En digitaliserad produktion kan öka kvaliteten, förbättra samarbeten över team och avdelningsgränser och bidra till förbättrad lönsamhet. Likaså kan företagets hållbarhetsarbete och affär utvecklas. Stora värden finns att hämta genom att gå från papper och ohanterliga excelfiler till sensorer och synliggjorda data. Men hur kan mindre tillverkande företag starta, och ro iland, den digitala resan utifrån försättningarna i den egna verksamheten?
Martin Friis, Teknikföretagen och Magnus Mörstam, Intelliger AB, leder teknikworkshoppen där du bland annat får;
- En fördjupad förståelse för hur en övergång till digitala verktyg och applikationer kan effektivisera ditt företag.
- Värdefulla verktyg och metoder för att mäta och utveckla den digitala mognaden i verksamheten.
- Kunskaper för att formulera en handlingsplan för hur ditt företag kan digitalisera olika moment och verksamheter.
- Exempel från andra företag som gått från analoga till digitala processer och flöden.
- Erfarenhetsutbyte med andra företag.
Tid: Torsdag den 28 november kl 09–12
Plats: Digitalt via Zoom, länk skickas före workshopen
Målgrupp: Den här teknikworkshoppen riktar sig till er som är på gång eller påbörjat er digitaliseringsresa, men vill få en bättre förståelse och överblick för var ni befinner er och vad ni kan göra för att sätta fart på er digitala transformation.
Boka din plats senast den 25 november
Detta är en aktivitet som ligger inom ramen för det strategiska innovationsprogrammet Produktion 2030. Teknikworkshoppar ger möjlighet för industriella små och medelstora företag (SMF) att ta del av och nyttja resultat från forskningsprojekt inom Produktion2030. Forskare från projekt och företag med specifikt intresse för projektområdet möts under en dag. Produktion2030 är ett strategiskt innovationsprogram som stöds av VINNOVA, Energimyndigheten och Formas. Målet är att säkerställa att Sverige fortsätter vara ett konkurrenskraftigt produktionsland.
Aktiviteten anordnas inom ramen för projektet Innovationsboost som finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen och Skaraborgs Kommunalförbund. I projektet samverkar Science Park Skövde, Högskolan i Skövde och IDC West Sweden. För innovation och hållbar omställning.