Best Practice - full fart framåt

Torsdagen den 28 september hölls Best Practice, den sista modulen i Kompetensnavets utvecklingsprogram. Deltagarna i denna programomgång har nu nått ”i mål”, sedan starten i december 2016.

Sista programträffen i Kompetensnavet präglades av ett starkt framtidsfokus. Ett femtiotal personer från 18 företag samlades på Jula hotell i Skara och delade upplevelser från sin resa i Kompetensnavet på sista träffen, Best Practice. Nytt jämfört med tidigare träffar var att deltagande personer och företag kom från alla tre regioner, Skaraborg, Sjuhärad och Fyrbodal.

Best Practice Kompetensnavet (3) - sidbredd

Anna Dyhre lockade till skratt och insikt om en fantastisk start
anna-dyhre-2-jpg

Anna Dyhre, föreläsare inom Employeer branding.

Kompetensnavets moduler innehåller oftast en föreläsning av en extern föreläsare, för Best Practice var det Anna Dyhre som föreläste. Fokus i Annas föreläsning VARFÖR och FÖR VEM finns vi till? Hon gav en inspirerande föreläsning med många skratt men också många insikter. Hon lade mycket vikt vid att inte fastna i gamla fotspår, våga vara världsmästare och fundera på vilka företagen verkligen attraherar. Hon tryckte även på att resan nu bara har börjat, och de har fått en fantastisk start!

Vad har hänt under resans gång?

Deltagarna berättade om vad som hänt under deras utvecklingsresa genom Kompetensnavets. Exemplen var många: ”Möblerat om i fikarummet”, ”Skapat nya rutiner vid rekrytering”, ”En förankrad och levande värdegrund”, ”Infört medarbetarsamtal”, ”Infört veckomöten”, ”Anställt människor men utländsk bakgrund” och ”Vågat ta tag i svåra samtal”. Alla dessa förändringar är ett resultat av att man deltagit i Kompetensnavets utvecklingsprogram, och till stor nytta för företagen och deras medarbetare.

Vad blir nästa steg, efter Kompetensnavet?

Under dagen fanns också stort utrymme för mingel med styrda frågor och aktivt erfarenhetsutbyte. Vad har hänt i stort och smått? Vilka förändringar har genomförts och hur har de förankrats i era organisationer? Men även – hur ska vi nu gå vidare? Hur kan vi fortsätta jobbet utan att delta i programmet? Fokus var på företagens egna resa genom Kompetensnavet.

Diplom till alla

Dagen avslutades med ceremoni där alla företag fick ett Diplom för väl genomfört arbete.

Best Practice Kompetensnavet

Bilder från dagen

 

Vad tar ni med er från Anna Dyhres föreläsning?

”När vi uppnår ett visst mål då måste vi ha någon slags belöning. Det är viktigt. Det ska jag jobba med”

Anna-Karin Proohf Industri Textil Job AB

 

”Intressant hur vi kan lyfta företaget genom medarbetarna. Det är ju riktigt kul att jobba på en bilskrot”

Linnea Eklund Eklunds Bildelslager

 

”Idag har jag fått en helt annan idé om hur vi ska ersätta kommande pensionsavgångar”

Per Skjervik Janfire AB

 

”Fokusera på de positiva och nöjda medarbetarna istället för de negativa”

Mikael Fondin Industri Textil Job AB

Vill du veta mer?

Hör av dig till någon i Kompetensnavet om du vill veta mer?

Industriutvecklare tillverkning

0500-50 25 20

Inger Rydén

Industriutvecklare tillverkning

Min resa på IDC startade i augusti 2011 som produktionsanalytiker. Sedan dess har jag varit projektledare för Projekt Inredia, startat upp projekt Möbelbruket samt arbetat i projekt Kompetensnavet med fokus mot strategisk kompetensförsörjning och jämställdhet.

