IDC tipsar: Studentkraft — vad kan en student göra för dig?

Via Studentkraft kan du anlita Skaraborgs mest drivna studenter. Uppdraget ska vara tillfälligt, på deltid och ska kunna genomföras vid sidan av studierna.

Har du arbetsuppgifter som prioriteras bort på grund av tidsbrist? Kanske vill du testa en student inför en framtida anställning? Eller vill du ta del av studenternas spetskompetenser? Då kan det vara intressant att ta hjälp av Studentkraft.

Skaraborgs mest drivna studenter

Vi vill tipsa industrin i Skaraborg om en möjlighet där du som företag kan du få prisvärd hjälp inom flera olika områden, IT & Teknik, Marknadsföring & Kommunikation, Affärs- & verksamhetsutveckling och cirkulär ekonomi är bara exempel. Här berättar Lovisa Stenholm vid Studentkraft mer.

Lovisa Stenholm välkomnar företag att höra av sig med sina behov, vad kan en student göra hos dig?

— Studenter på Högskolan i Skövde och andra eftergymnasiala utbildningar i Skaraborg studerar inom många olika inriktningar. Ingenjörer kan stötta inom exempelvis produktutveckling eller problemlösning. Studenter inom it kan hjälpa till med it-säkerhet och uppbyggnad eller utveckling av interna eller externa plattformar och system, att integrera ny teknik i verksamheten eller modernisera hemsidor, berättar Lovisa Stenholm.

Studentkraft erbjuder även studentkonsulter inom personal, organisation och ledarskap, som kan hjälpa till med personalfrågor, personalhälsa eller annat kopplat till människorna på arbetsplatsen.

— Det finns även studenter inom digital kommunikation, med kunskaper inom filmskapande, grafisk design och annat digitalt material. De kan exempelvis skapa instruktionsfilmer, uppdatera grafiska profiler eller ta fram marknadsföringsmaterial, möjligheterna är så många, fortsätter Lovisa Stenholm.

Möjlighet att utveckla en mer hållbar verksamhet eller optimera användningen av din hemsida

Produktutveckling är ett område där studenter kan ge förslag på nya produkter eller ett mer cirkulärt tänk i produktionen och minska svinn och avfall. Kanske vill du undersöka vad man kan göra med de restprodukter som finns i tillverkningen idag? Många studenter brinner för hållbarhet och åtar sig gärna sådana utmaningar. De flesta studentkonsulterna har även arbetslivsbakgrund. Allt ifrån olika arbeten inom industrin, till VD positioner på större bolag.

— Företag brukar kontakta oss, antingen med konkreta förslag på uppdrag, eller för att boka in ett möte där vi kan hjälpa till att bolla utmaningar och ge förslag på lösning, fortsätter Lovisa.

Studentkraft tar arbetsgivaransvaret, en plan tas fram och uppdraget är igång

I första mötet mellan Studentkraft formas en behovsbeskrivning. Den matchas med rätt studentkonsult och en aktivitetsplan och preliminär prisbild lämnas. Under ett gemensamt möte formas tidsplan, kravspecifikation och kommunikationsplan och sedan skrivs ett avtal. Studentkraft tar arbetsgivaransvaret och du betalar för de timmar som studenten genomför. Kostnaden är upp till 400 kr per timma ex moms. Skulle de mot förmodan inte hitta studenten du söker kostar det dig ingenting. Rekryteringen är kostnadsfri.

Läs mer om Studentkraft

I filmen berättar Lovisa och Anna mer om möjligheterna med Studentkraft

Studentkraft drivs som ett 1-årigt projekt och målet är att efter detta år ombilda projektet till ett långsiktigt hållbart studentkonsultbolag i Skaraborg. Projektet finansieras av Skaraborgs kommunalförbund, Sparbanksstiftelsen ALFA, Sparbanken Skaraborg via stiftelsen, Grevillis fond samt Drivhuset Skaraborg.

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Tips från IDC

Hållbarhetscheckar för omställning till cirkulär affärsmodell

VGR erbjuder finansiellt stöd till företag via hållbarhetschecken som kan användas för insatser som främjar och möjliggör omställning. Företag kan…

20 november, 2023 — Lästid 2 min

Projekt | Samverkan

Från vision till verklighet

ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde är initiativet som startade redan 2014, då med arbetsnamnet Kunskapsdriven industri. I samband med…

30 oktober, 2023 — Lästid 14 min

Projekt | Samverkan

Resan med projektet Catalyst har nått sitt slut

Catalyst är projektet som har jobbat för ökat ansvarstagande för framtiden genom omställning till en mer cirkulär ekonomi och mer…

30 augusti, 2023 — Lästid 4 min

Information | Samverkan

Högskolan i Skövde kraftsamlar för digital industriutveckling

Projektet ShiftLabs har fått finansiering av EU-kommissionen, Tillväxtverket och Vinnova för att stärka svensk tillverkningsindustri. Högskolan i Skövde utgör en…

23 november, 2023 — Lästid 4 min