Industriell Dynamik — fri rådgivning för industrin

Står du inför en utmaning och behöver experthjälp? Vi på IDC är en del av expertnätverket Industriell Dynamik. Små och medelstora företag har därigenom möjlighet att få upp till åtta timmars gratis rådgivning, vad vill du utveckla?

Med den expertis som finns inom Industriell Dynamik kan vi tillsammans effektivisera din tillverkning och dina processer. Du kan även få hjälp med allt från omvärldsbevakning, EU-direktiv, standarder, export/import och patent till EU-ansökningar och regional/nationell finansiering, hitta dina agenter, leverantörer och andra affärspartners i Sverige och utomlands. Johan Lundahl som tillsammans med Tobias Björck är kontaktperson för Industriell Dynamik hos oss på IDC berättar.

Hur kan tillverkande företag i Skaraborg dra nytta av Industriell Dynamik?

— De kan få hjälp med utveckling på olika sätt, eller om de har en särskild fråga som behöver svar. De kan få hjälp i stort och smått, allt från Fou till enklare frågor där du söker snabba svar. Det kan också vara så att du som företag inte har kontakten till rätt person att fråga, då kan Industriell Dynamik ordna det, säger Johan.

Johan Lundahl - industriell dynamik

Johan Lundahl ser till att du som företag kommer i kontakt med rätt person för just din utmaning. Han är tillsammans med Tobias Björck kontaktperson för Industriell Dynamik på IDC.

Industriell Dynamik hjälper till att utveckla företag, innovationer, produkter och tjänster, effektiviserar tillverkning och processer, ger omvärldsbevakning och hjälper till med EU-ansökningar och regional/nationell finansiering. Företag kan även få råd om EU-direktiv, standarder, tullregler, export/import och patent.

— Det går även att fått hjälp med tester och certifieringar, hjälp att hitta agenter, leverantörer och andra affärspartners i Sverige och utomlands. Så du ser, Industriell Dynamik ger hjälp i stort och smått, fortsätter Johan.

Det låter ju fantastiskt, men hur går det till?

— Du lyfter din fråga med någon av oss här på IDC, jag tar den sedan vidare ut i nätverket som består av 15 medlemsorganisationer i Västra Götaland för att hitta rätt person för just din fråga. Jag är företagets egen kontakt och lyssnar in behoven för att kunna hitta de experter som behövs. Det hela brukar gå snabbt och enkelt och inom ett par veckor har företaget i regel fått svar, fortsätter Johan.

Deltagande företag har möjlighet får du upp till åtta timmars helt kostnadsfri konsultation, det kommer du som företag i regel väldigt långt på.

Vad är det absolut bästa med Industriell Dynamik?

— Det måste vara bredden, att företag kan få kontakt med så många. Nästan oavsett vilken fråga du har kan du få ett svar. Det är en fantastisk möjlighet som många kan ha stor glädje av. Det är 4 000 forskare kopplade till nätverket, så det täcker in många områden, det är ett kraftfullt nätverk med stor kompetens, avslutar Johan.

Här kan du läsa mer om några av våra delägarföretag som tagit hjälp av Industriell Dynamik

Om industriell Dynamik

IDC West Sweden AB är del i nätverket Industriell Dynamik. ID-nätverket har sjutton medlemsorganisationer med expertis inom olika industriella områden och hjälper årligen 500 små och medelstora företag med teknik och affärsutveckling. Nätverket är en resurs för teknik- och affärsutveckling riktad till små och medelstora industriföretag i Västra Götaland.

Läs mer om Industriell Dynamik

Industriell Dynamik finansieras av Västra Götalandsregionen som arbetar aktivt med att samordna och finansiera projekt som stimulerar kompetensutveckling, innova­tionskraft och affärsmöjligheter för näringslivet i Västra Götaland. Allt i nära samverkan med universitet, högskolor, kommuner, organisationer, näringsliv samt statliga och internationella organ.

Västra götalandsregionen logotyp

 

Vill du veta mer?

Hör av dig till Johan eller Tobias om du vill veta mer om Industriell Dynamik.

Industriutvecklare tillverkning | Resurseffektiv Produktion & Cirkularitet

0500-50 25 15

Johan Lundahl

Industriutvecklare tillverkning | Resurseffektiv Produktion & Cirkularitet

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 15

Industriutvecklare innovation | Energiomställning & Digitalisering

0500-50 25 14

Tobias Björck

Industriutvecklare innovation | Energiomställning & Digitalisering

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 14

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Projekt | Samverkan

Yrkestrainee Skaraborg – studentarbeten hos Dafgårds och CIDAN

Målet med Yrkestrainee Skaraborg är att ta fram utbildningsupplägg på utbildningar inom teknik och tillverkning, där relevanta delar av kursen…

26 april, 2024 — Lästid 2 min

IDCs erbjudande | Information

Säkra din plats i IUC montern på Elmia Subcontractor 2024!

Elmia Subcontractor är norra Europas största underleverantörsmässa och mötesplatsen för företagen inom tillverkande industrin, deras kunder och leverantörer. Här finner…

26 mars, 2024 — Lästid 3 min

IDCs erbjudande | Nätverk

Nätverk med fokus på framtidens drivlinor

I våra nätverk får du möjlighet att träffa personer med liknande yrken för erfarenhetsutbyte och utveckling. Det nyaste av våra…

16 januari, 2024 — Lästid 2 min

IDCs erbjudande | Projekt

Hållbarhetsworkshop för Karlsborgsföretag

I Karlsborg finns sedan ett par år tillbaka en industrigrupp där deltagare från flera industriföretag träffas regelbundet och diskuterar gemensamma…

6 maj, 2024 — Lästid 5 min