EIT Manufacturing ny samverkanspartner med IDC

Nu stärks utvecklingsmöjligheterna för tillverkningsindustrin i Skaraborg ytterligare tack vare ett partnerskap mellan EIT Manufacturing och IDC West Sweden AB.

EIT Manufacturing verkar för innovation inom tillverkningsindustrin i Europa. Deras mål är att samla och stärka aktörerna i den europeiska tillverkningsindustrin och bidra till ett levande innovationsekosystem för tillverkningssektorn. Ett regionalt kontor i Göteborg ansvarar för kontakterna med Norden, Baltikum och Storbritannien.

Partnerskapets betydelse för industrin i Skaraborg

IDCs uppdrag är att stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. Vi samverkar sedan innan med en rad aktörer för att tillsammans kunna utveckla industrin. Vad betyder partnerskapet med EIT Manufacturing för industrin i Skaraborg?

Leif Pehrsson, VD för IDC West Sweden AB.

— EIT Manufacturings och IDCs aktiviteter kompletterar varandra då vi har ett gemensamt intresse i att utveckla näringslivet och stödja utveckling och innovation hos den tillverkande industrin. Vår samverkan betyder mycket då de är en viktig partner på  internationell nivå, säger Leif Pehrsson, VD för IDC.

Så kan EIT Manufacturing bidra till SMErs utveckling i Sverige

En av EIT Manufacturings fokusområden är att vässa Europas SMEr inför dagens och framtidens utmaningar.

  • De erbjuder SMEr och nystartade företag enkel tillgång till att delta i projekt och nätverksaktiviteter. De hjälper även företag i tidiga faser med rådgivning.
  • De främjar projekt inom tillverkningssektorn inom tre integrerade områden; Innovation, Business Creation och Education. De erbjuder även strategi för marknadsföring.

Faktablad om EIT Manufacturing

För partnerföretag finns bland annat möjlighet att;
  • Utveckla viktiga frågor inom tillverkningsindustrin.
  • Ta ledarskap i globala frågor och jobba med utveckling av strategier. Närkontakt och support till partners inom industrin.
  • Industri- och forskningsutbyte på europeisk nivå.

Här hittar du alla partnerföretag hos EIT ManufacturingLäs mer och kontaktuppgifter till EIT Manufacturing

Fem kontor i Europa

EIT Manufacturing är ett private-public partnership som verkar för innovation inom tillverkningsindustrin i Europa och som finansieras av EU och partners inom industrin. Förutom EIT Manufacturing i Göteborg, så finns fem olika regionala kontor runtom i Europa. Första finansieringsperioden 2020-2026 med en planerad totalvolym på +400 miljoner €.

Tävling för hållbar utveckling av företag

EIT Manufacturing arrangerade under hösten tävlingen BoostUp! Tävlingen ger europeiska företag  möjlighet att hitta och skala upp de allra bästa lösningarna för en hållbar, resilient tillverkning med en positiv samhällseffekt. Ett av våra delägarföretag, Skandia Elevator, ställde upp i tävlingen och tog sig till Europafinal där de tillslut kammade hem en andra plats i kategorin Transform. Första deltävlingen sändes från ASSAR Industrial Innovation arena, läs mer om den här. Jerry Olsson, kvalitets- och produktionstekniskchef, berättade om deras bidrag i tävlingen under en träff med Produktionstekniska nätverket. Se Jerrys presentation här


IDCs samverkanspartners

IDC samarbetar med en rad olika aktörer både i och utanför Skaraborgsregionen för att kunna utvecklas och erbjuda våra delägarföretag det absolut bästa stödet.

Läs mer om våra samverkanspartners

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Projekt

Invigning av ASSAR Circular Labs

Under produktionstekniska dagen 2024 invigdes en helt ny cirkulär lärmiljö i Skövde: ASSAR Circular Labs, en del av ASSAR Industrial…

30 maj, 2024 — Lästid 3 min

Projekt | Samverkan

Klurigt klimatsmart - plastklämmor får nytt liv!

Det ena företaget hade fler plastklämmor än de visste vad de skulle göra med, medan det andra företaget behövde plastgranulat…

4 april, 2024 — Lästid 5 min

Projekt | Samverkan

Workshop om ekonomisk motivering av cirkularitet

Inom ramen för projektet REFUSE hölls nyligen en workshop om att mäta och ekonomiskt motivera cirkularitet och rekonfigurerbarhet. Besökarna möttes…

22 april, 2024 — Lästid 3 min

Information | Samverkan

Årets Karriärlunch har gått av stapeln

Karriärlunchen är ett initiativ som tagits för att skapa nätverk mellan gymnasieelever från teknik- och industritekniska programmen i Skaraborg, högskolestudenter…

14 december, 2023 — Lästid 3 min