Möbelbruket gör det enkelt att återbruka stolar

Projektet Möbelbruket har lanserat en ny hemsida med funktioner som kommer göra det lättare att återbruka stolar på industriell nivå.

Valmöjligheter på hemsidan

På hemsidan presenteras hela sortimentet som kommer att variera över tid, det finns möjlighet att välja tyg och färg från ett bassortiment och en prisuppskattning lämnas direkt. Det finns även en tjänst för att skicka in egna stolar och få en offert på den rekonditionering man vill ha.

Besök hemsidan

Affärsmodell för minskat resursslöseri

Möbelbruket arbetar för att ge stolar från offentlig miljö en andra chans genom en rekonditionering som uppfyller högt ställda miljökrav och som har fokus på rejält förlängd livslängd. Syftet är att hitta fungerande affärsmodeller för att minska resursslöseri och bidra till minskade utsläpp av växthuseffekter vid möbelproduktion.

Industriella volymer

Eftersom Möbelbruket förmedlar tjänster kring återbruk på industriell nivå krävs volym. Vid en offertförfrågan krävs därför minst 25 stycken stolar vid varje tillfälle. Industriellt återbruk innebär också att alla moment under en rekonditionering sker så effektivt som möjligt. Till exempel så skärs alla mallar till tyg med en digitaliserad process.

Miljömärkta produkter

Rekonditioneringen sker med miljömässigt riktiga produkter som sparar in på miljön. För att leva upp till de krav som ställs på möbler för offentlig miljö är de tyger som ingår i bassortimentet märkta med EU Ecolabel och Oeko-Tex och de flamskyddade textilier som används är märkta med Trevira CS. Alla färger som används är vattenbaserade.

Två års garanti

Möbelbruket strävar efter att alla stolar ska kunna leva i minst fem år efter en rekonditionering och lämnar två års garanti på de arbeten som utförts. För att göra garantin möjlig har avtal ingåtts med kunniga svenska stoltillverkare med erfarenhet av stora projekt och som klarar av att följa de riktlinjer för miljö och socialt ansvar som ställts upp;  Möbelfaktas och i vissa fall Svanens.

Samarbetspartners är:

FACCTORY
Tre Sekel
Stolfabriken
Tibro Hantverksakademi
OFFECCT
Lundbergs Möbler
Tapetserarlag1

möbelbruket stolar

Stolar redo för rekonditionering

Läs mer om Möbelbruket


 IDC driver projekten Möbelbruket och Hållbar Industriell Utveckling som finansieras av Västra Götalandsregionen, Europeiska regionala utvecklingsfonden och Skaraborgs kommunalförbund. IDC har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri.

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Projekt

Forma framtiden i ASSAR Circular Labs

Nu finns det möjlighet för företag som tagit kliv i frågan om cirkulär omställning att ta plats i arenan ASSAR…

18 december, 2023 — Lästid 3 min

Insikter med IDC | Projekt

Insikter om cirkularitet

Under ett insiktsseminarium satte vi fokus på cirkulära affärer, vad det innebär och hur de kommer att påverka vår framtid…

14 februari, 2024 — Lästid 8 min

Information | Projekt

Additiv tillverkning | 3D Action 2.0 vägleder och möjliggör

Nu finns nya möjligheter att öka sin medvetenhet och kunskap för en hållbar och effektiv tillverkningsprocess. Nyligen startade projektet 3D-Action…

22 mars, 2024 — Lästid 2 min

Nätverk | Projekt

Arbetet med framtidens drivlinor fortsätter

Nästa Generations Drivlineproduktion är ett projekt inom programmet UDI Utmaningsdriven Innovation, finansierat av Vinnova. Det är resultatet av ett mångårigt…

22 januari, 2024 — Lästid 8 min