Vi gratulerar vår delägare Volvo Cars - besked om tillverkning av elmotorer i Skövde

Volvo Cars satsar på framtiden i Skövde och investerar i egen montering och tillverkning av elmotorer. Fantastiska nyheter för vårt delägarföretag Volvo Cars och för hela regionens tillverkande industri.

Volvo Cars anläggning i Skövde.

Volvo Cars planerar att etablera en komplett elmotorproduktion som ska stå klar under mitten av decenniet. Den totala investeringen ligger på 700 miljoner kronor under de kommande åren.

— Beslutet är viktigt för utvecklingen av hela den tillverkande industrin och samhället i Skaraborg, inte minst genom den kompetens som byggs gemensamt i regionen, säger Leif Pehrsson, VD IDC West Sweden AB.

2025 utgör elbilar 50 procent av försäljningen

I ett första skede kommer anläggningen montera elmotorer för att i nästa steg föra in den fullständiga tillverkningsprocessen i anläggningen i Skövde. Målet är att den globala försäljningen ska bestå av 50% elbilar år 2025, resterande 50% av hybridbilar. 

Läs pressreleasen från Volvo Cars


Om fordonsindustrins transformation

Fordonsindustrin står mitt i ett teknikskifte mot elektriska drivlinor. En av de största utmaningarna för att förbli konkurrenskraftig i det snabba teknikskiftet är att kostnadseffektivt kunna ställa om befintlig produktion till tillverkning av nya drivlinor. IDC är involverade i flera initiativ som driver utvecklingen av fordonsindustrins transformation, du kan läsa mer genom att följa taggen #fordonsindustrins transformation.

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Projekt

Forma framtiden i ASSAR Circular Labs

Nu finns det möjlighet för företag som tagit kliv i frågan om cirkulär omställning att ta plats i arenan ASSAR…

18 december, 2023 — Lästid 3 min

Delägare | Projekt

SMED effektiviserade omställningsprocessen hos Part Precision

Part Precision i Mariestad är en ledande aktör inom finmekanik och precisionsmekanik som samverkat med oss på IDC i många…

23 oktober, 2023 — Lästid 6 min

Delägare | IDCs erbjudande | Projekt

Elicom tar utvecklingskliv för ökad attraktivitet

Elicom, grundat 1988, är en av Sveriges ledande samarbetspartner inom elektrifiering och automation för industri, VA och offentlig verksamhet. I…

16 januari, 2024 — Lästid 7 min

Delägare

Delägarskapets fördelar: UW-ELASTs miljöombyte på Material ConneXion

UW-ELAST i Mariestad är Skandinaviens ledande tillverkare av formgjutna och specialbeställda produkter i solid polyuretan, de har lång och gedigen erfarenhet som…

17 november, 2023 — Lästid 5 min