Hej och välkommen Caroline

Caroline Johansson Thim började som ny medarbetare här på IDC i oktober 2020. Caroline jobbar som projektansvarig vilket innebär ett övergripande projektlednings- och samordningsansvar för IDCs projekt.

Vi fick en stund med Caroline där hon berättar om sin roll och vad som är viktigt för industrins utveckling i Skaraborg. En utvecklingsresa som bottnar i företagens behov, samhällets utveckling och som förs vidare till att de projekt IDC och IUC-bolagen driver nationellt.

Utveckling i takt med omvärlden

Carolin jobbade tidigare på Volvo Cars och hade under lång tid hört talas om IDC. Men det var först nu, när rollen som projektansvarig kom ut, som hon fick anledning att komma i kontakt med vår verksamhet. Hon berättar att hon ser fram emot personlig utveckling och att få sätta sig in hur industrin och IDC kan utvecklas i takt med omvärlden.

— Det som lockade mig att söka tjänsten var möjligheten att jobba med utveckling mot den tillverkande industrin i Skaraborg. Det finns så otroligt många företag runt om. Att få komma dem lite närmare och kunna vara en del av deras utveckling känns verkligen spännande. Jag har alltid brunnit för att jobba med utveckling av organisationer och arbetssätt. Här får jag möjlighet att utveckla både mig själv, IDC och vårt uppdrag som bottnar i behoven hos våra företag. Jag ser det som en möjlighet att få ett bredare perspektiv och ökad förståelse av omvärlden och hur industrin kan utvecklas i takt med den.

Caroline Johansson Thim jobbar som projektansvarig på IDC.

Samordning och uppföljning av IDCs projekt

På Volvo Cars, där Caroline varit anställd hela sitt tidigare yrkesverksamma liv, jobbade hon med projektkoordinering och projektledning. Erfarenheter som hon nu tar vidare till IDCs verksamhet.

—  På IDC kommer jag ha en samordnande funktion över samtliga projekt. Rollen innebär även att ha en uppföljande funktion och fortlöpande följa utvecklingen i respektive projekt. IDC söker även kontinuerligt nya projekt och i det arbetet kommer jag ha en samordnande funktion. Det innebär att jag har den samlade bilden över vad vi har för projekt idag och vad vi kan komplettera med för att matcha industrins behov. Tanken är att vår projektportfölj i mångt och mycket även ska matcha övriga IUC-bolag. Har vi projekt som kompletterar varandra skapar det synergier. Vilket är viktigt för att kunna lära av varandra och utvecklas på nationell nivå.

Skalbar projektmodell skapar synergier

IDCs uppdrag är att stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. En industri som kan växa över tid och anpassa sig mot rådande omständigheter på marknaden. Just att vara anpassningsbar tror Caroline är en viktig faktor för att kunna möta kraven från bland annat kunder och miljö. Även IDC behöver möta det anpassningsbara för att matcha samhällsutvecklingen.

—  Den tillverkande industrin befinner sig på olika plan i sin utveckling. IDCs uppdrag är se till hela behovsbilden och möta den med rätt insats från respektive projekt. IDC utvecklas kontinuerligt i sin roll att stötta industrin och just nu ser vi över en gemensam skalbar projektmodell. Vår förhoppning är att den ska förtydliga respektive projekts fokusområde och skapa synergier mellan projekten. Det kommer underlätta och tydliggöra vårt arbete tillsammans med industrin. Då kan vi möta deras behov med vår kompetens så bra som möjligt.

Omställningen inom fordon, det cirkulära och kompetensförsörjning är viktiga för utvecklingen

—  Viktigt för industrins utveckling just nu är omställningen inom fordon och att få med alla underleverantörer på den här resan, fortsätter Caroline. Sedan behöver vi se till hela landet och den hållbarhetsresa där bland annat den cirkulär omställningen och kompetensförsörjning är viktiga områden. Genom att följa ett företags resa och skapa oss en helhetsbild ger det oss möjlighet att än bättre kunna rikta våra insatser.

Går det att sammanfatta din känsla eller uppfattning av IDC (så här långt) med säg, tre ord?

Kompetens – IDC medarbetare har en otrolig kompetens och förmåga att utrycka den ute hos företagen.
Samverkan – Att vi är spindeln i nätet med alla aktörer vi har runt omkring med institutioner och myndigheter. Vi är en del i ett större sammanhang mot hela Sveriges industribolag.
Framåtanda och vilja – Vi måste följa med i utvecklingen och förstå omvärlden för att kunna ta med det ut till företagen. Vi har viljan att stötta och utveckla och även att själva utvecklas.

Varmt välkommen som en del av IDC!

 

Vill du veta mer om Caroline?

Hör av dig till Caroline om du vill veta mer om våra projekt.

Projektansvarig

0500-50 25 23

Caroline Johansson Thim

Projektansvarig

I oktober 2020 fick jag möjlighet att hoppa på den helt nya tjänsten Projektansvarig på IDC. Jag hade då arbetat i 20 år på Volvo Personvagnar inom olika avdelningar i olika fabriker, med tyngdpunkten på projektledning. Tjänsten Projektansvarig innebär ett övergripande projektlednings- och samordningsansvar för projekten, vilket innefattar planering, uppföljning samt rapportering. Det gäller även samordning av nya projektansökningar. Att arbeta med arbetssättsutveckling ser jag som mycket viktigt och roligt, vilket går väl i linje med den viktiga delen i min tjänst att utveckla arbetssättet kopplat till projektstyrning.

En bra beskrivning av mig själv är nog att jag tycker om att lära mig nya saker, är nyfiken, gärna vill ha ordning och reda, tydlighet och tycker det känns bra att få avsluta uppgifter.

Jag bor i villa i Hjo med man och två döttrar. På fritiden står familjen i fokus – att få följa barnen i deras utveckling är viktigt för mig. Vi gör gärna saker tillsammans, är ute i naturen – promenader, båtturer på sommaren, skidor och skridskor på vintern. Själv tar jag gärna en gång- eller springtur eller ett yogapass. Då jag har mycket släkt och vänner i en stor del av västra Europa – Nederländerna, Belgien, Spanien och Storbritannien – fylls våra semestrar av resor till dem. Helst reser jag med bil, då är det möjligt att besöka alla på en och samma resa!

Som bilden visar älskar jag att läsa! Det blir allt från ren fakta, dokumentär, självbiografi, till en avslappnande roman. Något av det härligaste jag vet – helst efter lite frisk luft – är att sätta sig i soffan med en kopp kaffe eller te, en liten chokladbit och en riktigt bra bok.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 23

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Medarbetare

Vi välkomnar fyra nya medarbetare!

Under hösten och vintern har fyra nya medarbetare startat upp sina resor här på IDC. Vi är glada att hälsa…

7 december, 2022 — Lästid 9 min

Information | Projekt

Besök ASSAR virtuellt

Besök ASSAR utan att besöka ASSAR – välkommen in i den virtuella miljön. Här kan du se dig omkring via…

4 oktober, 2022 — Lästid 1 min

Delägare | Information

Grattis SIBAB Interiör - årets vinnare av Industripriset Skaraborg

Industripriset Skaraborg 2022 gick till SIBAB Interiör AB, för sin förmåga till ständig utveckling och förnyelse. Varje år, sedan 2013…

17 november, 2022 — Lästid 4 min

Information | Projekt

Boka tid och testa dina produkter i ASSAR Labs

ASSAR Labs möjliggör samverkan och kunskapsuppbyggnad kring viktiga teknikområden för framtiden. Här samverkar små och stora teknik- och industribolag med…

27 september, 2022 — Lästid 3 min