Projekt | Workshop

Demonstration: CT-skanning och lasersvetsning

ASSAR Industrial Innovation Arena Skövde

Torsdagen den 31 mars, kl 09:00-10:30

Anmäl här
Demonstration: CT-skanning och lasersvetsning
ASSAR Industrial Innovation Arena Skövde
Torsdagen den 31 mars, kl 09:00-10:30

Är ditt företag intresserat av CT-skanning och lasersvetsning? Har ni också en produkt som ni skulle vilja skanna och analysera? I vår erbjuder vi två tillfällen i mars månad med demonstrationer av utrustningen i ASSAR Labs och med möjlighet till en enklare materialanalys av din produkt.

Tid: Torsdagen den 31 mars kl. 09:00 – 10:30
Plats: ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2b, Skövde
Målgrupp: SME-företag som är intresserade av CT-skanning, lasersvetsning och en enklare materialanalys

Boka din plats

Om demonstrationen

Vid dessa event får du ta del av tekniken hands-on. Vi kommer att demonstrera lasersvetsning, CT-skanning samt titta på defekter i materialet. Är ditt företag bara intresserad av en demonstrator skräddarsyr vi efter era behov och demonstrerar bara den del som är relevant för er.

– I CT-skannern kan man testa de flesta material, såväl organiska som icke-organiska. Här görs oförstörande provning, kvalitetssäkring och materialanalys, datortomografi och röntgen. Metoden kan komma till nytta inom den tillverkande industrin inom såväl gjutning som formning, bearbetning och sammanfogning, säger Kent Salomonsson vid Högskolan i Skövde.

– Det finns mycket kunskap och forskning kring lasersvetsning som vi gärna delar med oss av. Dessutom kan du som företag få hjälp att utföra svetsning på en detalj som ditt företag vill studera, samt hjälp med att utvärdera svetsen, som till exempel mikroskopering eller hållfasthetsprov, säger Tobias Andersson vid Högskolan i Skövde.

Praktisk information

Som deltagande företag erbjuds du möjligheten att ta med er egen produkt. Er produkt skannas i efterhand och ni får återkoppling på resultatet. Har ni som företagen specifika önskemål/frågor för dagen – kontakta oss!

Kontakt

Tobias Andersson – Högskolan i Skövde (his.se)


Aktiviteten arrangeras av IDC inom ramen för projektet ReactEU Energilagring & Kraftelektronik, ett projekt som IDC driver tillsammans med Högskolan i Skövde och Science Park Skövde. Projektet möljiggörs via finansierung från Europeiska Regionala Utvecklingsfonden genom ReactEU och Västra Götalandsregionen.

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova