Nätverket VD/Omvärld möttes på Volvo Penta

I slutet av januari träffades deltagare i nätverket VD/Omvärld på Volvo Penta i Vara. Syftet med nätverket är att skapa ökade förutsättningar för att utveckla deltagarnas affärer och i förlängningen ökad lönsamhet och träffar sker två gånger per år.

Denna gång var det företaget Volvo Penta i Vara som bjöd in till nätverksträff. Vi var ett trettiotal deltagare från nästan lika många olika företag som deltog under dagen. Det vi tog med oss var bland annat att företag alltid har sina utmaningar, oavsett hur väl allt fungerar i nuläget. Omvärlden gör sig påmind för alla – hela tiden och det finns alltid steg att ta! Dessutom diskuterade vi att utvecklingsarbetet aldrig kan stå still, ett bra sätt att som branschledare hålla utvecklingsarbetet i gång är att snegla på andra branscher för inspiration.

En sak jag själv noterade under träffen var, att vi i Skaraborg har mycket dugliga verksamheter, väl i världsklass på många sätt.

Lars Tööj, IDC West Sweden AB

Nätverket startade för mer än 15 år sedan och var en av drivkrafterna i uppbyggnaden av IDC West Sweden AB. Lars Tööj har varit del i nätverket sedan 2006. Nätverkets målsättning är att ”Få och ge signaler för att ta med hem och använda”. Kort sagt, en operativ nytta. Syfte med nätverket är att ge deltagare ökade förutsättningar för att utveckla sina affärer. Fokuset ligger primärt på att skapa konkurrenskraft samt att ge förutsättningar för tillväxt.

Nätverket träffas två gånger per år och upplägget har varit likartat genom åren. Träffen startar med en enkel lunch på plats på ett intressant företag som berättar om sin verksamhet och sin framgångsfaktorer. Alla företag är unika och alla har olika förutsättningar och styrkor. Avslutningsvis, som oftast, ges alla möjlighet att ge sin bild av hur man står och sina utmaningar.

– Vi träffas sällan kan man tycka, men många och viktiga kontakter sker mellan våra träffar mellan deltagande företag. I Skaraborg stöttar vi varandra berättar Lars Tööj.

Målgruppen är företagsledare, VD:ar och platschefer etc. i regionen.


Läs mer om våra nätverk

Vill du veta mer eller bli en del av nätverket VD/Omvärld?

Hör av dig till Lars.

Industriutvecklare innovation | Resurseffektiv Produktion, Cirkularitet & Kompetens

0500-50 25 10

Lars Tööj

Industriutvecklare innovation | Resurseffektiv Produktion, Cirkularitet & Kompetens

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 10

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Nätverk | Projekt

Arbetet med framtidens drivlinor fortsätter

Nästa Generations Drivlineproduktion är ett projekt inom programmet UDI Utmaningsdriven Innovation, finansierat av Vinnova. Det är resultatet av ett mångårigt…

22 januari, 2024 — Lästid 8 min

Delägare | IDCs erbjudande | Projekt

Elicom tar utvecklingskliv för ökad attraktivitet

Elicom, grundat 1988, är en av Sveriges ledande samarbetspartner inom elektrifiering och automation för industri, VA och offentlig verksamhet. I…

16 januari, 2024 — Lästid 7 min

IDCs erbjudande | Nätverk

Nätverk med fokus på framtidens drivlinor

I våra nätverk får du möjlighet att träffa personer med liknande yrken för erfarenhetsutbyte och utveckling. Det nyaste av våra…

16 januari, 2024 — Lästid 2 min

IDCs erbjudande

Nytt erbjudande inom social hållbarhet

Vi på IDC har i många år samverkat med EDCS – Equality Development Center West Sweden i frågor rörande social hållbarhet…

16 januari, 2024 — Lästid 1 min