Vad innebär cirkulär ekonomi för dig?

Satsningen Kickstart cirkulär ekonomi erbjuder företag möjligheten att utforska vad cirkulär ekonomi för en hållbar omställning innebär i den egna verksamheten. Mer konkret kan det handla om att förstå sin värdekedja och hur den påverkar ditt företag och din omvärld.

Välkommen till en engagerad resa som sträcker sig över tre tillfällen med inspirationsföreläsningar, workshops och diskussioner. Genom projektet Kickstart cirkulär ekonomi ges små och medelstora företag möjligheten att kostnadsfritt delta i en workshopserie kring cirkulär ekonomi.

– Kickstart cirkulär ekonomi inspirerar företag att påbörja eller fortsätta sin omställning mot en mer hållbar utveckling. Hållbar utveckling brukar beskrivas i tre dimensioner; ekologisk, social och ekonomisk som måste samverka för att utvecklingen ska vara hållbar. Man kan säga att cirkulär ekonomi är ett medel för att uppnå denna hållbara utveckling. Genom en mer cirkulär ekonomi tillåts både klimat- och affärsnyttan att öka samtidigt, berättar Kjell Edqvist, lokal kontaktperson för Kickstart Cirkulär Ekonomi på IDC.

Workshop i Skövde

Träffarna sker på Material Connexion i Skövde som ligger i anslutning till ASSAR Industrial Innovation Arena. Ett deltagande innebär en heldag och två halvdagar med workshops kring cirkulär ekonomi. Erfarna affärsutvecklare och processledare från bland annat RISE och Delgationen för Cirkulär ekonomi ger er ny kunskap och vägledning inom området cirkulär ekonomi. Du får hemuppgifter mellan träffarna för att stimulera dina egna processer och tankar.

  • Tillfälle 1: 9 november, kl 09.00-16.00. Heldag med inspiration och workshops för nya perspektiv och idéer.
  • Tillfälle 2: 23 november, kl 13.00-16.00. Workshops för att identifiera företagens möjligheter.
  • Tillfälle 3: 7 december, kl 09.00-12.00. Företagens redovisning och utbyte av erfarenheter.

Kickstart cirkulär ekonomi är kostnadsfritt för deltagande företag, max 2 personer per företag.
Vi bjuder på lunch under heldagen och lättare förtäring vid de andra två tillfällena.
Vi uppmuntrar dig som deltar att gärna ha en jämlik representation utifrån ålder, kön och bakgrund.

Här kan du läsa mer om projektet


Partners i projektet är Delegationen för cirkulär ekonomi, RISE, SuPr. Pilotprojektet finansieras av Sveriges innovationsmyndighet, Vinnova.

Anmälan och frågor

Maila Kjell Edqvist om du har frågor eller vill delta på träffarna.

Industriutvecklare tillverkning

0500-50 25 16

Kjell Edqvist

Industriutvecklare tillverkning

Jag började min anställning som industriutvecklare på IDC i november 2021. I min roll stöttar jag våra små och medelstora delägarföretag i sin resa att bli mer konkurrenskraftiga och hållbara.

Bakom mig har jag en 20-årig karriär, främst från olika finans och controlling-relaterade roller, på några av Skaraborgs större industriföretag. Jag har många års erfarenhet av ledningsarbete och har bland annat drivit processen Cost Deployment på Volvo Powertrain i Skövde. En process som syftar till att hitta verksamhetens förluster och systematiskt eliminera dessa. I mitt arbete försöker jag alltid fokuserar på att se helheten och att ha en öppen, tydlig och enkel kommunikation med min omgivning.

Det finns flera olika saker som gör IDC till ett jätteroligt ställe att jobba på. Variationen är kanske det viktigaste elementet för mig. Man träffar hela tiden olika företag och människor och ingen dag är den andra lik. Att känna att man verkligen bidrar till att stärka medlemsföretagens konkurrenskraft och därmed regionen som helhet är en annan sak som ger mig väldigt mycket energi. På IDC finns det dessutom ett väldigt kompetent och kul gäng att jobba med.

På min fritid gillar jag träning i olika former. Jag varierar mig ganska mycket och provar gärna nya former av träning. I grunden finns dock alltid löpning, gym och cykling. Just nu spelar jag också padel regelbundet men har också några andra racketsporter med mig i bagaget som till exempel badminton och tennis. Min sons nystartade pingiskarriär kan säkert leda till ytterligare en..
Förutom träning så är resande en stor passion där jag drömmer om att kunna återuppleva några tidigare långresor genom Asien och Australien. Men kortare resor finns också alltid runt hörnet. Jag föredrar att inte överplanera så att resan själv blir ett äventyr och öppen för oväntade avstickare.

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 16

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Projekt | Samverkan

Leading Lights 2023 och EIT Manufacturing

I januari 2023 intog EIT Manufacturing och Leading Lights 2023 ASSAR Industrial Innovation Arena. Under dagen låg fokus på utmaningar…

20 januari, 2023 — Lästid 2 min

IDCs erbjudande | Projekt

Nytt stöd för deltagande i Produktionslyftets utvecklingsprogram

Nu erbjuder Tillväxtverket en subvention på upp till 150 000 kronor för deltagande i Produktionslyftets 18-månaders utvecklingsprogram, för ett begränsat…

24 januari, 2023 — Lästid 2 min

Tips från IDC

IDC tipsar: Ansök om automationscheck

Är du del i ett litet eller medelstort tillverkande företag som vill utveckla tillverkningen mot högre grad av automatisering eller…

23 januari, 2023 — Lästid 1 min

IDCs erbjudande

Liten insats blev till stor hjälp med Industriell Dynamik

Karlsborgs Plåtproduktion AB konstruerar kundspecifika produkter genom förädling av plåt och rör. De sätter stort värde i att integrera miljöhänsyn…

18 januari, 2023 — Lästid 4 min