Arrangeras av Produktion 2030

Projekt | Workshop

Teknikworkshop: Resan till en startklar återtillverkning

Digitalt via Zoom

Onsdagen den 13 november, kl 9:00-12:00

Anmäl här
Arrangeras av Produktion 2030
Teknikworkshop: Resan till en startklar återtillverkning
Digitalt via Zoom
Onsdagen den 13 november, kl 9:00-12:00

Vill du testa er potential och räkna på ekonomiska, sociala och miljömässiga fördelar med att börja återtillverka? Då är du välkommen att följa med oss på en resa mot en mer hållbar produktion och återtillverkning.

Lär er hur ni kan göra er tillverkning mer hållbar och hur företaget kan börja återtillverka – själva eller som en leverantör. Du får hjälp med att undersöka er beredskap att starta återtillverkning i er produktion med hjälp av RemometerTM, ett verktyg utvecklat vid Linköpings universitet.

Verktyget är baserat på forskning inom Lean återtillverkning och består av fyra moment. Verktyget hjälper dig och ditt företag att identifiera produktens lämplighet för återtillverkning och att utveckla en handlingsplan för att initiera återtillverkningen.

Professor Erik Sundin vid Linköpings universitet leder teknikworkshoppen där vi kombinerar kunskapsinhämtning och föreläsningar med gruppdiskussioner och övningar där ni i gruppen får möjlighet att lära av varandra och belysa ämnet från olika perspektiv.

Tid: Onsdag 13 november, kl 9:00 – 12:00
Plats: Digitalt via Zoom
Målgrupp: Tillverkande företag samt företag som monterar, underhåller eller reparerar produkter, och som är intresserade av att börja återtillverka (dvs att återanvända egna, eller andras produkter genom industriell reparation).

Boka din plats senast den 11 november


Detta är en aktivitet som ligger inom ramen för det strategiska innovationsprogrammet Produktion 2030. Teknikworkshoppar ger möjlighet för industriella små och medelstora företag (SMF) att ta del av och nyttja resultat från forskningsprojekt inom Produktion2030. Forskare från projekt och företag med specifikt intresse för projektområdet möts under en dag.  Produktion2030 är ett strategiskt innovationsprogram som stöds av VINNOVA, Energimyndigheten och Formas. Målet är att säkerställa att Sverige fortsätter vara ett konkurrenskraftigt produktionsland.

Aktiviteten anordnas inom ramen för projektet Innovationsboost som finansieras av Europeiska Regionala UtvecklingsfondenVästra Götalandsregionen och Skaraborgs Kommunalförbund.  I projektet samverkar Science Park SkövdeHögskolan i Skövde och IDC West Sweden. För innovation och hållbar omställning.

Dela via

Våra finansiärer
  • Europeiska unionen
  • Västra Götalandsregionen
  • Skaraborgs Kommunalförbund
  • Skövde Kommun
  • Vinnova