Industriell Dynamik — fri rådgivning för industrin

Står du inför en utmaning och behöver experthjälp? Vi på IDC är en del av expertnätverket Industriell Dynamik. Små och medelstora företag har därigenom möjlighet att få upp till åtta timmars gratis rådgivning, vad vill du utveckla?

Med den expertis som finns inom Industriell Dynamik kan vi tillsammans effektivisera din tillverkning och dina processer. Du kan även få hjälp med allt från omvärldsbevakning, EU-direktiv, standarder, export/import och patent till EU-ansökningar och regional/nationell finansiering, hitta dina agenter, leverantörer och andra affärspartners i Sverige och utomlands. Johan Lundahl som tillsammans med Tobias Björck är kontaktperson för Industriell Dynamik hos oss på IDC berättar.

Hur kan tillverkande företag i Skaraborg dra nytta av Industriell Dynamik?

— De kan få hjälp med utveckling på olika sätt, eller om de har en särskild fråga som behöver svar. De kan få hjälp i stort och smått, allt från Fou till enklare frågor där du söker snabba svar. Det kan också vara så att du som företag inte har kontakten till rätt person att fråga, då kan Industriell Dynamik ordna det, säger Johan.

Johan Lundahl - industriell dynamik

Johan Lundahl ser till att du som företag kommer i kontakt med rätt person för just din utmaning. Han är tillsammans med Tobias Björck kontaktperson för Industriell Dynamik på IDC.

Industriell Dynamik hjälper till att utveckla företag, innovationer, produkter och tjänster, effektiviserar tillverkning och processer, ger omvärldsbevakning och hjälper till med EU-ansökningar och regional/nationell finansiering. Företag kan även få råd om EU-direktiv, standarder, tullregler, export/import och patent.

— Det går även att fått hjälp med tester och certifieringar, hjälp att hitta agenter, leverantörer och andra affärspartners i Sverige och utomlands. Så du ser, Industriell Dynamik ger hjälp i stort och smått, fortsätter Johan.

Det låter ju fantastiskt, men hur går det till?

— Du lyfter din fråga med någon av oss här på IDC, jag tar den sedan vidare ut i nätverket som består av 15 medlemsorganisationer i Västra Götaland för att hitta rätt person för just din fråga. Jag är företagets egen kontakt och lyssnar in behoven för att kunna hitta de experter som behövs. Det hela brukar gå snabbt och enkelt och inom ett par veckor har företaget i regel fått svar, fortsätter Johan.

Deltagande företag har möjlighet får du upp till åtta timmars helt kostnadsfri konsultation, det kommer du som företag i regel väldigt långt på.

Vad är det absolut bästa med Industriell Dynamik?

— Det måste vara bredden, att företag kan få kontakt med så många. Nästan oavsett vilken fråga du har kan du få ett svar. Det är en fantastisk möjlighet som många kan ha stor glädje av. Det är 4 000 forskare kopplade till nätverket, så det täcker in många områden, det är ett kraftfullt nätverk med stor kompetens, avslutar Johan.

Här kan du läsa mer om några av våra delägarföretag som tagit hjälp av Industriell Dynamik

Om industriell Dynamik

IDC West Sweden AB är del i nätverket Industriell Dynamik. ID-nätverket har sjutton medlemsorganisationer med expertis inom olika industriella områden och hjälper årligen 500 små och medelstora företag med teknik och affärsutveckling. Nätverket är en resurs för teknik- och affärsutveckling riktad till små och medelstora industriföretag i Västra Götaland.

Läs mer om Industriell Dynamik

Industriell Dynamik finansieras av Västra Götalandsregionen som arbetar aktivt med att samordna och finansiera projekt som stimulerar kompetensutveckling, innova­tionskraft och affärsmöjligheter för näringslivet i Västra Götaland. Allt i nära samverkan med universitet, högskolor, kommuner, organisationer, näringsliv samt statliga och internationella organ.

Västra götalandsregionen logotyp

 

Vill du veta mer?

Hör av dig till Johan eller Tobias om du vill veta mer om Industriell Dynamik.

Industriutvecklare tillverkning

0500-50 25 15

Johan Lundahl

Industriutvecklare tillverkning

Jag började här på IDC i maj 2019 i projektet Catalyst. Sedan starten i maj har jag också blivit involverad i projekten Industriell Dynamik och Robotlyftet. Min inriktning är mot produktion och de frågor som rör det. Innan jag kom till IDC har jag under 25 år jobbat inom produktion och med olika roller, både som operatör, tekniker, ledare. och chef. Det som är så kul med att jobba på IDC är kontakten med alla företag. Att komma ut och se alla olika verksamheter i Skaraborg och kunna hjälpa till med de möjligheter och utmaningar som företagen har. Sedan finns det en fantastisk bredd på kompetensen och bra arbetskamrater här på IDC.

Förutom idrott och träning är ett av mina intressen veteranbilar och speciellt Saab. Om tid finns tar jag gärna en tur eller åker på en träff eller marknad för att leta efter just den bildel som saknas för tillfället. När jag inte jobbar umgås jag helst med min familj och våra vänner. Har jag riktig tur kan jag få med mig familjen på en tur i en av mina veteranbilar!

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 15

Industriutvecklare innovation

0500-50 25 14

Tobias Björck

Industriutvecklare innovation

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 14

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

IDCs erbjudande | Projekt

Nytt stöd för deltagande i Produktionslyftets utvecklingsprogram

Nu erbjuder Tillväxtverket en subvention på upp till 150 000 kronor för deltagande i Produktionslyftets 18-månaders utvecklingsprogram, för ett begränsat…

24 januari, 2023 — Lästid 2 min

Delägare | IDCs erbjudande

Nystedts om vision och kompetensutveckling

Nystedts Mekaniska är leverantör av svetsade och maskinbearbetade konstruktioner och detaljer. De är specialister på legotillverkning, ofta i korta till medellånga…

14 december, 2022 — Lästid 4 min

Delägare | IDCs erbjudande

Produktionsanalys hos AKRON

Akron utvecklar, tillverkar och säljer produkter inom områdena spannmålshantering, biobränslehantering, motorer och fläktlösningar för industri. Huvudkontor och tillverkning ligger i…

20 december, 2022 — Lästid 6 min

Tips från IDC

IDC tipsar: Ansök om automationscheck

Är du del i ett litet eller medelstort tillverkande företag som vill utveckla tillverkningen mot högre grad av automatisering eller…

23 januari, 2023 — Lästid 1 min