ll du veta mer om möjligheterna med oförstörande provning, kvalitetssäkring och materialanalys med hjälp av CT-skanning? Välkommen till denna förmiddagsworkshop som har två olika delar; seminarium och demonstration.
Tid: Onsdagen den 15 december, kl. 09:30 – 12:00
Plats: ASSAR Industrial Innovation Arena (workshopdel) och digitalt (seminarium). Du väljer i anmälan hur du vill delta.
Målgrupp: För dig som är intresserad av omställningen kopplad till elektriska drivlinor och arbetar inom tillverkande industri, såväl fordonsindustri som annan industri.
Anmälan är stängd!
CT-skannerutrustning i ASSAR Lab
ASSAR Lab är ett initiativ som möjliggör samverkan och kunskapsuppbyggnad kring viktiga teknikområden för framtiden, i synnerhet kring området elektriska drivlinor. Från och med december 2021 ingår en CT-skannerutrustning i labbet.
– I CT-skannern kan man testa de flesta material, såväl organiska som icke-organiska. Här görs oförstörande provning, kvalitetssäkring och materialanalys, datortomografi och röntgen. Metoden kan komma till nytta inom den tillverkande industrin inom såväl gjutning som formning, bearbetning och sammanfogning, säger Kent Salomonsson vid Högskolan i Skövde.
Kunskapsutbyte kring lasersvetsutrustning
– Under eventet kommer vi att dela den kunskap och de erfarenheter från arbete som gjorts i ASSAR kring arbete med elektriska drivlinor, i synnerhet elmaskiner, som till exempel analys av svetsade kopparledningar som finns i elmaskinens stator. På ASSAR har vi använt en lasersvetsutrustning för att sammanfoga dessa kopparledningar, säger Kent Salomonsson.
På programmet
- Inledning ASSAR (digitalt seminarium + fysiskt på plats i ASSAR)
- Presentation CT-skanner och lasersvets (digitalt seminarium + fysiskt på plats i ASSAR)
- Närliggande forskningsuppdrag (digitalt seminarium + fysiskt på plats i ASSAR)
- Demonstration av CT-skanner (fysiskt på plats i ASSAR)
Aktiviteten arrangeras av IDC inom ramen för projektet ReactEU Energilagring & Kraftelektronik, ett projekt som IDC driver tillsammans med Högskolan i Skövde och Science Park Skövde. Projektet möljiggörs via finansierung från Europeiska Regionala Utvecklingsfonden genom ReactEU och Västra Götalandsregionen.