Varför ska man egentligen klimatberäkna sin verksamhet och vilka fördelar kan det ge? Och vill du veta mer om hur beräkningarna kan användas för att jämföra ditt företags klimatpåverkan med andra och mäta förbättringar över tid? Välkommen till en snabbintroduktion till klimatberäkningar.
Den globala uppvärmningen ställer krav på både medborgare och verksamheter att minska sitt klimatavtryck. Många är redan igång med klimatberäkningar i sina verksamheter och sedan förra året finns också europeisk lagstiftning om verksamhetens hållbarhetsrapportering enligt CSRD, (Corporate Sustainability Reporting Directive).
GHG-protokollet och ISO14064-1
Den metod som sedan ett decennium ökat i popularitet och även blivit upplyft till ISO-standard är numera även det sätt som lagstiftningen förväntar ska användas; GHG-protokollet och ISO14064-1. Det här lunchseminariet ger en kort introduktion till GHG-protokollet, ISO14064-1 och erfarenheter från de senaste årens arbete med klimatberäkningar för små och medelstora, lokala och globala företag.
Du som deltar kommer att få lära dig mer om:
- varför ett företag bör klimatberäkna sin verksamhet
- hur en klimatberäkning går till och vad den innehåller för moment
- hur du jämför ditt resultat med andra och skillnader mellan olika sätt att uppskatta
- paralleller mellan klimatberäkning och livscykelanalys
Tid: Onsdag 4 september, 12:00 – 13:00
Plats: ASSAR Industrial Innovation Arena eller online
Målgrupp: Alla intresserade av ämnet inom teknik- eller industriföretag, ingen förförståelse krävs.
Anmälan är stängd
Om föreläsaren
Daniel Johansson från Utvecklamera är tidigare verksamhetsutvecklare, som gått från kvalitét, via miljö och arbetsmiljö som både ansvarig och revisor till klimatberäkningar. Idag är han ägare av Klimatberäkningsportalen® och beskriver sig själv som ”Ena västgöte sum för tre år sen ble arger på bristen utå verktyg te å klimaträkna för små bolag.”
Fotografering
Vi kommer att fota under detta event. Genom att anmäla dig till eventet godkänner du att du kan komma att fotas. Materialet kan komma att användas av aktörerna kopplade till ASSAR Industrial Innovation Arena i sociala medier, annonsering och/eller andra kommunikationskanaler, i syfte att marknadsföra verksamheten. Har du några frågor kring detta maila: .
Aktiviteten anordnas inom ramen för projektet Innovationsboost som finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen och Skaraborgs Kommunalförbund. I projektet samverkar Science Park Skövde, Högskolan i Skövde och IDC West Sweden. För innovation och hållbar omställning.