Liten insats blev till stor hjälp med Industriell Dynamik

Karlsborgs Plåtproduktion AB konstruerar kundspecifika produkter genom förädling av plåt och rör. De sätter stort värde i att integrera miljöhänsyn i hela verksamheten och jobbar för att allt arbete ska lägga grunden mot en långsiktigt hållbar utveckling.

Inom företaget finns kompetens inom konstruktion/CAD, stansning, svetsning, laserskärning, bockning/kantpress och ytbehandling och deras produktsortiment består främst av segmenten verkstadsinredning, rostfritt, möbler och skåpsinredning samt butiksinredning. Karlsborgs Plåtproduktion har varit delägare i IDC i flera år och hörde av sig till oss när det behövde komma i kontakt med en expert.

Ökad kunskap om korrosivitetsklasser

I samband med att en av deras större kunder hörde av sig med en fråga gällande korrosivitetskrav C2 i samband med målning/lackning av plåt, tog de kontakt med IDC för att söka experthjälp inom området.

Kundens krav var att produkten skulle klara en längre tids förvaring av känsliga föremål. Kravet var specificerat i form av ett korrosivitetskrav. Karlsborgs Plåtproduktion ville ha hjälp att tolka kravet och kunna översätta det praktiskt i sin produktion. 

Vi kopplade ihop företagets VD Peter Eklund med nätverket Industriell Dynamik och snart hade han ett digitalt möte bokat med en expert och seniorforskare inom Fordon och ytskydd på RISE,  Björn Tidbeck. En timma satt vi tillsammans över Teams för att utforska frågan med experten, ett möte som var till stor hjälp. Under mötet gavs utrymme för Peter att ställa frågor till experten som kunde svara både på ett övergripande plan och även långt ner i detaljer kopplat till korrosivitetsklasser. Experten erbjöd sig även att vara med på nästkommande kundmöte och bidra med sin expertis, men efter mötet hade Peter fått kunskap nog att ta kommande dialog med kund på egen hand.

Peter Eklund, VD, Karlsborgs Plåtproduktion.

Experthjälpen som stöttade dialogen med kund
Efter detta hade Peter en uppföljande dialog med kunden och kunde då med hjälp av nyvunnen kunskap från experten räta ut de frågetecken som fanns. Strax därefter lade kunden den stororder de hoppats på.

– Det var fantastiskt bra att vi fick kontakt med en expert på just den här klassningen genom IDC och Industriell Dynamik, och att han kunde hjälpa oss att komma vidare i diskussionen med kunden, berättar Peter Eklund, VD, Karlsborgs Plåtproduktion.

Står du inför en utmaning och behöver experthjälp?
Johan Lundahl - industriell dynamik

Johan Lundahl ser till att du kommer i kontakt med rätt person för just din utmaning. Han är tillsammans med Tobias Björck kontaktperson för Industriell Dynamik på IDC

Små och medelstora företag har därigenom möjlighet att få upp till åtta timmars gratis rådgivning. Med den expertis som finns inom Industriell Dynamik kan vi tillsammans effektivisera din tillverkning och dina processer. Du kan även få hjälp med allt från omvärldsbevakning, EU-direktiv, standarder, export/import och patent till EU-ansökningar och regional/nationell finansiering, hitta dina agenter, leverantörer och andra affärspartners i Sverige och utomlands.

Om Industriell Dynamik

IDC West Sweden AB är del i nätverket Industriell Dynamik. ID-nätverket har sjutton medlemsorganisationer med expertis inom olika industriella områden och hjälper årligen 500 små och medelstora företag med teknik och affärsutveckling. Nätverket är en resurs för teknik- och affärsutveckling riktad till små och medelstora industriföretag i Västra Götaland.

Läs mer om Industriell Dynamik

Industriell Dynamik finansieras av Västra Götalandsregionen som arbetar aktivt med att samordna och finansiera projekt som stimulerar kompetensutveckling, innova­tionskraft och affärsmöjligheter för näringslivet i Västra Götaland. Allt i nära samverkan med universitet, högskolor, kommuner, organisationer, näringsliv samt statliga och internationella organ.

Västra götalandsregionen logotyp

Om du vill veta mer

Hör av dig till Johan eller Tobias om du vill veta mer om Industriell Dynamik.

Industriutvecklare tillverkning | Resurseffektiv Produktion & Cirkularitet

0500-50 25 15

Johan Lundahl

Industriutvecklare tillverkning | Resurseffektiv Produktion & Cirkularitet

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 15

Industriutvecklare innovation | Energiomställning & Digitalisering

0500-50 25 14

Tobias Björck

Industriutvecklare innovation | Energiomställning & Digitalisering

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 14

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

IDCs erbjudande

Nytt erbjudande inom social hållbarhet

Vi på IDC har i många år samverkat med EDCS – Equality Development Center West Sweden i frågor rörande social hållbarhet…

16 januari, 2024 — Lästid 1 min

Delägare | Projekt

‌Hairpinutrustning en viktig del i ASSAR Labs

”Vidareutveckling av produktionstekniskt labb för elektriska drivlinor” var projektet som under åren 2020-2023 vidareutvecklade ASSAR Labs i innovationsarenan ASSAR Industrial…

5 juni, 2024 — Lästid 4 min

Delägare | IDCs erbjudande | Projekt

Elicom tar utvecklingskliv för ökad attraktivitet

Elicom, grundat 1988, är en av Sveriges ledande samarbetspartner inom elektrifiering och automation för industri, VA och offentlig verksamhet. I…

16 januari, 2024 — Lästid 7 min

Delägare | Projekt

VSMV förenklar och förbättrar

Peter Andreasson och Anna Wessman Karlsson är ägare/vd och kvalitetsansvarig, på Vänersborgs Svets och Mekaniska Verkstad AB. De har sedan hösten 2023…

3 juni, 2024 — Lästid 7 min