PT Nätverk tog del av CEJNs förändringsarbete

Höstens första träff med PT Nätverk genomfördes hos CEJN i Skövde. Deltagarna fick ta del av deras utveckling av en ny layout som skapat ett effektivare flöde med nya höglager och nya monteringslinjer.

CEJN-gruppen består idag av 17 säljbolag och 5 produktionsanläggningar, och har 600 anställda världen över. Huvudkontoret ligger i Skövde som för ett par år sedan byggde ut ett nytt centrallager för att få effektivare logistiklösningar till kunder och säljbolag.

Drar nytta av både 3D-printning och Cobots.

Under besöket fick PT Nätverk bland annat ta del av hur de har dragit nytta av både 3D-printning och Cobots (kollaborativa robotor). Som avslutning genomfördes en rundvandring i bearbetning, montering och lager för att se hela flödet i verkligheten.

Lågvolymsautomation är fokus för nästa träff

Nästa träff med PT Nätverk är den 5 november. Då träffas nätverket på ASSAR i Skövde och fokus kommer vara lågvolymsautomation. Hör av dig om du vill veta mer eller är intresserad av gå med i PT Nätverk.

Verkar det spännande att vara del av PT Nätverk?
  • Medlemmarna träffas ca fyra gånger per år.
  • Ofta ute hos deltagande företag.
  • Målgrupp för nätverket är tekniker, ingenjörer, utvecklingschefer och ledare i den tillverkande industrin i Skaraborg.
  • Nätverket drivs i nära samverkan med Högskolan i Skövde.

Deltagarna får möjligheter till inspiration, utveckling, samverkan och nätverksskapande. Resultatet av nätverket och nyttan för deltagarna skapas av deltagarna själva som aktivt bidrar till nätverket och industrins utveckling. Tidigare har besök genomfört hos till exempel Volvo AB, Daloc och Prodma.

Nätverk för den tillverkande industrin

IDC driver flera nätverk där du får möjlighet att träffa personer med liknande yrken för erfarenhetsutbyte och utveckling. Nätverken klustrar och skapar engagemang i syfte att långsiktigt stärka industriföretagen och tillgodose deras behov inom olika områden.

Läs mer om våra nätverk


PT Nätverk drivs inom ramen för projektet Innovationsboost som finansieras av Europeiska Regionala UtvecklingsfondenVästra Götalandsregionen och Skaraborgs Kommunalförbund.  I projektet samverkar Science Park SkövdeHögskolan i Skövde och IDC West Sweden. För innovation och hållbar omställning.

Om du vill veta mer

Hör av dig till Josef om du vill veta mer om PT Nätverk.

Chef för Tillämpad Innovation

0500-50 25 25

Josef Adolfsson

Chef för Tillämpad Innovation

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 25

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Nätverk

Lyckad premiär för industrins nätverk för hållbarhet och cirkularitet

I en öppen workshop på ASSAR Industrial Innovation Arena samlades representanter från teknik- och industriföretag i Skaraborg för att diskutera…

16 april, 2024 — Lästid 3 min

IDCs erbjudande

Prova Diploma webbutbildningar

Företaget Diploma Utbildning har digitaliserat landets mest populära utbildningar och har mer än 500 diplomerade kurser på sin webbportal. Vi erbjuder…

3 september, 2024 — Lästid 2 min

Information | Projekt

Forma framtiden i ASSAR Circular Labs

Nu finns det möjlighet för företag som tagit kliv i frågan om cirkulär omställning att ta plats i ASSAR Circular…

14 augusti, 2024 — Lästid 4 min

Information | Projekt

Produktpass som möjliggörare för cirkulära möbelflöden

Projektet har nyfiket undersökt hur digitala produktpass kan bidra till att skapa en ökad miljömässig hållbarhet för möbler. Regelverket kring…

19 juni, 2024 — Lästid 4 min