Utbildning

Utbildning: Ledarutveckling grund - vårens start är i mars

Science Park Skövde, lokal; Vänern & Vättern

30-31 mars & 23-24 april kl. 8:30 - 17:00

Anmäl här
Utbildning: Ledarutveckling grund - vårens start är i mars
Science Park Skövde, lokal; Vänern & Vättern
30-31 mars & 23-24 april kl. 8:30 - 17:00

I samarbete med  IBLÅ Utveckling erbjuder vi under våren 2020 ytterligare platser i den uppskattade ledarskapsutbildningen; Ledarutveckling grund.

IDC har tidigare erbjudit utbildning inom ledarskap och vi har sett ett fortsatt behov av kompetensutveckling anpassad efter industrin.

Ledarutveckling Grund

I samarbete med IBLÅ Utveckling erbjuder vi ett deltagande i Ledarutveckling Grund. Utbildningen är en ledarutbildning uppdelad på 2+2 dagar med cirka tre veckor emellan. Första träffen är den 30-31 mars och sista träffen är 23-24 april. Syftet med utbildningen är att visa hur du som ledare kan ge dina medarbetare rätt förutsättningar att nyttja sin fulla potential, att känna engagemang, ansvar och delaktighet. Mellan utbildningstillfällena kommer deltagarna få en hemuppgift baserad på den egna utvecklingen.

Delar av utbildningen
 • Ledarskapsrollen, ledning och ledarstil
 • Gruppdynamik, hur jag bygger och utvecklar team
 • Att leda och utveckla medarbetare
 • Hur man som ledare skapar motivation och engagemang
 • Konflikthantering
 • Personlig utveckling (beskrivning av olika personlighetstyper)
 • Kommunikation, verbal och icke-verbal, störningar
 • Feedback

Efter utbildningen kommer du känna en ökad säkerhet i hur du ska agera i din ledarroll. Du får en djupare förståelse för hur du kan hantera olika medarbetare genom att du lärt dig mer om både dig själv och ditt ledarskap.

Tid: Måndag & tisdag 30-31 mars och torsdag & fredag 23-24 april, 8:30-17:00
Plats: Science Park Skövde. Lokal; Vänern & Vättern
Målgrupp: Personer med både vana och nya arbetsledare, chefer och projektledare som vill utveckla ledarskapet och förmågan att bidra till medarbetarnas utveckling. Utbildningen vänder sig i första hand till delägarföretag i IDC West Sweden AB.

Ansökan, platser och utbildningsintyg

Det finns tolv platser totalt på utbildningen. Hälften av dessa reserverar vi för deltagare från IDCs delägarföretag. Övriga platser är öppna för andra industriföretag i Skaraborg.  Blir kursen full erbjuder vi plats på intresselista. När kursen är genomförd (och minst 80% närvaro) utfärdas kursintyg. Bokad plats gäller i aktuell kurs, det går inte att ”hoppa mellan kurser” med respekt för gruppen och övriga deltagare.

Kostnad

Pris per person för delägare: 9 500 kronor exklusive moms.
Pris per person för ej delägare: 13 570 kronor exklusive moms.

Frukostkaffe/te och smörgås, dagens lunch i Restaurang Orangeriet och eftermiddagskaffe/te med kaka ingår.

Din anmälan behöver vi senast den 26 februari . Under ”övrigt” i din bokning meddelar du eventuella behov av specialkost.
I din anmälan bokar du dig automatiskt för de fyra utbildningstillfällena, alltså den 30-31 mars och 23-24 april.

Anmäl här

Avbokningsregler
Det finns tolv platser på utbildningen, varav hälften – sex utbildningsplatser – är reserverade för deltagare från IDCs delägarföretag. Din plats är bokad och bindande från bokningstillfället. Sen avbokning debiteras enligt våra avbokningsregler. Studierna ska genomföras under den kursstart du blivit antagen till. Det går inte att ta igen missade dagar på andra utbildningsomgångar. IDC West Sweden AB förbehåller sig rätten att göra ändringar. Läs våra fullständiga avbokningsregler här.


Om IBLÅ Utveckling:

Ingela Berggren driver IBLÅ Utveckling. Sedan 1994 har hon jobbat som utvecklingskonsult för utveckling av medarbetargrupper och ledarutveckling i olika kurser och program på Volvo. Tolv år senare startade hon företaget IBLÅ Utveckling för att fortsätta arbetet med att hjälpa människor att utvecklas. Ingela har även under fyra år arbetat som klassföreståndare för Kvalificerad Yrkesutbildning (KY). IBLÅ Utveckling tror på att:

 • Många vill och alla kan utvecklas
 • För att lyckas och få framgång krävs mål, självinsikt och träning
 • Arbetsglädje smittar och trygghet är viktigt för att lära och utvecklas

Eventet arrangeras av IDC West Sweden AB  i samarbete med IBLÅ Utveckling. Vi har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag.
För en hållbar framtida industri.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Elin eller Lisa om du vill veta mer om utbildningen

Projektstöd/administratör

0500-50 25 05

Elin Overgaard

Projektstöd/administratör

Här kommer du snart kunna läsa lite mer just denna fantastiska medarbetare. Sidan är under uppbyggnad.

Kontaktuppgifter

 • 0500-50 25 05

Kommunikation och marknadsansvarig

0500-50 25 02

Lisa Stridh

Kommunikation och marknadsansvarig

Jag började jobba på IDC i oktober 2016. Då startade vi en verklig resa när det gäller vår kommunikation. Vi tog fram en ny grafisk profil, en ny hemsida och ett helt nytt sätt att kommunicera. Jag jobbar som kommunikationsansvarig och ledde arbetet, men det var verkligen ett jobb vi gjorde tillsammans – något av det roligaste jag gjort jobbmässigt. Nu jobbar vi med att driva kommunikationen i dessa kanaler och jag jobbar även med att planera event och driva vår Marknadsgrupp.

Jag har alltid drivit utveckling där jag jobbat, som kommunikationsansvarig på företag inom näringslivet. Och att då komma till IDC var en riktig fullträff! Här jobbar vi med utveckling bokstavligt talat varje dag, på alla nivåer och inom alla områden. Vi gör det dessutom tillsammans, vilket är otroligt lärorikt och roligt.

På min personliga bild har jag med en kortlek, den har flera betydelser. Dels var mitt första jobb efter min universitetsexamen på ett företag som jobbade med att producera kortlekar med foton i. Där var jag ensam anställd och hade alla roller och lärde mig massor. Dels tycker jag mycket om att spela kort och även att lyssna på Lars Winnerbäck som inte sällan sjunger om ”Hjärter dam” som jag frontat på bilden.

När jag inte jobbar är det familjen som gäller!

Kontaktuppgifter

 • 0500-50 25 02

Dela via

Våra finansiärer
 • Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
 • Europeiska Socialfonden
 • Skaraborgs Kommunalförbund
 • Skövde Kommun
 • Tillväxtverket
 • Vinnova
 • Västra Götalandsregionen