Marknadslyftet är ett projekt där 25 västsvenska företag får unik och konkret hjälp att utveckla sin produkt eller marknad av noga utvalda och likasinnade experter. Projektets mål är att deltagande företag ska öka sin konkurrenskraft genom att utveckla och genomföra marknadsorienterade strategier för expansion på nya eller befintliga marknader, med nya eller befintliga produkter, och med tillhörande tjänster.
Marknadslyftet ger ökad konkurrenskraft för västsvenska företag
Något som är unikt med Marknadslyftet är att deltagande företag inte bara hjälp med att ta fram en strategi utan även konkret hjälp av experterna att genomföra sina handlingsplaner. Marknadslyftet vänder sig till små och medelstora företag med tillverkning eller industrinära tjänster i Halland och Västra Götaland. Över 400 företag får chansen och av dessa kommer slutligen 40 stycken väljas ut för att vara med i första delen. Av de 40 företagen går 25 företag vidare till andra delen. Projektet drivs av IUC Halland i samverkan med bland andra IDC West Sweden AB.
Se film om Marknadslyftet nedan
Konkret hjälp från utvalda experter
Resultatet av Marknadslyftet för deltagande företag är förhoppningsvis att de får ökad kunskap om marknadsutveckling och ökad förmåga att arbeta strategiskt för att vinna andelar på ny eller befintlig marknad eller mot nya kunder/kundsegment.
Ökad tillväxt och lönsamhet
På lång sikt väntas projektet leda till industriföretag som tillväxer på nya marknader ökad lönsamhet på befintliga marknader. Detta kan ske exempelvis genom:
- att företagen blir mer affärsmässiga och marknadsorienterade
- att fler små och medelstora industriföretag som expanderar
- ökad konkurrenskraft för små och medelstora industriföretag
- att fler produkter kommersialiseras både på inhemsk och exportmarknad
- jobbskapande, fler kvinnor och män kommer i arbete
- en inkluderande tillväxt genom ökad medvetenhet om jämställdhet, lika möjligheter och
- ickediskriminering
Besök IUC Hallands hemsida för att läsa mer eller skicka in din intresseanmälan.
Projektet är beviljat av Tillväxtverket och finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden samt medfinansieras av Region Halland.