Vår hemsida och vårt varmaste tack

Vi lanserade vår nya hemsida 1 juni 2017. Det var tio år sedan sist och i samband med vårt 10 års jubileum, vår nya logotyp och grafiska profil kändes det som ett fullt naturligt och behövligt steg att ta.

Sidan är skapad utifrån vår nya grafiska profil med vår logotyp i fokus. IDCs utseende har vuxit fram ur ett internt utvecklingsarbete med rötter i vårt värdegrundsarbete, det kan du läsa mer om här.

Vår logotyp och grafiska profil symboliserar oss, inifrån och ut

Som partner i processen har vi haft Morot Kommunikation & Design, stort tack till Karl Tellander, Per Berner och Nichlas Hägglund för fint samarbete och särskilt tack Karl för din kreativa lyhördhet och tålamod i denna nogsamt genomarbetade process.

Våra bilder består av delar av IDC

Sidan är sedan fylld av bilder tagna hos delar av IDC, några av våra delägarföretag: Cejn, C&D Snickeri, MannTek, Offecct och Skandia Elevator, varmt och ödmjukt tack till er och era medarbetare som tog sig tid att hjälpa oss skapa varma, verkliga bilder med människor i industrin i fokus. Bakom kameran dessa dagar stod fotografen Tobias Andersson vid Toby Photography som med stor lyhördhet gång efter annan levererade fantastiska bilder med människan i fokus. Varmt tack Tobias.

Hemsidan, vår digitala plattform för information och inspiration

Som ett sista steg skulle dessa sedan mötas, bilder, grafisk profil och logotyp och bilda vår hemsida. Funktionen och nyttan var vägledande. Vår hemsida ska inte vara ett statistiskt skyltfönster utan en levande mötesplats. En plats där våra delägare, medarbetare och andra samverkanspartners kan mötas och ta del av nyheter, tips och event som är relevanta och intressanta för små och medelstora tillverkande företag i Skaraborg. Vi gick till Camilla Bergman på Mindius med denna uppgift och tillsammans med sina medarbetare löste hon den så enastående bra. Vi är oerhört nöjda med vår nya hemsida och det har vi verkligen dig att tacka för Camilla!

Feedback för förbättring

Vi välkomnar all feedback tänkbar från er läsare. Hör av er till oss och berätta vad ni vill läsa om, vad vi ska tipsa om, hur ni vill använda vår hemsida. Vi finns ju till för våra delägare, med uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. Alla era förslag välkomnas!

Uppdatering och extra info

Vi ber även våra delägare särskilt att titta in under fliken Delägare och se över er publicering här. Se så alla uppgifter stämmer, att logotypen och beskrivningen är okej och om ni önskar – maila gärna en beskrivande text och/eller ett par bilder på/från er verksamhet så lägger vi upp det på er visningssida.

Slutligen riktas ett stort tack till IDCs medarbetare som alla varit med och drivit dessa ovan nämnda projekt i hamn. Vi har alla varit med och påverkat utvecklingen av projekten i någon mån och det är det som skapar substans och verkligt värdefullt innehåll i logotyp, grafisk profil, bilder och i vår hemsida.

Så, stort tack och välkommen till vår nya hemsida!

Vill du veta mer?

Hör av dig till Lisa om du har frågor eller vill veta mer.

Kommunikation och marknadsansvarig

0500-50 25 02

Lisa Stridh

Kommunikation och marknadsansvarig

Jag började jobba på IDC i oktober 2016. Då startade vi en verklig resa när det gäller vår kommunikation. Vi tog fram en ny grafisk profil, en ny hemsida och ett helt nytt sätt att kommunicera. Jag jobbar som kommunikationsansvarig och ledde arbetet, men det var verkligen ett jobb vi gjorde tillsammans – något av det roligaste jag gjort jobbmässigt. Nu jobbar vi med att driva kommunikationen i dessa kanaler och jag jobbar även med att planera event och driva vår Marknadsgrupp.

Jag har alltid drivit utveckling där jag jobbat, som kommunikationsansvarig på företag inom näringslivet. Och att då komma till IDC var en riktig fullträff! Här jobbar vi med utveckling bokstavligt talat varje dag, på alla nivåer och inom alla områden. Vi gör det dessutom tillsammans, vilket är otroligt lärorikt och roligt.

På min personliga bild har jag med en kortlek, den har flera betydelser. Dels var mitt första jobb efter min universitetsexamen på ett företag som jobbade med att producera kortlekar med foton i. Där var jag ensam anställd och hade alla roller och lärde mig massor. Dels tycker jag mycket om att spela kort och även att lyssna på Lars Winnerbäck som inte sällan sjunger om ”Hjärter dam” som jag frontat på bilden.

När jag inte jobbar är det familjen som gäller!

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 02

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

Samverkan

Så var Produktionstekniska dagen 2020

Produktionstekniska dagen 2020 hade temat ”Få det att hända med strategi och produktionsteknik” och kördes helt och hållet digitalt som…

28 maj, 2020 — Lästid 13 min

IDCs erbjudande | Medarbetare

Det här händer i höst – Leif berättar

Efter en vår som varit både utvecklande och utmanande möter vi en höst fylld av nya möjligheter. Vi fortsätter stärka…

23 juni, 2020 — Lästid 3 min

Medarbetare | Projekt

Thomas berättar om sin resa med IDC

Thomas Nilsson har varit VD för IDC sedan starten 2007. Det var ett känslosamt månadsmöte när han berättade att det…

3 april, 2020 — Lästid 18 min

Information | Medarbetare

Så kan din kommun jobba mer cirkulärt

Det senaste numret av tidningen ”Kommunal ekonomi” har tema cirkulär ekonomi och reder ut många av begreppen inom cirkulär ekonomi…

2 april, 2020 — Lästid 6 min