Förvirrade medarbetare, missförstånd och onödiga misstag är ofta tecken på att instruktionerna inte håller måttet. Men det går att ändra på!
Med rätt struktur, kontraster, tydliga bilder och genomtänkta detaljer kan dina arbetsinstruktioner bli en ovärderlig resurs som sparar tid, ökar kvaliteten och förenklar vardagen för hela produktionen och företaget.
Under den här teknikworkshoppen får du praktisk guidning att gå från röriga till enkla instruktioner. Du får med dig enkla knep som ger effekt direkt – från färgval till bildspråk – och ett lättanvänt verktyg som hjälper dig att förbättra instruktioner från din egen verksamhet.
Metoderna och knepen går att applicera såväl i avancerad teknik som VR (Virtual Reality (Virtuell verklighet)) och/eller AR (Augmented Reality (Förstärkt verklighet)) som i vanliga dokument.
Varför ska du vara med?
- Kortare startsträcka och mindre frustration – vi visar dig vad som funkar (och inte funkar) när det gäller att instruera medarbetare.
- Enklare instruktioner som alla förstår – lär dig knepen som gör att instruktioner inte bara används, utan gör jobbet bättre och roligare.
- Konkret hjälp på plats – ta med en av dina arbetsinstruktioner, så hjälps vi åt att göra den enklare, tydligare och mer effektiv.
För vem är teknikworkshoppen värdefull?
Teknikworkshoppen riktar sig till flera funktioner och roller inom små och medelstora tillverkande företag, från ledning och HR till produktionschefer, tekniker och operatörer.
Peter Thorvald, forskare och projektledare inom digitala arbetsinstruktioner och medverkande är Sandra Mattsson, projektdeltagare och senior forskare på RISE.
Denna Teknikworkshop utgår från projektet DIGITALIS.
I projektet samverkar University of Skövde, Chalmers, Rise IVF, Volvo GTO, Swegon Operations, H&D Wireless, SAAB AB, ESI, Husmuttern, CEJN AB.