Effektiv produktionsplanering i Monitor affärssystem

Under den senaste Fokusträffen i affärssystem fick deltagarna fördjupad kunskap kring produktionsplanering och utlastningsprocesser i Monitor affärssystem.

Träffen skedde digitalt och Magnus Nilsson, från Monitor ERP Systems, visade viktiga funktioner kring effektiv orderhantering direkt i affärssystemet. Knut Ngo, Monitor ERP Systems, pratade om Monitor G5, om skillnader mellan G4 och G5 och om hur en uppgradering mellan de två versionerna kan gå till.

Se presentationerna från Monitor

Fokusträffen spelades in och här hittar du allt material om du vill se det igen eller vill dela det vidare inom din organisation. I den första filmen visar Magnus Nilsson bland annat funktioner som underlättar hantering av tillverkningsorder, artikelhantering, utleverans och fakturering. Då Fokusträffen hölls, och spelades in, direkt i det digitala verktyget Zoom är tyvärr inte bildkvaliteten den bästa.

Monitor G4 fasas ut

Knut Ngo berättar om skillnader i Monitor G4 och G5. Så småningom kommer G4-versionen att fasas ut, förklarade Knut. Övergången kommer ske successivt och fram till 2026 finns det support tillgänglig inom Monitor G4 för de som önskar stöttning i denna version eller i övergången till Monitor G5.

Lär dig mer genom nätverket för affärssystem

IDC driver nätverket för affärssystem genom projektet ASSAR Industrial Innovation Arena. David Åberg är kontaktperson och under december 2020 planeras en första träff  med en planeringsgrupp. Är du intresserad att delta? Hör av dig till David för mer information och anmälan till nätverksträffen.

Telefon: 0500-50 25 09

Om nätverket

Nätverk affärssystem är för dig som använder affärssystem i allmänhet och Monitor i synnerhet. Där kan du utbyta erfarenheter och tips inom affärssystemet Monitor. Träffar arrangeras med jämna mellanrum där du får möjlighet att lyfta frågor du brottas med i vardagen för att kunna dra lärdom av varandra när det kommer till operativ verksamhet i Monitor. Träffarna är till för användarna och vi kommer att belysa olika frågor om olika områden inom affärssystemet Monitor. Det kommer även att bjudas tillfällen där representanter för Monitor kommer att delta för att guida och svara på frågor kring affärssystemet.

IDC driver fler nätverk för den tillverkande industrin

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Nätverk | Projekt

Batteriteknikens möjligheter: “Gemensamt kan vi bidra till att Skaraborg står starkt och enat”

Möjligheterna inom batteriteknik var temat när Science Park Skövde och IDC West Sweden bjöd in företag och aktörer till en…

17 april, 2024 — Lästid 3 min

Projekt | Samverkan

Klurigt klimatsmart - plastklämmor får nytt liv!

Det ena företaget hade fler plastklämmor än de visste vad de skulle göra med, medan det andra företaget behövde plastgranulat…

4 april, 2024 — Lästid 4 min

Projekt

Delrapport 2: Kompetensförsörjning i Skaraborgs tillverkande industriföretag

Det råder fortsatt brist på kompetens för industriföretagen i Skaraborg. Under de kommande åren räknar Skaraborgs industriföretag dessutom med att…

22 april, 2024 — Lästid 3 min

Insikter med IDC | Projekt

Om design, material och finansiering kopplat till cirkularitet

Ett fyrtiotal personer deltog under fördjupningsseminariet om cirkularitet som hölls vid ASSAR Industrial Innovation Arena under början av 2024. De…

26 mars, 2024 — Lästid 7 min