU-kommissionen, Tillväxtverket och Vinnova för att stärka svensk tillverkningsindustri. Högskolan i Skövde utgör en…

23 november, 2023 — Lästid 4 min

Projekt | Samverkan

Från vision till verklighet

ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde är initiativet som startade redan 2014, då med arbetsnamnet Kunskapsdriven industri. I samband med…

30 oktober, 2023 — Lästid 14 min