Inför den önskade tillväxten hade ledningen på AMAB Hydraul en insikt om att det inte skulle fungera att bara ösa på med mer försäljning. Med Produktionslyftets hjälp har de skapat samsyn kring verksamhetens mål och resa framåt, ökat engagemanget bland medarbetarna och infört nya arbetssätt och tydligare strukturer inom flera områden.
AMAB Hydraul gick in i Produktionslyftets utvecklingsprogram i oktober 2022, och de avslutade programmet nu under våren. Vid frukostseminariet medverkar Peter Ternerot, vd på AMAB Hydraul, för att berätta om de resultat som företaget har uppnått.
– Det var inte helt lätt att komma i gång men nu har det varit något av proppen ur med nya arbetssätt och daglig styrning, säger Peter Ternerot. Det är tydligare vem som ska fatta beslut, alla medarbetare har fått större befogenheter, och de tar också ett större ansvar. Samtidigt har vi börjat etablera en kultur där företagets övergripande prioriteringar vägleder de enskilda besluten.
Tid: Fredag den 11 oktober, kl 08:30-09:30
Plats: Webbsänds, länk skickas ut till anmälda deltagare
AMAB Hydraul monterar och säljer komponenter inom hydraulik, slang och ledningar till kunder inom bland annat lantbruk, skogsbruk och industri. Huvudkontoret finns i Malmö, montering och lager i Umeå, och företaget har även egna butiker och ett stort antal distributörer över hela landet.
Evenemanget arrangeras av Produktionslyftet ett omfattande nationellt program som initierades av Teknikföretagen och IF Metall 2006. Produktionslyftet har fått ett verksamhetsbidrag från Tillväxtverket med syfte att fler små och medelstora företag ska få kunskap om och ta del av Produktionslyftets metodik för förnyelse och utveckling. IDC är sedan 2022 samarbetspartner med Produktionslyftet och verkar som regionansvarig för Region Västsverige samt som coacher.