Det absolut roligaste och mest givande med att jobba på IDC är att få möta människor ute i våra delägarföretag och få vara en del av deras utveckling framåt. Som bonus får jag utlopp för kreativitet och idéer samt en stark personlig utvecklingsresa. Viktiga ingredienser som passar min nyfikenhet och prestigelöshet bra.

Som du kanske kan gissa dig till av mitt personliga foto så gillar jag träning. Efter jobbet hittar du mig som instruktör på Friskis & Svettis där jag leder gruppträningspass. Hälsa och välmående ligger mig varmt om hjärtat och just nu utforskar jag hur vi människor fungerar mentalt och hur vi kan öka vår psykiska hälsa.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 20

Industriutvecklare kompetens

0500-50 25 19

Pia Nurro

Industriutvecklare kompetens

Det som får mig att hoppa upp ur sängen varje dag är att jag vet att vi behöver ha bra arbetsplatser. Genom att jobba med ledarskap och medarbetarskap finns möjlighet att få ut styrkan ur hela företaget. Det är min del in i uppdraget att långsiktigt stärka och öka lönsamheten hos den tillverkande industrin i Skaraborg.

Idag jobbar jag på plats i Skövde i projektet Catalyst. I mitt uppdrag som Industriell utvecklare har jag med mig min kunskap inom kompetensförsörjning och min passion för utveckling.

Jag började på IDC 2015. Då var min tjänst förlagt hos IUC Sjuhärad i Borås. Under tre år jobbade jag som coach där i projektet Kompetensnavet med strategisk kompetensförsörjning. Mitt uppdrag handlade om att stötta Sjuhärads industriföretag i att bli attraktiva arbetsplatser både för befintliga medarbetare och den nya kompetens de behöver locka till sig. Det var inriktat på att hjälpa dem se nya strukturer och mönster genom att se kompetens på ett nytt sätt, allt med ett jämställdhetsintegrerat arbetssätt. Det har varit en otroligt spännande resa där jag har lärt mig massor, både om mig själv och om företagen och den verklighet de lever i. Samtidigt både såg och hörde jag utveckling även hos de företag som ingick i projektet.

Jag är en person som är nyfiken på nya perspektiv och tycker det är viktigt med helhet. Mitt viktigaste ord är tillsammans. Om vi jobbar tillsammans blir vi både smartare, starkare och får mer förståelse för varandras perspektiv. Jag tycker jag är bra på att lyssna och vara lyhörd.

På min personliga bild har jag ett pass. Det får symbolisera att jag är nyfiken på nya platser och nya människor. Jag reser gärna men det behöver inte alltid vara så långt bort. Även i mitt arbete träffar jag nya människor och ser nya platser. Det är stimulerande!

När jag inte jobbar är jag helst i skogen, i sommarstugan med familjen.  Jag tränar gärna min kropp på yogamattan eller i gymmet. På vintern älskar jag att åka skidor både på längden och tvären.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 19

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Delägare | Nätverk | Projekt

Grattis årets produktionstekniker och produktionstekniska studenter

Årets produktionstekniker är Mika Tolonen på Partex Marking Systems AB. Priset för årets produktionstekniska student gick till Johan Melin och…

11 juni, 2021 — Lästid 8 min

Information | Projekt

Stort intresse för nätverket Cirkulär kommun

Cirkulär ekonomi, främst med fokus på möbler och arbetskläder, är högt på agendan i många kommuner. Sedan i november 2020…

15 juni, 2021 — Lästid 5 min

Press | Projekt

Nytt projekt ger kraft åt ASSAR – kunskapsnoden för elmotortillverkning

Projektet ReactEU Energilagring & Kraftelektronik beviljas finansiering av Tillväxtverket genom React EU och Västra Götalandsregionen och startar i juni 2021…

29 juni, 2021 — Lästid 4 min

IDCs erbjudande | Projekt | Samverkan

ASSAR – ett bollplank för industrin

För att möta de globala trenderna och utmaningarna som industrin står inför växte ASSAR fram; en arena som stödjer den…

8 juni, 2021 — Lästid 3 min