Skräddarsydda kurser för yrkesverksamma inom industrin

Högskolan i Skövde har ett brett utbud av kurser för industriverksamma, bland annat inom framtidens teknologier och arbetssätt. WISER erbjuder skräddarsydda kurser för digital transformation och riktar sig till dig som är yrkesverksam.

Kurserna finns för att det digitala landskapet förändras i allt snabbare takt och behovet av att lära om och lära mer ökar för varje dag. Du kan väja att läsa en, eller flera kurser inom framtidens teknologier, organisationsutveckling eller ledarskap. Utbudet speglar dessutom den forskning som bedrivs på Högskolan, så du kan känna dig trygg i att du får en utbildning där du ligger steget före.

Viktiga byggstenar i företagens verksamhetsutveckling

Leif Pehrsson, vd på IDC, sitter med i styrelsen för WISER. Vad tror du om WISERs utveckling och anpassning för den tillverkande industrin?

—  Min bild är att WISER i stort motsvarar förväntningarna. Det som möjligen kan vara en utmaning i närregionen är att många företag (och medarbetare) inte har mognadsgraden att vara med, eller i vissa fall inte själva inser att de kan vara med och att de har rätt förutsättningar, säger Leif och fortsätter berätta om den utveckling som krävs.

—  För fortsatt utveckling tror jag att det är viktigt att använda och komplettera Högskolans styrkeområden för att stärka de områden där det sker en snabb utveckling och där samhället ställer högre krav på företag. Till exempel hur digitalisering kan accelerera ett företags miljöarbete eller produkt- och produktionsutveckling. Det vore också bra att synka nya projekt med varandras verksamheter så att vi kan se kurserna som tydliga byggstenar i företagens verksamhetsutveckling. Det vill säga när vi jobbar med ett företags utveckling skulle vi direkt kunna identifiera i vilka steg deras medarbetare behöver en kurs från Högskolan i Skövde. Detta kanske är självklarheter, men ändå några saker att fundera över.

Höstens kurser

WISER består av tolv områden inom vilka kurser erbjuds, det är bland annat business intelligence, robotik, simulering och optimering, big data analytics, AI och människan i produktionen. Kurser är kostnadsfria och finns både på grund- och avancerad nivå. Många är flexibla vilket innebär att du avsätter tid för studier när det passar dig, dessutom går många kurser på distans, vilket gör de tillgängliga oavsett var i Sverige du befinner dig. Till hösten kan du läsa bland annat Industriell digital transformation”, Tekniker inom industri eller Operatör 4.0 – Människans roll i framtidens industri.

Läs mer om Högskolans kurser

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Projekt

Kostnadsfri kompetensutveckling för industrin

Nu finns möjlighet att kompetensutveckla ditt företag i utbildningar framtagna via projektet Fenixz. Utbildningarna riktar sig till små och medelstora…

30 augusti, 2022 — Lästid 3 min

Tips från IDC

IDC tipsar: Ansök om Innovativa Impact Startups

Är ni ett nystartat innovativt aktiebolag vars affärserbjudande syftar till att skapa mätbara positiva effekter på någon av de globala…

30 maj, 2022 — Lästid 1 min

Tips från IDC

IDC tipsar: Ansök om automationscheck

Är ni ett litet eller medelstort tillverkande företag som vill utveckla er tillverkning mot högre grad av automatisering eller robotisering…

20 maj, 2022 — Lästid 1 min

Information | Tips från IDC

Utlysning för att utveckla leverantörer av lättviktslösningar

Nu finns möjlighet att ansöka om en utlysning för att utveckla svenska små- och medelstora företag till högspecialiserade leverantörer av…

4 juli, 2022 — Lästid 2 min