Temadag gav inblick i finansieringsmöjligheter

Under temadagen i finansiering presenterades vilka möjligheter det finns för små- och medelstora industriföretag att söka finansieringshjälp. De finansiärer som under förmiddagen själva berättade om sina erbjudanden var Västra Götalandsregionen, ALMI och Hållbar utveckling väst.

Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen har flera olika finansieringsmöjligheter berättade Marianne Gustafsson. Bland annat finns FoU kort bas med ett maxbelopp på 50 000 kronor samt FoU kort avancerad med maxbeloppet 500 000 kronor. De erbjuder också affärsutvecklingscheckar för digitalisering och internationalisering, konsultcheckar och finansieringsstöd vid samverkansprojekt.

Marianne Gustafsson presenterade Västra Götalandsregionens finansieringsmöjligheter.

Generella regler

Oavsett vilket typ av finansieringsstöd som söks gäller vissa generella regler. Projektet ska ha relevans, kvalitet, genomförbarhet och exploaterbarhet. Det krävs även att det projekt som ansökan gäller kan skapa ekonomisk tillväxt och stimulera en ökad efterfrågan. Det ska vara utvecklande insatser som är nivåhöjande och utöver den vanliga verksamheten.

Läs om VGRs företagsfinansiering

Hållbar utveckling väst

Pauline Ekoff berättade att Hållbar utveckling väst hjälper till med det mesta som rör energieffektivisering. Dit går att vända sig med frågor som handlar om stöd, vägledning vid ansökan, rapportering och beställning. De kommer även ut och besöker företagen för konsultation på plats, samt hjälper till efter en energikartläggning.

Torsdagen den 26 april arrangerar IDC en temadag om klimat och energi, då tillfälle ges att få ytterligare information och höra presentationer om genomförda projekt.

Temadag klimat och energi

 ALMI hjälper alla små- och medelstora företag som vill växa.

Jenny Jonsson från ALMI

ALMI

ALMI jobbar med lån, affärsutveckling, riskkapital och innovationsrådgivning. Jenny Jonsson från ALMI berättade mer om de möjligheter som finns att söka lån och finansieringshjälp. Det finns bland annat förstudiemedel, innovationslån, företagslån och exportlån. Jenny tipsade även om ett mentorprogram där nystartade företag får en mentor från ett liknande företag som funnits ett tag att bolla frågor med och få stöd i allt som rör nyföretagande.

Läs om ALMI

Deltagarna på temadagen fick tillfälle att nätverka under pausen.

Ett delägarskap i IDC innebär förmånen att få stöttning, information och coachning i finansieringssammanhang.

Läs mer om förmåner och finansiering

Vill du veta mer?

Hör av dig till Arne om du vill veta mer om vilka finansieringsmöjligheter det finns.

Chef för Företagsutveckling

0500-50 25 20

Arne Holmberg

Chef för Företagsutveckling

Kontaktuppgifter

  • 0500-50 25 20

Dela via

Fler nyheter som du kanske gillar

IDCs erbjudande | Nätverk

Nätverk med fokus på framtidens drivlinor

I våra nätverk får du möjlighet att träffa personer med liknande yrken för erfarenhetsutbyte och utveckling. Det nyaste av våra…

16 januari, 2024 — Lästid 2 min

IDCs erbjudande

Nytt erbjudande inom social hållbarhet

Vi på IDC har i många år samverkat med EDCS – Equality Development Center West Sweden i frågor rörande social hållbarhet…

16 januari, 2024 — Lästid 1 min

Delägare | IDCs erbjudande | Projekt

Elicom tar utvecklingskliv för ökad attraktivitet

Elicom, grundat 1988, är en av Sveriges ledande samarbetspartner inom elektrifiering och automation för industri, VA och offentlig verksamhet. I…

16 januari, 2024 — Lästid 7 min

IDCs erbjudande | Information

Säkra din plats i IUC montern på Elmia Subcontractor 2024!

Elmia Subcontractor är norra Europas största underleverantörsmässa och mötesplatsen för företagen inom tillverkande industrin, deras kunder och leverantörer. Här finner…

26 mars, 2024 — Lästid 3 min