Kommande utbildningar i UDI-projekt

IDC är en av aktörerna i  det Vinnovafinansierade projektet – Produktion av nästa generations drivlinor i Sverige. Målet med projektet är att skapa förutsättningar för kontinuerlig innovationsförmåga och utveckling kopplat till elektriska drivlinor samt effektiva värdekedjor för produktion i Sverige.

Projektet är i full gång och styrgruppen träffas en gång i månaden.

Del av styrgruppen framför projekttavlan på ASSAR. Från vänster: Björn Carlsten Volvo, Lars Tööj IDC, Anette Karltun JU, Leif Pehrson HIS, Stefan Ericson HIS, Carin Rösiö JU, Martin Andersson ÅF

UDI steg I

Fordonsindustrin står mitt i ett teknikskifte mot elektriska drivlinor och en av de största utmaningarna för att förbli konkurrenskraftig i det rådande snabba teknikskiftet är att kostnadseffektivt kunna ställa om befintlig produktion för tillverkning av de nya drivlinorna. En utmaning är att förbli konkurrenskraftig med en ökande variantflora och att snabbt och kostnadseffektivt kunna ställa om befintlig produktion kontinuerligt över tid. I projektets första steg har de behov som denna omställning ger upphov till kartlagts och åtgärder för att möta dessa har identifierats, detta för att långsiktigt säkra en effektiv och hållbar produktion av elektriska drivlinor i Sverige.

Lär mer på his.se

IDCs roll och kompetensutveckling under UDI steg II

Förberedelser pågår för det fortsatta arbetet genom att ett utvecklingslab sätts upp i anslutning till Assar Industrial Innovation Arena där projektparterna erbjuds goda möjligheter till innovativ samverkan. Inom projektet har kunskapsbehov identifierats, dellösningar beskrivits samt planer och logik för ett fortsatt samverkansprojekt sammanställts. IDC roll är att samordna kompetensutveckling kopplat till industriella behov. De utbildningsområden det i första hand gäller är rekonfigurerbarhet, agil metodik, virtuell tillverkning, ingenjörsarbete i virtuella verktyg, produktionssystemsutveckling och automation.

Intresseanmälan

Utbildningar genomförs på Högskolan i Skövde samt på Jönköpings universitet. Mer information kommer angående kurser och startdatum. Är du intresserad av någon kommande utbildning går det bra att redan nu lämna en intressenanmälan till Elin. Kontaktinformation hittar du längst ner på sidan.

Projektpartners

IDC West Sweden AB
LEAX GROUP AB
Lunds universitet
Tekniska Högskolan i Jönköping
Volvo Lastvagnar Aktiebolag
Volvo Personvagnar Aktiebolag
XYLEM WATER SOLUTIONS MANUFACTURING AB ÅF-INDUSTRY AB


UDI-projektet finanieras av Vinnova-utmaningsdriven innovation

Vinnova logotyp

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Insikter med IDC | Projekt

Om design, material och finansiering kopplat till cirkularitet

Ett fyrtiotal personer deltog under fördjupningsseminariet om cirkularitet som hölls vid ASSAR Industrial Innovation Arena under början av 2024. De…

26 mars, 2024 — Lästid 7 min

Information | Samverkan

Årets Karriärlunch har gått av stapeln

Karriärlunchen är ett initiativ som tagits för att skapa nätverk mellan gymnasieelever från teknik- och industritekniska programmen i Skaraborg, högskolestudenter…

14 december, 2023 — Lästid 3 min

Projekt | Samverkan

Klurigt klimatsmart - plastklämmor får nytt liv!

Det ena företaget hade fler plastklämmor än de visste vad de skulle göra med, medan det andra företaget behövde plastgranulat…

4 april, 2024 — Lästid 4 min

Information | Samverkan

Högskolan i Skövde kraftsamlar för digital industriutveckling

Projektet ShiftLabs har fått finansiering av EU-kommissionen, Tillväxtverket och Vinnova för att stärka svensk tillverkningsindustri. Högskolan i Skövde utgör en…

23 november, 2023 — Lästid 4 min