Låt dig inspireras av Tobias Jansson, skribent, föreläsare och omvärldsbevakare med fokus på cirkulär ekonomi. Den 27 mars kommer han till Skövde för att hålla en timmes lunchföreläsning om cirkulär ekonomi på ASSAR Industrial Innovation Arena.
Seminariet arrangeras av Möbelbruket, ett projekt som drivs av IDC West Sweden AB. Möbelbruket genomför industriell återtillverkning av kvalitetsmöbler för offentlig miljö.
Affärsnytta och resurseffektivitet
Under sitt seminarium ”Trender 2018 inom cirkulär ekonomi” ger Tobias en överblick över det senaste inom området, med många intressanta exempel. Tobias ger inspiration och orientering om hur en cirkulär ekonomi fungerar med material som flödar i loopar och cirkulära affärsmodeller som gör att affärsnytta går hand i hand med resurseffektivitet. Under seminariet får vi en introduktion till modellen för cirkulär ekonomi med biologiskt och tekniskt kretslopp och exempel på några viktiga aktörer inom området.
De trender som tas upp är bland annat:
- Cirkulära städer
- Regenerativt jordbruk och fiskodling på land.
- Marint nedbrytbara förpackningar.
- Digitaliseringen och möjliggörare för den cirkulära ekonomin.
- Trähus byggande
- Restflöden och industriell symbios.
Om föreläsaren och CircularEconomy.se
Tobias Jansson är en kunnig föreläsare inom ämnet Cirkulär Ekonomi och driver sidan www.circulareconomy.se. Där finns bland annat korta, informativa filmer om ämnet. Filmerna är pedagogiska och enkla att förstå, det måste starta i det enkla.
Praktisk information
Lunchföreläsningen är kostnadsfri som börjar klockan 12:00 och håller på till klockan 13:00. Möjlighet finns att köpa lunch i anslutning till seminariet från klockan 11:30.
Parkeringsmöjligheter finns vid Gothia Science Park (hämta p-tillstånd i receptionen), bakom järnvägen eller vid hotell Prisma. Kom i god tid!
Vi behöver din anmälan senast fredagen den 23 mars.
Inspirationsseminariet arrangeras av IDC West Sweden AB. IDC driver projekten Möbelbruket och Hållbar Industriell Utveckling som finansieras av Västra Götalandsregionen, Europeiska regionala utvecklingsfonden och Skaraborgs kommunalförbund. IDC har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri.