Bli en del av forskningen kring material som kommer förändra världen

Är du nyfiken på hur ditt företag kan närma sig framtidens innovativa material? Projektet Datemats fokuserar på några trendande materialkategorier och knyter samman flera internationella universitet för att dela kunskap om material och metodik med företag.

Genom designworkshops har företag fått hjälp av studenter med utmaningar i sina företag. Preliminärboka 11 november för en dag att ta del av prototyper, materialprover och presentationer på Material ConneXion Skövde. Mer information kommer!

Samarbete inom framtidens material

Syftet är att dela kunskap och behov med universitet, forskningscentra och andra företag. Ditt företag verkar inom områden som till exempel: Materialtillverkare, företag med egen produktutveckling och designstudios/konsulter.

Christian Bergman är kontaktperson för Datemats.

Om Datemats

Datemats vill öka kunskaps- och tekniköverföringar från akademi och forskningscentrum till industrin där bland annat nya material och teknologier utgör en nyckelfaktor för att uppnå bättre prestanda och innovativa lösningar. I projektet deltar tio partners som förbinder sex länder från hela Europa: Finland, Sverige, Danmark, Italien, Spanien och Portugal. För att garantera resultatets vetenskapliga relevans är fyra högskolor med kurser inom design och teknik en del av konsortiet i syfte att dela och överföra sin expertis inom fyra specifika EMTområden (electrical metal tubing):

  • Kroppsnära, integrerad, uppkopplad och smart teknologi.
  • Avancerade växande och självläkande EMTs.
  • Kol- & Nanotech EMTs
  • Bio- & träbaserade EMTs
Viktig kunskapsöverföring till industrin

Datemats erbjuder en rad aktiviteter och publikationer riktade till företag och yrkesverksamma. Bland annat utställningar och evenemang, kunskapsöverföringsdagar, en slutlig internationell konferens, utbildningsriktlinjer inom EMT, workshops om entreprenörskap riktade till nystartade företag relaterade till EMT. Ett integrerat och systematiskt genomförande av aktiviteterna gör det möjligt att skapa nya yrkeskompetenser och entreprenörskompetens hos unga studenter, utveckla nya riktlinjer och strategier för teknik samt överföra kunskap från akademin till industri.

Läs Datemats nyhetsbrev


IDC och Datemats

Projektet Datemats syftar till att öka kunskaps och tekniköverföringar från akademi och forskningscentrum till industrin inom området Emerging Materials and Technologies (EMT). IDC är en av flera samverkanspartners i Europa.

Läs mer om Datemats

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Information | Samverkan

Årets Karriärlunch har gått av stapeln

Karriärlunchen är ett initiativ som tagits för att skapa nätverk mellan gymnasieelever från teknik- och industritekniska programmen i Skaraborg, högskolestudenter…

14 december, 2023 — Lästid 3 min

Projekt | Samverkan

Klurigt klimatsmart - plastklämmor får nytt liv!

Det ena företaget hade fler plastklämmor än de visste vad de skulle göra med, medan det andra företaget behövde plastgranulat…

4 april, 2024 — Lästid 4 min

Information | Projekt

Additiv tillverkning | 3D Action 2.0 vägleder och möjliggör

Nu finns nya möjligheter att öka sin medvetenhet och kunskap för en hållbar och effektiv tillverkningsprocess. Nyligen startade projektet 3D-Action…

22 mars, 2024 — Lästid 2 min

Nätverk | Projekt

Batteriteknikens möjligheter: “Gemensamt kan vi bidra till att Skaraborg står starkt och enat”

Möjligheterna inom batteriteknik var temat när Science Park Skövde och IDC West Sweden bjöd in företag och aktörer till en…

17 april, 2024 — Lästid 3 min