Temadag

INSTÄLLT Temadag: Förändringsledning - förstå och hantera de reaktioner omställning väcker

Onsdagen den 4 mars

INSTÄLLT Temadag: Förändringsledning - förstå och hantera de reaktioner omställning väcker
Onsdagen den 4 mars

Temadagen är INSTÄLLD. Vi planerar att genomföra eventet till hösten och återkommer med aktuellt datum.

Så når du förbättringsarbetets mål genom att förstå och hantera de reaktioner omställning väcker hos de som omfattas av den.

Den här eftermiddagen kommer Inger Rydén prata om olika reaktioner som förändring kan skapa hos människor, och hur de kan hanteras. Människor är företags främsta resurs, och förändring är det enda som är är konstant. Därmed finns stora möjligheter i att öka sin kunskap om hur människor fungerar i förändring, för att kunna ta tillvara på deras kreativitet och kompetens och nå det bästa och mest hållbara resultatet.

Utan människors kreativitet i företag skapas ingenting.

 

Kommunikation längs med vägen

Det är viktigt att planera sin kommunikation i förhållande till förändringsprocessen, för att ge en gemensam helhetsbild och ett ”varför” som motiverar omställningen. En del av eftermiddagen kommer IDCs kommunikationsansvarig, Lisa Stridh, ägna åt att prata om internkommunikation i förhållande till förändringsledning.

Du får med dig:
 • Insikter kring betydelsen av förändring
 • Insikt kring drivkrafter bakom olika beteenden
 • Verktyg kring kommunikation i förändring

Tid: Onsdagen den 4 mars, 13:00 – 16:00
Plats: På ASSAR Industrial Innovation Arena
Målgrupp: Alla intresserade av frågor kring ledarskap och medarbetarskap och att utveckla organisationer, inom tillverkande industri i Skaraborg.

Antalet platser är begränsade, vi behöver din anmälan senast onsdagen den 26 februari.


Om föreläsaren

Inger Rydén kommer att leda oss genom ämnet förändringsledning.

Inger Rydén arbetar som projektledare, förändringsledare och coach på IDC West Sweden. Inger har en lång och bred erfarenhet från den tillverkande industrin med fokus på kunder, planering och logistik. För att nå resultat och framgång har Inger upplevt att den röda tråden är att lyssna på – och skapa goda relationer med – medarbetarna.

Inger är utbildad Professionell Coach och Förändringsledare enligt ICF samt certifierad NLP-coach. Ingers intresse för människors fysiska- och psykiska hälsa har gjort att hon parallellt med sitt arbete på IDC har gått en fördjupad coachutbildning med inriktning mot mental hälsa om hur vi människor fungerar mentalt.

Med kunskap om vad som sker med oss människor i förändring, får vi möjligheter att genomföra förändringar på ett sätt som tillvaratar varje människas potential.

 


Om temadagen

Temadagen är en del i seminarieserien ”Utveckling i en ny tid – omställning mot en hållbar framtid”. Med den vill vi ge insikter och verktyg som spelar stor roll för företag som vill leda medarbetare genom förändring mot hållbara resultat. Alla ämnen vi tar upp i seminarieserien, kräver sin kommunikation. Därför kommer tid avsättas vid varje träff för att utforska möjligheterna med kommunikation i förhållande till ämnet.

Vi har sett, att företag som jobbar med sin arbetsplatskultur parallellt med sitt förändringsarbete, når mer hållbara resultat genom mer motiverade medarbetare. När människors förväntningar och behov lyssnas till i företaget, kommer deras kompetenser till sin rätt vilket leder omställningen till snabbare och mer lönsamma resultat.

Tid: Tre onsdagar i vår: 4 mars, 22 april och 27 maj – 13:00-16:00
Plats: ASSAR Industrial Innovation Arena, Skövde
Målgrupp: Alla intresserade av frågor kring ledarskap och medarbetarskap och att utveckla organisationer, inom tillverkande industri i Skaraborg.

För dig som vill veta mer?

Hör av dig till Inger om du vill veta mer om temadagen.

Industriell utvecklare

0500-50 25 20

Inger Rydén

Industriell utvecklare

Min resa på IDC startade i augusti 2011 som produktionsanalytiker. Sedan dess har jag varit projektledare för Projekt Inredia, startat upp projekt Möbelbruket samt arbetat i projekt Kompetensnavet med fokus mot strategisk kompetensförsörjning och jämställdhet.

Det absolut roligaste och mest givande med att jobba på IDC är att få möta människor ute i våra delägarföretag och få vara en del av deras utveckling framåt. Som bonus får jag utlopp för kreativitet och idéer samt en stark personlig utvecklingsresa. Viktiga ingredienser som passar min nyfikenhet och prestigelöshet bra.

Som du kanske kan gissa dig till av mitt personliga foto så gillar jag träning. Efter jobbet hittar du mig som instruktör på Friskis & Svettis där jag leder gruppträningspass. Hälsa och välmående ligger mig varmt om hjärtat och just nu utforskar jag hur vi människor fungerar mentalt och hur vi kan öka vår psykiska hälsa.

Kontaktuppgifter

 • 0500-50 25 20

Dela via

Våra finansiärer
 • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
 • Europeiska Socialfonden
 • Skaraborgs Kommunalförbund
 • Skövde Kommun
 • Tillväxtverket
 • Vinnova
 • Västra Götalandsregionen