Fokusträff i Monitor gav idéer till uppföljning

Under höstens Fokusträff med Monitor ERP System träffades nära 70 deltagare från den tillverkande industrin på ASSAR. Det blev värdefullt erfarenhetsutbyte i användandet av G4 och G5, Fokusträffen gick fort och redan nu bjuder vi in till ytterligare möjligheter att utveckla ditt affärssystem.

Innan träffen fick deltagarna möjlighet att ställa frågor för att Fokusträffens innehåll skulle bli så behovsanpassat som möjligt. Frågor som kom upp handlade till exempel om hur anpassningsbart Monitor är, hur man bygger upp grunddata, maskinkostnad, personalkostnad med mera.

Skapa Digiresan efter dina behov

Några av frågorna har behov av större handlingsutrymme och under Fokusträffen berättade vi om Digiresan där ett begränsat antal platser finns kvar. Hittills har 70 företag valt att gå in i programmet! Som deltagare i Digiresan väljer du att utveckla ett eget case och det ingår bland annat 20 timmars coachning av en expert där en utveckling av affärssystemet Monitor passar väl in. Även andra typer av utmaningar som kanske din synlighet på sociala medier, din hemsida, behov av en ny robotcell eller kanske bättre kommunikation mellan systemen – är detta perfekta case att jobba med i Digiresan.

Kikar på case tillsammans

Vill du haka på Digiresan eller bara få lite mer information? Hör av dig till Marie eller Marie och boka in en tid kanske redan i januari där vi tillsammans kikar på möjliga case för ett deltagande i Digiresan.

Jag vill bli kontaktad

Tips och trix under Fokusträffen

Under Fokusträffen lämnade Jonas Persson från Monitor tips och trix i hur vi kan optimera användandet av Monitor. Visste du att det till exempel går att koppla PDF:er och bilder till Monitor, eller lägga ritningsinstruktioner till mobilen via Monitor?

Save the date

Dagens diskussioner väckte även en efterfrågan på fler möjligheter till erfarenhetsutbyte. Den 21 januari bjuder vi därför in till en nätverksträff för Monitor. Där får du möjlighet att diskutera just dina frågor och få konkreta tips att ta med hem till din verksamhet. Något som kan ge din verksamhet effekt direkt.

När: Tisdagen den 21 januari, kl. 9:30-11:30
Var: Material ConneXion på ASSAR i Skövde

Boka plats

Bilder från Fokusträffen

Vill du veta mer?

Hör av dig till Marie eller Marie om du vill veta mer om Digiresan eller Monitornätverket

Industriutvecklare tillverkning

0500-50 25 11

Marie Brehag von Haugwitz

Industriutvecklare tillverkning

Jag blev en av medarbetarna här i september 2015 och drev då Kompetensnavet. Nu jobbar jag med projektet Digiresan, som utvecklar och ökar digitaliseringen bland industriföretagen i Skaraborg.

För mig betyder IDC samverkan, innovation och nyfikenhet. Genom att jobba här får vi möjligheten att påverka industrin och tillväxten i Skaraborg. Det är det som är så roligt, att få se de små företagen utvecklas och ta de där små kliven som på sikt kan betyda så mycket.

Efter jobbet är det viktigaste för mig att få tid tillsammans med min familj. Vi är gärna ute och vandrar eller åker skidor, vilket jag ville skulle synas på mitt foto, därav friluftsmagasinet, och mössan. Mycket tid går även åt till barnens intressen; enduro och hästar.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 11

Industriutvecklare tillverkning

0500-50 25 21

Marie Hult

Industriutvecklare tillverkning

Sedan augusti 2013 har jag varit anställd som säljresurs här på IDC och främst jobbat med kundkontakt för IDC och Material ConneXion. Men jag har även hand om prospekt, event och seminarier, jag är nog lite allt i allo .

Det är en fantastisk känsla att få vara med och coacha människor och se dem lyfta. Att fånga upp företagens behov och få dem att själva se och ombesörja dem. Det gör det extra roligt att gå till jobbet.

Min lediga tid spenderar jag gärna med familj och vänner. Vi umgås, lagar och äter god mat serverad med ädla drycker. För mig är det även avkoppling att komma ut i skogen och som hundägare har jag en jättebra anledning att göra det ofta.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 21

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Delägare | Nätverk | Projekt

Jämställdhetsintegrering för ökad utvecklingskraft

Eklunds Bildelslager har som affärsidé försäljning av bra begagnade bildelar till rätt pris. Linnea Eklund är vice VD och bjöd…

16 november, 2022 — Lästid 6 min

IDCs erbjudande | Projekt

Nytt stöd för deltagande i Produktionslyftets utvecklingsprogram

Nu erbjuder Tillväxtverket en subvention på upp till 150 000 kronor för deltagande i Produktionslyftets 18-månaders utvecklingsprogram, för ett begränsat…

24 januari, 2023 — Lästid 2 min

Tips från IDC

IDC tipsar: Ansök om automationscheck

Är du del i ett litet eller medelstort tillverkande företag som vill utveckla tillverkningen mot högre grad av automatisering eller…

23 januari, 2023 — Lästid 1 min

Projekt | Samverkan

Leading Lights 2023 och EIT Manufacturing

I januari 2023 intog EIT Manufacturing och Leading Lights 2023 ASSAR Industrial Innovation Arena. Under dagen låg fokus på utmaningar…

20 januari, 2023 — Lästid 2 min